Skocz do zawartości
osmola

6800gs Czy X800xt Pe?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam troszke sosiku na wydanie i stwierdziłem, że sobie wymienie kartę. Nie chce mi się narazie przesiadac na PCI-ex, bo jakiejś wielkiej różnicy nie widać.

Tak więc mam jakieś 950zł i raczej nic więcej i tak się zastanawiam nad tytułowymi kartami. Przejrzałem troche info na necie i wiem, że Radek jest wydajnieszy, ale za te pieniądze mogę miec tylko używanego, natomiast Gs-a nowego( i nawet troche jeszcze mi zostanie). Jednak większej różnicy mi to nie robi i cenowo też jest podobnie.

I tutaj mam taki dylemat czy poświęcić wydajnośc Radka dla PS i VS 3.0 GS-a, czy też wybrać wydajność i zostać na 2.0??? Czy może spróbować jakoś złapać 6800GT albo ultra, ale z tego co słyszałem to ultra pobiera strasznie dużo prądu!!!

Jeżeli ktoś może to niech mi doradzi. Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

Edytowane przez osmola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wzial GSa. Po pierwsze po OC GS jest wydajniejszy od GT, po drugie masz PS 3 wiec w nowych grach bedzie mial fajne efekty, jest tansza i nie oplaca sie doplacac do 10fps bo i tak na GS bedzie mial ich wystarczajaco duzo :)

to pokaz mi gry gdzie wykorzysta ten PS 3 i do tego nie bedzie slideshow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

czyli mówicie, że lepiej brać GS-a??? No to chyba sie na nią skuszę, a może zapolowac na 6800 ultrę gdzieś na allegro??? Co myślicie, bo jeżeli nie to nie ma co się cykać i trzeba brać GS-a..:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jest naprawdę bardzo dobra propozycja jeżeli chodzi o AGP. Ale teraz przeglądając allegro zauważyłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/item90888854_supermo...a_silencer.html

Jak bym oddał w rozliczeniu do nich tego radka, co mam, to by mnie wyniosło jakieś 799zł to myśle że całkiem nieźle by było....

Ech sam już nie wiem, ale GS jest całkiem całkiem no i niezłe OC przy modzie na 16/6...

Edytowane przez osmola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X800XT PE jest porownywalny z 6800ULTRA... dlaczego polecacie GS`a ??

http://pclab.pl/art18293-4.html

Tu sa suche fakty, co prawda jest podany x850xt pe ale roznica miedzy nim a x800xt pe jest marginalna.

no właśnie dlatego jest moje pytanie do was czy warto rezygnować z wydajaności radka na rzecz PS i VS 3.0???

bo jeżeli nie warto to nie wiem czy nie lepiej zainwestować w X800XT PE, bo jego wydajnośc jest większa...

Edytowane przez osmola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO Gdy wyjda gry w pelni wykorzystajace PS3 to o kant ch*** bedzie mozna GS`a stuknac. Co Ci z mozliwosci PS3 jezeli bedziesz musial ustawic rozdzialke 800X600 i obnizyc detale do minimum.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@osmola Kas powiedział już wszystko na temat X800XT. X800XT podkręca się do poziomu X850XT i czasami jeszcze więcej. Chyba nie muszę wspominać że X850XT "zjada" GF 6800Ultra. Jeśli chodzi o PS 3.0, to dopiero GF 7800GT po O/C pokazuje zadowalającą jakość. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko x800xt pe. Co tu dozo gadac, w zadnej grze gs nie zbliza sie do tej karty, nawet w grach opengl. Poza tym widzialem ostatnio testy Obliviona i x800xt wymiata w starszych konstrukcjach. Nawet zmodowany gs na 16 potokow to slabsza konstrukcja, dopiero porzadnie podkrecony i zmodowany zbliza sie do radeona. Przyjzyj testy na grach, w necie jest tego pelno, to sie przekonasz. VS3.0 zobaczysz w 3 grach, o ile zauwazysz roznice. HDR jest mozliwey na vs2.0, co pokazal Half LIfe Lost Coast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi