wiplash Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Mam 750zl. Mam zamiar kupic zasilacz Huntkey HK-400AP 400W (za 239zl) wiec zostaje powiedzmy 500zl. I pytanie co dalej? Mam sprzet taki jak widac... Przy nastepnym przyplywie gotowki przesiade sie zapewne na AMD 939. Ale co kupic teraz - karte graficzna pod AGP czy moze RAM 2x512MB? Jesli karte to jaka konkretnie (do tych 5 stowek trzeba doliczyc kase ze sprzedazy tego Radeona co mam)? Jesli pamiec to np. Patrioty KH Dual 2.5 400Mhz moge wlozyc na moja plyte glowna jesli ona obsluguje max. 333Mhz? A moze inne pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 najlepiej nic nie kupuj co prawda ramy mógłbyś i włożyć potem do nowego kompa ale potem kupisz taniej i bedziesz mogl kupic lepsze dla mnie ten mobo i cpu to porażka (sam takie miałem) i na 9800pro nfs underground 1 cielo na 640x480 i minimum - mialem 512 mb pamieci kaRTA GRAF NIE NALEZY DO NAJLEPSZYCH :lol: a zasilacz to już w ogóle zostaw kase dozbieraj i kup nową maszyne liczącą to moja rada ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Tez mysle ze w to juz sie nie oplaca kasy pakowac Edytowane 7 Marca 2006 przez Gwynbleidd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiplash Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 To moze chociaz dysk twardy warto kupic? Mam teraz 2-megowe lacze i 40gb to troche malo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Dysk pewnie, niezaleznie od socketu taki sam jesli są odpowiednie złącza Edytowane 7 Marca 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Pytanie czy do tego 500 zł można dodawać wartość starego sprzętu , bo jeśli tak to dało by się coś stworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiplash Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Pytanie czy do tego 500 zł można dodawać wartość starego sprzętu , bo jeśli tak to dało by się coś stworzyć. Mozna. Aktualny-stary komp nie bylby mi potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 ale tonie zmieni faktu bo za stary sprzet duzych pieniedzy nie dostanie Za 600zł mozesz kupic nowa płyte i procka sempa 3000 i asrocka dualsata2 w przyszłosci grafe na pcie oraz ramy i co tam jeszcze bedzie potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Co do zestawu to może zaproponuje taki cuś ... Sempron 3000+ S754 - 325 zł Płyta Asrock K8NF4G-SATA2 - 191 zł 512 ddr - 125 zł gf 6600 - 333 zł Więc może teraz troszke objaśnie jak co liczyłem. Celeron 1.7 - 150 zł Płyta pod celka - 60 zł 256 hynix - 80 zł x 2 Radeon 9600 - 190 zł W takich cenach sprzedarz na allegro od strzału. Jeszcze ci zostanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 ja bym proponowal Sempa 3000 s.939 ok350zl(nawet mniej) Asrocka dual sata II ok 240zl fortron 400W 80zl 6600 ok 330zl jak bys mial jeszcze kasy ta 1GB ramu ale mozesz dokupic pozniej Wydaje mi sie ze bylby to niezly komp i powinno stzrczyc jak sprzedasz czesci na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiplash Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Sempa 3000 s.939 ok350zl(nawet mniej) fortron 400W 80zl Gdzie kupie za 350? Ale jesli kupie tego Fortrona to o OC moge zapomniec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 nieemozesz krecic fortrony to bardzo dobre i tanie zasilacze :):): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ten fortron nadaje się jak najbardziej do OC. Od Huntkeya może być tylko troszeczkę gorszy, a 400W ma prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 nie wiem jak teraz ale o nie dawna w bitcomputer były za 349zł a fortron to porzadna zasiłka i do oc powinna starczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 nie wiem jak teraz ale o nie dawna w bitcomputer były za 349złMasz racje były od teraz sempki na socket 939 tylko z mobo od gigasyfa (widziałem). I gdzieś na tłiku pisali że wycofali je ze s[przedazy i imcho w taki zestawikach bedą opychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ja miałem to szczescie ze kupiłem zestaw asrock i semp w bitcomputer jak jeszcze była promocja za 349zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...