Skocz do zawartości
Gość matt1401

Celeron 2.53

Rekomendowane odpowiedzi

Gość matt1401

Wtam, mam zamiar przejsc na Clerona 2.53 na s775 z plyta Abit ag8 lub asus p5p800 Se i czy ta plyta asus dora jest do oc?? i jaka ma wydajnosc ten procek na standardowym zegarze a na zegarez po oc mysle ze ten asus potrafi 4Ghz zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha wiec ten celron co ma 4Ghz to bedzie taki jak m.n.i athlon 64 3800?

Nie będzie się równał z ani jednym, dlatego że to całkiem inna aritektura procesora.

Nie widzisz co napisałem :blink:

Celerona to można sobie do Semprona równać a nie do A64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
DEVILEK chodzi mu o to że ma teraz Athlona podkręconego na 2.9ghz i zmienia go na tego celerona. I sens pewnie jest taki czy wzrost wydajności będzie znaczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

DEVILEK chodzi mu o to że ma teraz Athlona podkręconego na 2.9ghz i zmienia go na tego celerona. I sens pewnie jest taki czy wzrost wydajności będzie znaczny.

wlasnie o to mi chodzi o wydajnosc!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

Nie 2981 to max, na codzien 2.5 ale 99% stabilnie;] powyzej 2500 tego nie ma;/ nie iwme co jest plytka gigabyte k8ns, 1024Mb, radeon 9600 128/128 no i chce zmienic na celerona 2.53 i chce miec jakies 4Ghz iplyte asusa p5p800 se wychdzi mi 515zł a sprzedam plytke i procka za jakies 650zł wiec 140zł w kieszeni a wydajnosc ta sama badz lepsza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

chyba jednak nie lepsza ja bym zostal przy a64

celeron ewntualnie jak bedzie ten w 65nm to ten bedzie smigal na 5ghz z minimalnym podniesieniem napiecia

a jak to sie sprawdza te mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

aaa to te slyszalem o nich;] fajnie sie kreca;] nie ma co, to kupywac tego celerona 2.53 i plyte asus p5p800 se?? mam chetke na duze oc!! juz mam kupca na a64+plytke za 650zł to mi zostanie 140zł a za te 140zł mozna cos kupic do kompa czy moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2.9 celerona?? i mi zostanie 50zł:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na twoim mojescu bym sie wstrzymal albo kupil(jezeli juz chcesz tak bardzo sie pozbyc tego a64) jakas lepsza plytke(asus, abit) na 775 i najtanszego celka do tego, nawet uzywanego i bym czekal na te "nowe"

Przeciez P5P800 jest na LGA, co Ty za .... piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość matt1401

ja na twoim mojescu bym sie wstrzymal albo kupil(jezeli juz chcesz tak bardzo sie pozbyc tego a64) jakas lepsza plytke(asus, abit) na 775 i najtanszego celka do tego, nawet uzywanego i bym czekal na te "nowe"

jaka plytke mi do tego polecacie?? chyba klupie uzywanego i asusa p5p800se

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

To mój pierwszy post więc z góry proszę o wyrozumiałość.

Jakiś czas temu postanowiłem wymienić sprzęt na jakiś bardziej na czasie (stary komp:Clayton Via Apollo Pro 133 AGP x2 ,2x128 pc 133,P3 733/133x5,5 Coppermine,Radeon 9200 SE 64/64 tv out,sound blaster Live 1024) nie dawał rady z nowymi grami więc wobec średnich możliwości finansowych zakupiłem to cudo techniki - Asrock 775 i915PL-SATA2,Celeron D 326 2,53Ghz@3,06Ghz Prescott LGA 775,256 DDR400@473 2,5-3-3-6 Twinmos,Geforce 6200 LE 128MB/64 bit PCI-e x 16 , HDD 80 GB Samsung ATA 133 (ze starego kompa).Wszystko fajnie tylko że wydajność grach zwiększyła się minimalnie,a wentyl na procu ryczy przy 4600 obr/min.Mam więc pytanie : co jest nie tak z tym sprzętem??? Może to że mam tylko 256 ramu i chodzi on w trybie single channel ???Czy jak dołożę drugą kość 256 to będzie dual channel ??? Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jest nie tak z tym sprzętem??? Może to że mam tylko 256 ramu i chodzi on w trybie single channel ???Czy jak dołożę drugą kość 256 to będzie dual channel ??? Bardzo proszę o pomoc.

wiecej ramu i w dualu by pomogło ale przede wszystkim grafike masz 64 bit wiec tu dałeś ciała kupujac takiego kastrata....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi