Qki86 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witam. Został mi niecały tydzień do złożenia kompa. Troche zgłupiałem z tym wszystkim ale najpierw przedstawie konfiguracje: Tego napewno nie zmienie: Karta Graficzna-GF 7800GT Leadtek RAM- Patriot 2*512 Natomiast co do tych podzespołów mam wiele wątpliwości Procesor- Athlon64 3000+ Venice czy lepiej 3200+ Manchester (nigdzie nie ma testów i nie wiem czy ryzykować) Płyta główna- Asus A8N-E NF4U/PCI-E (głośna płyta) czy Abit A8N 32x z pasywnym chłodzeniem(badziewny BIOS) Zasilacz-Tagan 420W Zarejestrowałem sie tutaj bo mysle że jest tu wiele osób naprawde znających sie na "rzeczy" zarówno od strony technicznej jak i praktyczne. Może ktoś ma Manchestera? Licze na Wasza pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 wez menchester'a to rdzen z dwu jajowych prockow :wink: napisz ile mas zna ot kasy :wink: mobo bym zmienil na epox'a 9npa ultra + b.dobra modo i duze mozliwosci O/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Popieram s4t1n ... Epox 9npaUltra to b.dobra plyta i na niej podkrecisz znacznie Manchestera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Mam na kompa 3 tysiące bez monitora dysku i napędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 To może Opteron 144 939 / Athlon64 3700 SanDiego + DFI LanParty UT nF4 Ultra - D ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 To może Opteron 144 939 / Athlon64 3700 SanDiego + DFI LanParty UT nF4 Ultra - D ? ;) Popieram ale MoBo to tez Może Być Epox EP-9NPA+Ultra :wink: jakby kasy na DFI zabrakło B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 no tak tylko że mam 3 tys na procek,główną,grafike której nie zmienie zasilacz,obudowe. a na to co proponujecie braknie kaski :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 wez manchestera i epox 9npa+. moim zdaniem zamiast san diego lepiej dołozyc kase i kupic 2 gb ramu, oczywiscie nie mowie w senisie ze san diego jest zły ale manchester 3200 w zupełnosci wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Epox EP-9NPA+Ultra 358 zł Amd opteron s939 ok 700 zł PDP Patriot KH 2x512 360 zł LEADTEK WinFast GF7800GT 1135 zł Tagan TG420-U01 299 zł Suma 2852 zł ;) Zostaje Ci 150 na obudowe. Edytowane 7 Marca 2006 przez GreenGo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 No ale grafe wybrałeś tragiczną, każdą ale nie leadteka, wole już msi, asus, każde inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 grzechu te karty sie niczym nie różnią poza innym pudełkiem i oprogramowaniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 grzechu te karty sie niczym nie różnią poza innym pudełkiem i oprogramowaniem :D I ty się mylisz :wink: Ta karta Leadteka potrafi generować arty na def taktowaniu :mur: Masz poczytaj to :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 leadtek .. padacka firma moze GAINWARD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 leadtek .. padacka firma moze GAINWARD ? Nie no nie załamujcie mnie :angry: Niech bierze MSI, Asusa, Galaxy w ostateczności PoV :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) miałem wcześniej MSI FX5200 i byłem strasznie niezadowolony. Jak juz to Asus ale czy to nie jest też zależne od tego jak sie trafi? Maciag przeczytałem artykuł nie tylko ten o 7800gt i mimo wszystko wiekszość osób ma LEADTEK`a a to że arty występują to przy bardzo zbliżonych taktowaniach Edytowane 8 Marca 2006 przez Qki86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...