pluszek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Otoz jestem posiadaczem Gf4 MX 440, podkrecilem ja juz na maxa w sterownikach, ale stwierdzam ze moge jeszcze wiecej, gdyz wogole sie nie grzeje nawet przy kilkugodzinnym graniu w CoD2, wiec pytam czy da sie jeszcze wiecej... Wiem ze podkrecanie tej karty mija sie z celem, ale dla zabawy moge sie pobawic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 temat to raczej do EXTREMALNEGO OC:D :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: a poważnie jak wykręcisz na niej 500/500 z ciekłym azotem to wróć się pochwal. Do tego czasu zamilcz wać pan wstydu oszczędź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Fju Fju - wykrec go najleopiej na 750/1500 żeby jakos w miare gry Ci smigały ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) W sterownikach na MX 440 na GPU można dać maksymalnie 600Mhz, a na pamięci 915Mhz (gdy standardowo jest 250/333). Chcesz powiedzieć, że na tych ustawieniach sobie grasz i chcesz więcej, a suwaki się skończyły? Edytowane 7 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Najwidoczniej tak jedzie i to pewnie na jakimś no-name albo inny szit. Spoko kolego napisz ile wykręciłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Podłacze się pod temat i się pochwale :D Gf4MX440 PixelView AGPx8 250/333 @ 380/450 :D iii....ponad 7,5k w 3DMARK-u 2001se Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 no wlasnie to jest problem ze mam tylko 339/403 bo tylko tyle moge w sterach a dokladniej programem nVHardPageSE..... W 3d marku 2001 mam tylko 4800..... I jestem ciekaw czy wiecej moge z niej wycisnac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 no wlasnie to jest problem ze mam tylko 339/403 bo tylko tyle moge w sterach a dokladniej programem nVHardPageSE..... W 3d marku 2001 mam tylko 4800..... I jestem ciekaw czy wiecej moge z niej wycisnac.... To zalezy jak bardzo bedziesz głupi i wydasz wiecej kasy za total ultra OC super chlodznie niż za nową lepszą karte :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Ja mx4000 puściłem na 345(passive) rdzeń i memory 535(bez żadnego chłodzenia na nich) a i tak wydajnościowo jest żeby nie skłamać... dupne, cos ok. 5k 3dm01 na intelowym baleronie 2,6ghz... EDIT: Wydajnościowo to prawie idealnie połowa wydajności GF4ti strd w takiej konfiguracji... Edytowane 7 Marca 2006 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Nie zamierzam nic wydawac na chlodznie, to podkrecanie jest dla czystej zabawy ale na tym orogramie osiagnolem tylko 339/403.... a wy podajecie o wiele wiecej, i wlasnie nie wiem jak to zrobic........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Może trafił się Tobie egzemplarz który miał do mnie trafić :wink: ja zawsze trafiam na padła niekręcące sie :cry: Jak widać może to koniec możliwości karty albo płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) może spróbuj innym programem podkręcić Edytowane 8 Marca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Podłacze się pod temat i się pochwale :D Gf4MX440 PixelView AGPx8 250/333 @ 380/450 :D iii....ponad 7,5k w 3DMARK-u 2001se Pozdro! Ładną sztukę trafiłeś, moja PixelView szła tylko 370/410, jak dawałem wyżej pamięć, to były artefakty, a pamięci niby 4,5ns :sad: no wlasnie to jest problem ze mam tylko 339/403 bo tylko tyle moge w sterach a dokladniej programem nVHardPageSE..... W 3d marku 2001 mam tylko 4800..... I jestem ciekaw czy wiecej moge z niej wycisnac.... Zainstaluj Coolbits i kręć w sterownikach, a suwak na pewno wystarczy. Po obecnym wyniku widzę, że masz pamięci 64bit lub zasyfiony system. Edytowane 8 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 wez se rive tunera sciagnij :/ powinni dac na forum taki wymog : nie mozesz wejsc do dzialu karty graficzne poki nie sciagniesz Riva Tunera ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ładną sztukę trafiłeś, moja PixelView szła tylko 370/410, jak dawałem wyżej pamięć, to były artefakty, a pamięci niby 4,5ns :sad: Zainstaluj Coolbits i kręć w sterownikach, a suwak na pewno wystarczy. Po obecnym wyniku widzę, że masz pamięci 64bit lub zasyfiony system. Egzemplaż pierwsza klasa (jestem jego trzecim właścicielem) :D - wcześnej miałem Gf4MX440 MINT-a (był gorszy). Co do wyników OC to mnie pomogło założenie radiatorów na pamięci i założenie nawiewu na karte w postaci dwóch wiatraków 60mm@7V - wkrótce zrobie nowy nawiew 4x60mm - wiatraki Titana - (z płynną regulacją obrotów - robie fanbusa :D ) na całą karte i będe walczył o więcej :D (8k powinienem wyciągnąć po przeinstalowaniu systemu - ten ma już pół roku, jak nie lepiej... i jest strasznie zaśmiecony). Szkoda, że nie moge znaleść Vmod-ów do tej karty :( Do podkręcania używam RivaTunera w najnowszej wersji. Koszt budowy mojego super eXtra eXtremalnego ;) systemu chłodzenia są znikome, ponieważ: - radiatory na pamięci zrobiłem ze starego radiatora z P266 - pociołem, wypolerowałem podstawy na lustro i przykleiłem za pomocą silikonu do karty :D (pamięci posmarowałem pastą tempox); - nawiew w postaci dwóch wiatraków zrobiłem z jakichś starych wentyli niewiadomego pochodzenia; - nowy nawiew również nie będzie zbyt drogi, ponieważ na początku roku trafiłem na inwentaryzacje w sklepie komputerowym i dostałem sporo starych wiatraczków z radiatorami :D - wystarczy je wyczyścić, nasmarować i będą jeszcze działać, a po obniżeniu napięca do ~6V będą bardzo ciche; - a teraz najdroższy element - CZAS, który straciłem :D no ale coś trzeba robić żeby się odstresować :D Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...