Skocz do zawartości
Spade

Komputer Sie Resetuje Przy Grach Pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem za kazdym razem kiedy chce wlaczyc gre 3d to komputer mi sie resetuje i nie wiem co mam zrobic :( pierw myslalem ze to grafika no to kupilem nowa i nadal przedtem mialem gforca 5200 ultimate teraz mam radeona 9700 pro i nadal to samo no to plyta glowna mialme ecsa teraz mam gigabyta i cuz nadal to samo ;( no to wymienilem ram z 512 na 1024 na nowych kosciach i nadal to samo wymienilem jeszcze pare innych komponetow i z starego kompa zostal mi zasilacz dysk 160gb samsung i procek athlon 2000+ xp nie podkrecany no cuz nadal sie resetuje podejrzewam ze moze byc to zasilacz ale nie mam pewnosci zreszta prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za zasilacz?

Jesli to Codegon, Megabajt lub podobne z ekstra super xxxx watami to sprawdz kompa na normalnym zasilaczu(markowym).

Sprawdz tez temp. procka. Naloz na nowo paste termoprzewodzaca itp. ewentualnie mozna zmienic chlodzenie(jesli procek jest za goracy).

Ale ja stawiam na zasilke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to wina zasilacza. Skoro piszesz ze wymieniałeś coś na lepsze (ramy, karta) to automatycznie rośnie pobór prądu i zasilator nie pyka (czyt. nie daje rady)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zasilacza to jest to jakies badziewie i chyba w nim jest wina co do procka i temeratury to zadko kiedy przekracaza 40 stopni bo nie jest podkrecony ;) bo nie potrzebuje bardzo dziekuje za wszelekie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi