amenek Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Moze jest ktos na forum,kto mam taka sama plyte (Asus K8ne Deluxe) jak moja i bedzie wiedzial cos szerzej na temat BIOSu.Otoz wczoraj zaktualizowalem wersje 1008 na 1011 i po pewnym czasie zaobserwowalem ze komp widzi RAM jako 333 mhz (wczesniej bez zarzutu chodzilo na 400 mhz).Probowalem zmieniac ustawienia,ale bez rezultatu - wobec czego przetestowalem jeszcze wersje 1010 i 1009 - ale tu rowniez wystepowal ten sam objaw.W desperacji siegnalem po w. 1006 i okazalo sie ze wszystko wrocilo do normy.Siegnalem po szostke,gdyz siodemka i osemka po prostu zniknely z oficjalnej strony Asusa.Co moglo byc przyczyna ? Czy byly wadliwe ? Moze ktos wie skad jeszcze je mozna sciagnac ? A druga sprawa to kwestia napiecia pamieci.Asus w opisie podaje ze od wersji 1005 wzwyz,zakres tegoz napiecia wzrasta do 2.8v.Ale u mnie - niezaleznie od tego jaki Bios mam wladowany - ten zakres wynosi 2.5 - 2.7 v. Dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) zapytaj tam ...masz większe szanse na dostanie odpowiedzi :D TEMAT O ASUSIE Edytowane 7 Marca 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...