Skocz do zawartości
pluszek

Chcem Jeszcze Wiecej...:)))

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz jestem posiadaczem Gf4 MX 440, podkrecilem ja juz na maxa w sterownikach, ale stwierdzam ze moge jeszcze wiecej, gdyz wogole sie nie grzeje nawet przy kilkugodzinnym graniu w CoD2, wiec pytam czy da sie jeszcze wiecej...

Wiem ze podkrecanie tej karty mija sie z celem, ale dla zabawy moge sie pobawic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sterownikach na MX 440 na GPU można dać maksymalnie 600Mhz, a na pamięci 915Mhz (gdy standardowo jest 250/333). Chcesz powiedzieć, że na tych ustawieniach sobie grasz i chcesz więcej, a suwaki się skończyły?

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

no wlasnie to jest problem ze mam tylko 339/403 bo tylko tyle moge w sterach a dokladniej programem nVHardPageSE..... W 3d marku 2001 mam tylko 4800.....

I jestem ciekaw czy wiecej moge z niej wycisnac....

To zalezy jak bardzo bedziesz głupi i wydasz wiecej kasy za total ultra OC super chlodznie niż za nową lepszą karte :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mx4000 puściłem na 345(passive) rdzeń i memory 535(bez żadnego chłodzenia na nich) a i tak wydajnościowo jest żeby nie skłamać... dupne, cos ok. 5k 3dm01 na intelowym baleronie 2,6ghz...

EDIT: Wydajnościowo to prawie idealnie połowa wydajności GF4ti strd w takiej konfiguracji...

Edytowane przez AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłacze się pod temat i się pochwale :D

Gf4MX440 PixelView AGPx8

250/333 @ 380/450 :D iii....ponad 7,5k w 3DMARK-u 2001se

Pozdro!

Ładną sztukę trafiłeś, moja PixelView szła tylko 370/410, jak dawałem wyżej pamięć, to były artefakty, a pamięci niby 4,5ns :sad:

no wlasnie to jest problem ze mam tylko 339/403 bo tylko tyle moge w sterach a dokladniej programem nVHardPageSE..... W 3d marku 2001 mam tylko 4800.....

I jestem ciekaw czy wiecej moge z niej wycisnac....

Zainstaluj Coolbits i kręć w sterownikach, a suwak na pewno wystarczy. Po obecnym wyniku widzę, że masz pamięci 64bit lub zasyfiony system. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładną sztukę trafiłeś, moja PixelView szła tylko 370/410, jak dawałem wyżej pamięć, to były artefakty, a pamięci niby 4,5ns :sad:

Zainstaluj Coolbits i kręć w sterownikach, a suwak na pewno wystarczy. Po obecnym wyniku widzę, że masz pamięci 64bit lub zasyfiony system.

Egzemplaż pierwsza klasa (jestem jego trzecim właścicielem) :D - wcześnej miałem Gf4MX440 MINT-a (był gorszy). Co do wyników OC to mnie pomogło założenie radiatorów na pamięci i założenie nawiewu na karte w postaci dwóch wiatraków 60mm@7V - wkrótce zrobie nowy nawiew 4x60mm - wiatraki Titana - (z płynną regulacją obrotów - robie fanbusa :D ) na całą karte i będe walczył o więcej :D (8k powinienem wyciągnąć po przeinstalowaniu systemu - ten ma już pół roku, jak nie lepiej... i jest strasznie zaśmiecony). Szkoda, że nie moge znaleść Vmod-ów do tej karty :(

Do podkręcania używam RivaTunera w najnowszej wersji.

Koszt budowy mojego super eXtra eXtremalnego ;) systemu chłodzenia są znikome, ponieważ:

- radiatory na pamięci zrobiłem ze starego radiatora z P266 - pociołem, wypolerowałem podstawy na lustro i przykleiłem za pomocą silikonu do karty :D (pamięci posmarowałem pastą tempox);

- nawiew w postaci dwóch wiatraków zrobiłem z jakichś starych wentyli niewiadomego pochodzenia;

- nowy nawiew również nie będzie zbyt drogi, ponieważ na początku roku trafiłem na inwentaryzacje w sklepie komputerowym i dostałem sporo starych wiatraczków z radiatorami :D - wystarczy je wyczyścić, nasmarować i będą jeszcze działać, a po obniżeniu napięca do ~6V będą bardzo ciche;

- a teraz najdroższy element - CZAS, który straciłem :D no ale coś trzeba robić żeby się odstresować :D

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi