Lesiu Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Siemka.. Jaka jest najwieksza rozdzielczosc w monitorach LCD?? Laczenie kablem DVI.. rozgladam sie z jakims.. i chce dobrego do gier... i czy jest cos co ma 1600x1200? w monitorach jestem zielony wiec chetnie wyslucham opinii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 2560 x 1600 ( 16:10 30" ) to w tej chwili chyba max na rynku masowym. Jednak może wystarczy Ci 24" 1920x1200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 30" to za duzo hehe:P raczej tak ok 21" :P i gdyby mozna bylo to przyklady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 W takim razie najlepiej przeczytaj ten temat. Obecnie najtańszy jest Fujitsu ( z tych na MVA z DVI 20" ) 1977 PLN a za najlepszy uznawany jest NEC jednak kosztuje kilka stówek więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 hmm... glosniki w LCD nie sa mi potrzebne (pod kompa mam podpiete altusy) i fajnie by bylo gdyby ramka(czy jak to sie tam nazywa) bylajak najciensza... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Te głośniki na szczęście są odpinane ( tak czytałem ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 a jest taka rozdzielczosc jak 1600x1200? czy tylko 1680 x 1050 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Są oczywiście "kwadraty" 4:3 z rozdziałką 1600x1200 20" ale to nie jest najlepszy pomysł bo panoramiczne 16:10 jest znacznie bardziej naturalne dla oczu .... poza tym 20" LCD 4:3 kosztują więcej. Edytowane 6 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 rozumiem... a jak panormay maja sie w grach?? nie rozciagaja obrazu? nie smuza itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Co do smużenia to akurat panoramy posiadają zwykle najszybsze matryce ( nowości, nowości ;) ) więc jest wiele opinii że nie smużą. Co do gier to każda nowa gra obsługuje poprawnie rozdzielczości panoramiczne , w starszych trzeba zmieniać wpisy ( QUAKE 3 ) i jest "git" choć znajdzie siękilka tytułów w których jest tylko powiedzmy 1280x1024 i wtedy pozostaje okienko lub rozciągnięcie na całość ( do wyboru ). W tym temacie jest wiele pomocy przy zmuszaniu gier do pracy z monitorami panoramicznymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ok dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaDZioS2k Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Ja mam taki (21 cali): 1680x1050, bardzo ladnie, czyto i ostro wszystko wyswietla. http://www.gateway.com/home/products/ret/ret_fpd2185w.shtml Jestem bardzo zadowolony, przedtem mialem samsunga 24 cale ale okazal sie za duzy jak dla mnie, oraz mialem w nim 3 padniete pixele.. Edytowane 7 Marca 2006 przez RaDZioS2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Trzeba przyznać że to lepszy wybór niż 20" bo ma większe piksele ... ale wszystko rozbija się o pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 a jak jest z firma Gateway? nie sa ta jakies slabizny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...