Radek90 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) witam potrzebuje chłodzenia do athlona 64 3000+ soc 754 płyta główna gigabyte k8ns chodzi mi o to czy płyta wytrzyma ciężar, co myślicie o tym zestawie i jakie są + i - tego składaka :D dzięki za pomoc radiator wentyl adaptor wentylatora 80-120 zestaw musi być w miarę cichy i radzić sobie z podkręconym procem dosyć sprawnie :D dzięki za pomoc PS znacie może jakieś tańsze sklepy, lub jakie ś inne wydajne i ciche coolery za tą cenę??? Edytowane 7 Marca 2006 przez Radek90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1307 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1233 Edytowane 7 Marca 2006 przez baka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1080 + http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1233 i nie ma bata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 ninja i fander - nie ma nic lepszego :-P http://mcs.pc.pl/ http://www.pc-cooler.com.pl http://www.angela.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) dzięki teraz mam mały mętlik w głowie :D zobaczymy gdzie i za ile kupię:D, PS. używanego sprzętu nie kupuję, darujcie sobie :P PS2 a nie lepiej było by dorwać jakieś water cooler za ok 200zł?? (samo cpu) żeby było dosyć wydajne i ciche :D Edytowane 7 Marca 2006 przez Radek90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Od tego Towera sie podobno mobo lamia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) brrrrr..... jak pomyślę, że może mi się mobo połamac to aż mi nie dobrze :/ ninja.... w sumie jest ok, ale wolałbym żeby była cała z miedzi :D myślicie że da radę zbić mi temp na procku o ok 15* ??? (+ dobry wentyl najlepiej jak najcichszy może być 120mm :D ,musi być cichy i zaje wydajny ) Edytowane 7 Marca 2006 przez Radek90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Nie no, z lamaniem sie przesadzilem, ale w jakiejs recenzji czytalem, ze testerowi plyta padla po zalozeniu. Pewnie pojedynczy przypadek, ale moim zdaniem troche przesadzili z masa tego coolera. Zreszta ten cooler i tak nie jest najlepsza alternatywa ;p Pamietam, ze Zenfist kiedys sprzedawal zestaw Ninja+Fander po nieco nizszej cenie na Allegro, moze napisz mu pma. Edytowane 7 Marca 2006 przez arch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 ninja.... w sumie jest ok, ale wolałbym żeby była cała z miedzi :D Gdyby był cały z miedzi nie miażdzyłby tak wydajnością przy lichych (w sensie ilości tłoczonego powietrza) wentylatorach. Dzięki zastosowaniu Heatpipe + aluminium (które szybko oddaje ciepło przy niewielkim lub żadnym nawiewie) jest tak wydajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Cala z miedzi jest Katana Cu, ale ma mniej heatpipe'ow i jest chyba mniejsza... Jakby ktos znalazl porownanie jej z Ninja niech da tu linka! Aha Scythe wypuscilo jakies nowe ciche wentyle http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html , ciekawe czy beda je montowac w nowych edycjach Ninji albo czyms ;d Edytowane 7 Marca 2006 przez arch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 miramp czemu polecach ninje jak sam masz katane ? masz\miałes ninje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Ninja i Fander - dzisiaj założyłem - wreszcie słyszę dysk :) Wszystkie wentyle na 900rpm (tył budy - Fander 120, bok - Fander 92, jeden musiałem zdjąć bo zahaczał o Ninje, procek - Fander 120, grafika - pasywne). Temperatura procka przy @2500MHz w stresie nie przekracza 36 stopni. I jest cisza. Kupiłem Ninja Plus (z wentylem), bo bezwentylowych nie było w hurtowni, wentyl od razu do śmieci - napisane na pudełku "Low Noise Fan" a po pokręceniu palcem już słychać warkot. Fander jest bezkonkurencyjny. Ten wentyl dołączony no Ninja to wspomniany przez archa S-Flex 800rpm super cichy, hehe... nie radzę kupować tego szajsu. I nie, nie mam udziałów w Fanderze. ;) Edytowane 7 Marca 2006 przez Jenot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Watpie, zeby to byl S-Flex, bo te kosztuja ~6 dych i sa dostepne od ~10 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 miramp czemu polecach ninje jak sam masz katane ? masz\miałes ninje ?Mam ninje na kompie u braciaka. Katana to konieczność na mojej płycie. Chciałem zeby wentyl chłodził też radiator od nforce4 połączony heat pipe z mostkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Widzę ,że jesteście w temacie więc spytam Mam Athlona 64 2800+,chłodzenie z Box-u i dokucza jednak trochę w nocy,temperaturę jaką mam zazwyczaj to 30 stopni przy 3300 obrotów wentyla,procek wtedy to jakieś 25% użycia,przy stresie 100%/30min. procek 40stopni obroty nadal 3300 chciałem zakupić to monstrum http://www.allegro.pl/item90856193_arctic_...pipe_nowy_.html i nie dokręcać do niego wentylatora i tu pytanie Czy jest szansa ,że temp.procesora będzie się utrzymywać na podobnym poziomie jak teraz przy box-owym wentylu ? czy jednak należało by podłączyć wentylator z zestawu na np.5V ? mam trochę mało miejsca w skrzynce i dlatego wolał bym jednak bez wentyla bo niebardzo będzie miał z kąd zasysać powietrze myślałem też np.nad tym http://www.allegro.pl/item89090241_szok_gi...br_tylkotu.html zamiast tego wcześniej,myślę że będzie również sporo ciszej komp śmigał niż na box-ie;w tym przypadku oczywiście z wentylem trzecie rozwiązanie mojego problemu http://www.allegro.pl/item90852505_arctic_...c_b_cichy_.html podkreślam ,że nie chcę wydać jak najmniej kasy,65 zeta to max,nie musi też być idealnej ciszy bo i tak mam inne wentyle,ale ten jest najgłośniejszy (box),na grafice zakładam pasywne dodam jeszcze,że procek nie jest kręcony i nie będzie ,jednak praca na poziomie 100% mocy nie jest dla niego rzadkością buda wentylowana : z przodu wlot,wyloty z tyłu przez zasiłkę i dodatkowy 2 wentyl z tyłu Edytowane 8 Marca 2006 przez securite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Watpie, zeby to byl S-Flex, bo te kosztuja ~6 dych i sa dostepne od ~10 dni. Ten nowy ninja trafił do hurtowni w wawie w poniedziałek. Do mnie wczoraj. Powiedzieli, że to najnowsza wersja z supercichyn wentylatorem (nie wiadomo kiedy będzie bez). A najnowsza wersja Ninja to właśnie z S-Flexem. 100% pewności nie mam, bo nie przyglądałem się temu wentylowi, wiem tyle, że miał 800rpm i po podłączeniu nie szumiał, tylko buczał. Może jakiś felerny egzemplarz. Nie wziąłem go nawet ze sklepu, tylko poprosiłem o Fandera do kompletu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 dobra dobra niema co sie sprzeczać NINJA+FANDER i basta!! B) widziałem już kilka testów i ten coolerek wymiata :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) ok decyzja podjęta NINJA+ FANDER tylko teraz trzeba znaleść jakiegoś dobrego i taniego sprzedawcę (lub tani sklep). ma wyjść jak najtaniej :D 225zł (allegro, nie ma zestawu ninja+ fander, trzeba nabyć oddzielnie) to chyba troszkę za drogo :) :D wiem że jestem skąpy ale tak już mam :D PS. dają do ninji jakąś możliwą pastę termoprzewodzącą czy jakieś badziewie??? jeżeli z past to arctic silver 5 taaaak? Edytowane 8 Marca 2006 przez Radek90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 polecam Arctic Ceramique Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Jak najbardziej. Ninja +Fander, i nie ma co kombinować. Securite AC Freezer pro bez wentylatora. Myślę, że pociągnie bez wentylatora, ale musisz mieć nie najgorszy przewiew w budzie(a temperatura na pewno mocno wzrośnie-pasyw to w końcu pasyw), ale myślę, że lepiej jak go nastawisz na 5V. Ale jest to zdecydowanie najlepszy wybór. Gigabyte. Raczej mała różnica między nim, a boxowym, więc nie ma co tracić pieniędzy. AC Silent. Też mała różnica między boxowym, ale może być cichszy, choziaż warto zauważyć, że w większości przypadków nie można sugerować się głośnością podaną przez producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Widzę ,że jesteście w temacie więc spytam Mam Athlona 64 2800+,chłodzenie z Box-u i dokucza jednak trochę w nocy,temperaturę jaką mam zazwyczaj to 30 stopni przy 3300 obrotów wentyla,procek wtedy to jakieś 25% użycia,przy stresie 100%/30min. procek 40stopni obroty nadal 3300 chciałem zakupić to monstrum http://www.allegro.pl/item90856193_arctic_...pipe_nowy_.html i nie dokręcać do niego wentylatora i tu pytanie Czy jest szansa ,że temp.procesora będzie się utrzymywać na podobnym poziomie jak teraz przy box-owym wentylu ? czy jednak należało by podłączyć wentylator z zestawu na np.5V ? mam trochę mało miejsca w skrzynce i dlatego wolał bym jednak bez wentyla bo niebardzo będzie miał z kąd zasysać powietrze myślałem też np.nad tym http://www.allegro.pl/item89090241_szok_gi...br_tylkotu.html zamiast tego wcześniej,myślę że będzie również sporo ciszej komp śmigał niż na box-ie;w tym przypadku oczywiście z wentylem trzecie rozwiązanie mojego problemu http://www.allegro.pl/item90852505_arctic_...c_b_cichy_.html podkreślam ,że nie chcę wydać jak najmniej kasy,65 zeta to max,nie musi też być idealnej ciszy bo i tak mam inne wentyle,ale ten jest najgłośniejszy (box),na grafice zakładam pasywne dodam jeszcze,że procek nie jest kręcony i nie będzie ,jednak praca na poziomie 100% mocy nie jest dla niego rzadkością buda wentylowana : z przodu wlot,wyloty z tyłu przez zasiłkę i dodatkowy 2 wentyl z tyłu pasywnie raczej ciezko bedzie na tym Arcticu freezerze 64 pro. chcesz cicho i tak wydajnie jak box? wez ten ostatni co podales jest nie slyszalny a chlodzi jak box:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Arctic Ceramique zamiast arctic silver 5 ok :D wiecie jaką pastę dają z ninja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Jakąś białą :) Na opakowaniu pisze silicone compound. Nie ma co sobie zawracac głowy. Ja smarowałem AS 5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 kurcze.... :/ za cały zestawik (ninja+ fander+ pasta) zapłacę 240zł... :( chyba, że mnie poratujecie :D znacie jakiś sklep gdzie dostanę to przynajmniej 10 zł taniej? ( żebym chociaż pastę miał za free :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) tak sobie myślę a to? cooler ktoś mądry uświadomił mnie, pokazując mi to test obsłuży: amd x2 5000+ up jak wentyl mi się znudzi zawsze mogę zastosować 120mm z przejściówką na 80mm tylko po co ? Edytowane 8 Marca 2006 przez Radek90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 no dobra to ale nie tak ciche jak ninja z fanderem w sumie to wogole nie jest ciche :| skręcone na 1200 obrotów jest niesłyszalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stratuss Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Sorry ze tak strzele ni stad ni z owad ale nie chce zakladac nowego topicu a ten wydaje sie odpowiedni =] Czy wstawione Scythe Ninja na 939 nie wystaje z boku kompa ? =] Mam na bocznej scianie wentyla, bede musial go zdjac aby zmiescic Scythe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Sorry ze tak strzele ni stad ni z owad ale nie chce zakladac nowego topicu a ten wydaje sie odpowiedni =] Czy wstawione Scythe Ninja na 939 nie wystaje z boku kompa ? =] Mam na bocznej scianie wentyla, bede musial go zdjac aby zmiescic Scythe ? Jakbys podal jaka masz obudowe to pewnie ktos by Ci pomogl. Moze komus pomoze zdecydowac sie fakt, ze posiadam CoolerMastera Stackera i w nim Ninje z 92mm Papstem chodzacym na 5V - temperatura max w stresie to do niedawna 49 stopni, obecnie (obnizylem napiecie) to 46* C. Procek to Pentium D840 nie podkrecany. W dziale o Intelach mowia, ze mam najzimniejszego dwurdzeniowca od Intela, ale moim zdaniem to zasluga Ninji - polecam kazdemu. Aha - od konca Ninji do boku obudowy mam jeszcze jakies 4-5 cm, moze troche wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 dobra z innej bajki pytanie ninja + fander wejdzie mi na gigabyte k8ns? (ninja ciągle mnie korci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...