jump3r Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Czy sa takowe w ogole dostepne? :D Jump3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Nagrzewnice to chyba nie bardzo. A chlodnice znajdziesz na : www.val.pl www.discotech.waw.pl Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Nagrzewnice to chyba nie bardzo. A chlodnice znajdziesz na : www.val.pl www.discotech.waw.pl Pozdrawiam Najmniejsza nagrzewnica z jaka sie spotkalem, to Chevette, ma 155x190x5mm. Wielkosci zasilacza to raczej tylko powyzsze chlodnice, ale nie polecalbym ich kupa... w skrocie sa kiepskie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Ta Chevette to raczej bedzie trudno mu zdobyc. Ale sa na to sposoby, prawda Witch? :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Ta Chevette to raczej bedzie trudno mu zdobyc. Ale sa na to sposoby, prawda Witch? :twisted: :twisted: :twisted: hehe, ano:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Co sadzicie o tej: z www.discotech.waw.pl, lub o tycvh z www.val.pl. Jaka jest roznica wydajnosciowa miedzy nimi, a chlodnicami samochodowymi etc. Jump3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Co sadzicie o tej: z www.discotech.waw.pl, lub o tycvh z www.val.pl. Jaka jest roznica wydajnosciowa miedzy nimi, a chlodnicami samochodowymi etc. Jump3r na pewno cenowa różnica...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Mysle ze jest porownywalna do przecietnej nagrzewnicy samochodowej, z tym ze jest 4 razy drozsza. Niewatpliwa zaleta sa napewno male gabaryty i foremnosc, oraz co za tym idzie latwosc montazu w obudownie. Ladnie pasuje na nie tez ten wiatrak(sam taki wentyl kosztuje ok 40 pln) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Co sadzicie o tej: z www.discotech.waw.pl, lub o tycvh z www.val.pl. Jaka jest roznica wydajnosciowa miedzy nimi, a chlodnicami samochodowymi etc. Jump3r tej chłodnicy Discotech już nie produkuje. A te chłodnice z Silicon Valley majš też w Discotechu(ale nie ma ich na stronie internetowej), trza do nich zadzwonić albo podjechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Co sadzicie o tej: z www.discotech.waw.pl, lub o tycvh z www.val.pl. Jaka jest roznica wydajnosciowa miedzy nimi, a chlodnicami samochodowymi etc. Jump3r Przepasc. Tzn miedzy nia a chlodnica w wydajnosci jest przepasc. Natomiast, jesli pytasz o nagrzewnice, wowczas moze nie przepasc, ale raczej wiekszosc nagrzewnic ja pobije. IMHO nie jest to zbytnio wskazany zakup, chyba, ze na prawde musisz, wydajnosc powalajaca nie bedzie, do tego spore ograniczenia przeplywu. Plus to miedziane rurki, wiec problemow z korozja w ukladzie z miedzianymi blokami nie bedzie. Ale za troche ponad 200PLN to mozesz miec badzo dobra miedziana nagrzewnice z DangerDen-a z przesylka itd. Jej wielkosc to 19x15.5x5cm... mniejszych raczej nie znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Przepasc. Tzn miedzy nia a chlodnica w wydajnosci jest przepasc. Natomiast, jesli pytasz o nagrzewnice, wowczas moze nie przepasc, ale raczej wiekszosc nagrzewnic ja pobije. IMHO nie jest to zbytnio wskazany zakup, chyba, ze na prawde musisz, wydajnosc powalajaca nie bedzie, do tego spore ograniczenia przeplywu. Plus to miedziane rurki, wiec problemow z korozja w ukladzie z miedzianymi blokami nie bedzie. Ale za troche ponad 200PLN to mozesz miec badzo dobra miedziana nagrzewnice z DangerDen-a z przesylka itd. Jej wielkosc to 19x15.5x5cm... mniejszych raczej nie znajdziesz A masz moze jakies foto tej z DangerDen-a ? CHodzi mi o to by sie zmiescila nad zasilka w budzie typu big-tower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Przepasc. Tzn miedzy nia a chlodnica w wydajnosci jest przepasc. Natomiast, jesli pytasz o nagrzewnice, wowczas moze nie przepasc, ale raczej wiekszosc nagrzewnic ja pobije. IMHO nie jest to zbytnio wskazany zakup, chyba, ze na prawde musisz, wydajnosc powalajaca nie bedzie, do tego spore ograniczenia przeplywu. Plus to miedziane rurki, wiec problemow z korozja w ukladzie z miedzianymi blokami nie bedzie. Ale za troche ponad 200PLN to mozesz miec badzo dobra miedziana nagrzewnice z DangerDen-a z przesylka itd. Jej wielkosc to 19x15.5x5cm... mniejszych raczej nie znajdziesz A masz moze jakies foto tej z DangerDen-a ? CHodzi mi o to by sie zmiescila nad zasilka w budzie typu big-tower Zmiesci sie na pewno. Sam ma takie 4ry i wejda tam nawet 2 obok siebie rownolegle do scianek :) zreszta policz sobie ile tam masz miejsca Znalezc ja mozna TUTAJ, a duze zdjecie jest TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Witchhunter: ta nagrzewnica do której dałeś link jest w zasadzie IDENTYCZNA jeśli chodzi o budowę z tą którą mam, tylko mniejsza. Boki są takie same, i też wygląda na mosiężno - miedzianą. Nie ma tam rurek w sensie stricte, prawda ? - tylko raczej blaszki połączone tworzące "korytarze", podobnie jak w starych płaskich kaloryferach. Co wiesz o materiałach z których jest zbudowana ? Bo co do oporów przepływu to prawde na dangerden piszą - są małe. Jak z wydajnością ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Wlasnie odpalilem kompa z 2 takimi rownolegle, z sunon 120mm 2300rpm@5.7v na kazdej i poki co, w biosie temp wody jest 1-1.5C wyzsza niz otoczenie. Przy aluminiowej nagrzewnicy 23x15x4cm z obyma takimi wiatrakami roznica byla ok 4C :) Ma ona niesamowicie male opory przeplywu dla zarowno powietrza jak i wody... jak na razie bomba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a teraz mały Quiz ;) : mamy tą mała nagrzewnicę z Dangerden (parę osób zamówiło ostatnio) oraz tą ze szrotu (taką mam ja) : ręka do góry kto widzi podobieństwa ? :P Witchhunter - możesz coś więcej napisać ? materiał ? osiągi ? Bo ja niestety męczę się ze zbiorniczkiem wyrównawczo-wygłuszającym :wink: - troche to potrwa .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 tez ja mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Witchhunter - możesz coś więcej napisać ? materiał ? osiągi ? Bo ja niestety męczę się ze zbiorniczkiem wyrównawczo-wygłuszającym :wink: - troche to potrwa .... Co moge o osiagach napisac... 2 takie rownolegle, kazda chlodzona ~40CFM powietrza utrzymuje temp wody 1.5C powyzej otoczenia w idle i 2.5C powyzej w stressie przy AXP1800+(0.18u)@1750Mhz, 1.85v i NB KT133A (ok 10W). Wielkosc to 19x15.5x5cm, z czego obszar obszar chlodzacy 15.5x15.5cm. Mosiezno miedziana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 ejo to ja jestem lepszy robie teraz wc i za szwka tak na oko 40/100cm stanie chlodniaca tej samej wielkosci (grubosc cos kolo 10cm) no i ttakie cos poki co bez wentyla i jak ktos podskoczy to ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 a teraz mały Quiz ;) : mamy tą mała nagrzewnicę z Dangerden (parę osób zamówiło ostatnio) oraz tą ze szrotu (taką mam ja) : ręka do góry kto widzi podobieństwa ? :P Witchhunter - możesz coś więcej napisać ? materiał ? osiągi ? Bo ja niestety męczę się ze zbiorniczkiem wyrównawczo-wygłuszającym :wink: - troche to potrwa .... Z jakiego samochodu jest ta nagrzewnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 to jest chyba z opla kadeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 to jest chyba z opla kadeta.takoż właśnie twierdzi DetoX (AFAIR) jedyna mosiężno-miedziana jaką znalazłem na lokalnym szrocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Ja wlasnie kupilem takowa od detoxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Moze bede mial do zbylcia jeszcze jakies. KaT-Troche przekombinowalem z tymi kolankami ;] Witchhunter- na wiczlinie znajdziesz miedziane nagrzewnice ;-] W sumie jak Witch - Mialy byc 2 rownolegle , miedzy nimi buda ze styropianu z wiatrakiem 12cm ..ale 2ga byla troche NIETA.Ehh .. teraz czaje sie na nagrzewnice od zula ;] ma perfect wymiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Witchhunter- na wiczlinie znajdziesz miedziane nagrzewnice ;-] W sumie jak Witch - Mialy byc 2 rownolegle , miedzy nimi buda ze styropianu z wiatrakiem 12cm ..ale 2ga byla troche NIETA.Ehh .. teraz czaje sie na nagrzewnice od zula ;] ma perfect wymiary. Juz mam u siebie 4 Chevette zamowione z Ddena, wiec nie dotyczy :) Ale z ciekawosci, gdyz bylem na wiczlinie 3 razy. Nie szukalem jakos moze hiper dokladnie, spedzilem tam w koncu zaledwie 3h, ale jedyne co bylo, to aluminiowe...przynajmniej jesli chodzi o nagrzewnice w *dobrym* stanie. Za 3cim pytalem sie "zarzadcow" i uslyszalem, ze miedziane to tylko chlodnice? Co za nagrzewnice miedziane tam znalazles? Jak z ich stanem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Odnosnie wyboru nagrzewnic proponuje poczytac TUTAJ, doskonaly artykul o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Przesiedzialem tam z 30min - przy mrozie -15C :x Jedna byla w :budzie pierwszej od lewej(szkoda gadac) ,druga zakopana w sniegu :evil: w 2gim skladzie usyfiona blotem - ale prawie nietknieta 8O - trzecia zajebiste wymiary chyba 240mm dl zeberka jak z kadeta ... ale walnieta z boku.Kilka nagrzewnic od poldka .... nie chcialo mi sie lakieru drapac i sprawdzac. W sumie wzialem 2 a'la dangerden ;] - okazalo sie , ze 1 z nich ma slaby przeplyw - i ze podczas wyginania rurek uszkodzilem kanał .. do syfu(jak ktos lubi kleic moge opchnac) .Druga odsyfilem , zrobilem wloty i sprzedalem KaTowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Przesiedzialem tam z 30min - przy mrozie -15C :x Jedna byla w :budzie pierwszej od lewej(szkoda gadac) ,druga zakopana w sniegu :evil: w 2gim skladzie usyfiona blotem - ale prawie nietknieta 8O - trzecia zajebiste wymiary chyba 240mm dl zeberka jak z kadeta ... ale walnieta z boku.Kilka nagrzewnic od poldka .... nie chcialo mi sie lakieru drapac i sprawdzac. W sumie wzialem 2 a'la dangerden ;] - okazalo sie , ze 1 z nich ma slaby przeplyw - i ze podczas wyginania rurek uszkodzilem kanał .. do syfu(jak ktos lubi kleic moge opchnac) .Druga odsyfilem , zrobilem wloty i sprzedalem KaTowi. No tak, oni ostatnio tam "porzadek" robili, i poupychali wszystko do szop. Jak ja bylem za 1 i 2 razem to wszystkie walaly sie obok szopy w obudowach, a reszta pokorodowana w szopach pozbawionych swiatla, przez co niewiele moznabylo dojrzec a jeszcze mniej sie czlowiekowi chcialo jak na to patrzal. Ale jestem pelen podziwu i uznania, przy -15C to ja nawet smieci nie wychodze wyniesc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Odnosnie wyboru nagrzewnic proponuje poczytac TUTAJ, doskonaly artykul o tym.tak, zdecydowanie dobry kawałek txt .... i wiecie co ? raz jeszcze tam teraz zajrzałem, i co widzę ? że plasująca się tam wysoko (2. miejsce) "Big Momma" to ni mniej niz więcej tylko ta nagrzewnica z kadeta .... no prawie - ta z kadeta jest odrobinę większa, i ma większą pojemność - ale technologia wykonania jest ta sama najpóźniej w poniedziałek powinienem mieć te wiatraki 120mm - potestuję wtedy jej wydajność przy chłodzeniu aktywnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ja mam taką, Oplowską ale jest trochę szersza od zasilacza :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Moze bede mial do zbylcia jeszcze jakies. KaT-Troche przekombinowalem z tymi kolankami ;] Witchhunter- na wiczlinie znajdziesz miedziane nagrzewnice ;-] W sumie jak Witch - Mialy byc 2 rownolegle , miedzy nimi buda ze styropianu z wiatrakiem 12cm ..ale 2ga byla troche NIETA.Ehh .. teraz czaje sie na nagrzewnice od zula ;] ma perfect wymiary. Ile taka nagrzewniczka z Kadeta kosztuje na szrocie? Acha jakie toto ma rozmiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...