dinx Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Witam, mam jakiś chyba poważny problem z moim pudełkiem. Odpisałem numer błędu który wyskoczył na ekranie: 0x000000F4 (0x00000003, 0x86480820, 0x86480994, 0x805F9F88) nie mam pojęcia co to znaczy :( , pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Takie cos nic nam nie mowi. Podaj konfiguracje sprzetu i napisz w jakim momencie wyskakuje ci ten komunikat. Podczas grania, podczas wlaczania jakies aplikacji, czy moze podzczas bezczynnosci. Pozatym na gorze powinien ci sie pojawic tez komunikat typu DRIVER_IRQL.... czy cos w tym stylu. Odpisz go i podaj tutaj. Sprawdz rutynowe czynnosci tj, pamieci memtestem, napiecia na zasilaczu miernikiem, temperatury itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinx Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Takie cos nic nam nie mowi. Podaj konfiguracje sprzetu i napisz w jakim momencie wyskakuje ci ten komunikat. Podczas grania, podczas wlaczania jakies aplikacji, czy moze podzczas bezczynnosci. Pozatym na gorze powinien ci sie pojawic tez komunikat typu DRIVER_IRQL.... czy cos w tym stylu. Odpisz go i podaj tutaj. Sprawdz rutynowe czynnosci tj, pamieci memtestem, napiecia na zasilaczu miernikiem, temperatury itp... Moja konfiguracja wygląda tak: Płyta główna: Typ procesora Intel Pentium 4E, 2400 MHz (4.5 x 533) Nazwa płyty głównej MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 4 DIMM, Audio) Mikroukład płyty głównej Intel Springdale-G i865G Pamięć fizyczna 1024 MB (DDR SDRAM) Typ BIOS'u AMI (02/05/04) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2) Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1) Ekran: Karta wideo GeForce FX 5200 (128 MB) Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) Akcelerator 3D nVIDIA GeForce FX 5200 Monitor Samsung SyncMaster 713MB/763MB/MagicSyncMaster CD173D(P) (H9KWC11939) Multimedia: Karta dźwiękowa Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller Magazyn: Napęd dyskietek Stacja dyskietek Dysk fizyczny ST380817AS Napęd dysków optycznych HL-DT-ST CD-ROM GCR-8523B (52x CD-ROM) Napęd dysków optycznych LITE-ON DVDRW SOHW-1213S Problem pojawia się głównie podczas uruchamiania, system albo rusza i nagle zawiesza się, albo też zwisa po logo Windows XP. Bywa też, że zawiesza się podczas pracy. Temperatury i napięcia: Temperatury: Procesor 48 °C (118 °F) Aux 42 °C (108 °F) Wentylatory: Procesor 2557 RPM Wartości napięć: Napięcie rdzenia procesora 1.95 V Napięcie pomocnicze procesora 3.14 V +3.3 V 3.09 V +5 V 5.11 V +12 V 2.05 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.44 V VBAT baterii CMOS 3.01 V Debug Info 7A C4 C1 BE 20 00 00 E7 FF 42 FF F0 (01) Edytowane 7 Marca 2006 przez dinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Witam, mam jakiś chyba poważny problem z moim pudełkiem. Odpisałem numer błędu który wyskoczył na ekranie: 0x000000F4 (0x00000003, 0x86480820, 0x86480994, 0x805F9F88) nie mam pojęcia co to znaczy :( , pomożecie? przyczyna błędu jest jasno określona: CRITICAL_OBJECT_TERMINATION (istotny proces systemowy zakończył działanie... i system nie może pracować) prawdopodobne przyczyna: uszkodzenie pliku który zawiera wykonywalny kod programu, uszkodzenie pamięci, uszkodzenie procesora rozwiązanie: najpierw odpal chkdsk z atrybutem /R (daj mu przeskandować wolumin rozruchowy) przejrzyj logi systemowe czy nie znaleziono złych sektorów podczas testu jak brak błędu tu, pobierz najnowsze aktualizacje programu antywirusowego i zrób dokładny skan jeżeli nic nie znajdzie, to pobierz program Prime95 o uruchamiasz domyślny test na 3-4 godziny PS. napięcie mierzy sie miernikiem, według tego co podałeś komputer nie powinien działać wogóle Edytowane 7 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinx Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 PS. napięcie mierzy sie miernikiem, według tego co podałeś komputer nie powinien działać wogóle ok, dzięki za rady, powalczę z tym. nie rozumiem?? to jest raport z aidy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 nie rozumiem?? to jest raport z aidy.monitoring temperatury, napięcia itd... na płycie głównej prowadzi układ zwany z grubsza Milti I/O (ponieważ poza tym kontroluje stacje dyskietek porty komunikacyjne itd..) często zdarza sie ze dane odczytywane przez program, nie są odpowiednio interpretowane/przeliczane według wartości korekcyjnych, lub pobrane dane z rejestrów układu nie są przypisywane do właściwych funkcji, oraz dlatego że jakość czujników nie jest najlepsza i nie chodzi tu i to ze fizycznie jest źle wykonany sam układ albo podłączenie go na płycie ale o to ze projektanci układu lub płyty główne nie stawiali na pierwszym miejscu dokładności pomiarów napięcia, nie mierzy sie napięć przy pomocy programów ale przy pomocy zewnętrznego miernika PS. jeżeli faktycznie linia +12V dostarczała by napięcie = 2.05 V, to zapewniam ze komputer by nie działał w ogóle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinx Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 monitoring temperatury, napięcia itd... na płycie głównej prowadzi układ zwany z grubsza Milti I/O (ponieważ poza tym kontroluje stacje dyskietek porty komunikacyjne itd..) często zdarza sie ze dane odczytywane przez program, nie są odpowiednio interpretowane/przeliczane według wartości korekcyjnych, lub pobrane dane z rejestrów układu nie są przypisywane do właściwych funkcji, oraz dlatego że jakość czujników nie jest najlepsza i nie chodzi tu i to ze fizycznie jest źle wykonany sam układ albo podłączenie go na płycie ale o to ze projektanci układu lub płyty główne nie stawiali na pierwszym miejscu dokładności pomiarów napięcia, nie mierzy sie napięć przy pomocy programów ale przy pomocy zewnętrznego miernika PS. jeżeli faktycznie linia +12V dostarczała by napięcie = 2.05 V, to zapewniam ze komputer by nie działał w ogóle rozumiem,. dzięki za wyczerpującą odpowiedź. a jeszcze takie pytanie, czy włączona opcja ad-watch w programie ad-aware może mieć wpływ na takie błędy? nie pamiętam kiedy zacząłem z niej korzystać i czy ma to jakiś związek z pierwszymi monitami tego typu ale słyszałem gdzieś, że może mieć to wpływ. może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata1959 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 witaj tak..równie dobrze syfy mogą powodować taki efekt,pokaż logi. pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...