Skocz do zawartości
Stiven

wyskakujaca z nikąd strona xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Rano szukając kraka do jakieś gierki :twisted: skusiłem się kliknąć na baner na którym była niezła laska (spodobała mi sie sukena aż się nie mogłem powstrzymać) Po wciśnieciu troche zwariowałem jak zaczęły sie same otwierać stronki xxx, w końcu po 10 min jakoś sobie z nimi poradziłem zamknołem wszystkie .. niby wszyskto ok a tu gdzies po 30 minutach JEB!! 8O ni z tąd ni z owąd otworzyła sie jakaś stronka www na cały ekran z ostrym d*maniem. Skasowałem wszystkie tymczasowe pliki internetowe (cookie itp, historie) ale nic nie pomogło, nadal wyskakuje ta stronka co jakiś czas :evil: Co robić ?? Czy to sie gdzieś w rejestrze zagnieździło czy co ? Jak się tego pozbyć ? help!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ctrl+alt+delete sprawdz czy w tle nie dziala aplikacja o nazwie MD (na ogol to jest cos takiego) to cos takeigo to i ja mialem juz kilka razy. jezeli jest to to o czym mowie to robisz tak

msconfig i tam w aplikacjach kotre sie same uruchamiaja wylaczasz ten program pozatym jest jeszcze gdzies plik md.exe i jakis systemowy do niego rowniez o nazwie md.* naogol siedzi w catalogu windows lub windows/system

no jezeli jest to co innego to ... przykro mi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po odpaleniu msconfig uruchamia sie coś takiego: MSKernel32 siedzi to sobie w windowssystemWinnn32.hta - może to to? bo  pierwszy raz takie coś widze. Mam win98se. Wywale i zobacze co sie stanie...

zgadza się! to jest właśnie ten fakerski pliczek Winnn32.hta który powodował cycki na ekranie. Dzięki za sugestie i uważajcie na banerki z laskami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie syfy zagniezdzaja sie w katalogu Windows oraz w Windows-> System tam trzeba szukac albo dziwnych ikonek, albo po dacie utworzenia. Jak znasz troche winde to napewno nie skasujesz jakiegos pliku systemowego.

A na drugi raz patrz co naciskasz, dialery sa wszedzie!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest taki program startup.exe on też pomaga w wywalaniu niechcianych dialerów i innych tego typu pierdół; miałem kiedyś taki przypadek że ie cały czas otwierał taką jedną stronę startową i się okazało że to był jakiś k**ski skrypt też wywaliłem gnoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi