Pico_pl Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Skład mojego WC: CPU: F2s GPU: Abaddon GPU Pro Pompka: Atman 305@inline Chłodnica: Cooltek Dual Exstream Węże: jakies paliwowe 10/12 dobre bo sie nie zaginaja Podczas montażu f2s musilaem przyciac kawalek topu, poniewaz sie nie miescil:/, f2s jest podswietlony dwoma ledami niebieskimi, montaż pochłonął mi wczoraj pół dnia. Wiatraki na chłodnicy sa do wymiany, jak wpadnie cos kaski :).Narazie musze sie zadowolic tym co jest :) FOTKI Edytowane 11 Marca 2006 przez Pico_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Jaki gwint tej choinki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 1/4" Jaki jest dobry program do analizy temperaturki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Jaki jest dobry program do analizy temperaturki ??temp. wziete z czujników na płycie sa do .... miałeś mieć reza do tego atmana co z nim jak masz go to podaj fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Co to dokladnie sa za weze paliwowe - jakies szczegoly, oznaczenia :?: Albo co plynie w nich - bo kolor mi sie podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) wywalilem go bo mialem z nim przejscia( wszytko ok testowalem nie cieknal, zlozylem cale wc w kompie i zaczal cieknac :|, i tak o to znalazl sie w koszu, normalny pojemniczek z plexi, polaczony z pomka na ssztywno zlaczka NK z boku, korek camazozzi(czy jak to tam sie pisze :P) na gorze Co to dokladnie sa za weze paliwowe - jakies szczegoly, oznaczenia icon_question.gif Albo co plynie w nich - bo kolor mi sie podoba icon_smile3.gif na wezach pisze GOOMAR Milejowo 10x1,5 , węże maja lekko niebieksawy kolor, do wody jest jeszcze dodany niebieksi barnwik z relitynet Edytowane 9 Marca 2006 przez Pico_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 No spoko układzik .... ale za duzo cybantów jak na moj gust. :) Szkoda ze chłodniczka musi byc na zewnątrz. Tylko te wentyle na nij to delikatnie bym powiedział prowizorka, albo paranoja :) Bardzo fajne oploty na kablach od zasiłki, rozumiem ze to twojej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) tak, oplociki mojej robotki:), mi sie cybanty podobaja , hardcoru nadaja :twisted: :twisted: :twisted: Edytowane 9 Marca 2006 przez Pico_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 tak, oplociki mojej robotki:), mi sie cybanty podobaja , hardcoru nadaja :twisted: :twisted: :twisted:Jezeli lubisz taki styl ... to nastepnym raze radze zastosowac jakies fajne węże zbrojone. Wtedy nabierze to jeszcze bardziej hardcorowego charakteru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 jak ci poszło z odpowietrzeniem układu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 troche to trwalo... wczoraj od 22 do dzis do 15 o 15 juz bylo zero pwietrza w ukladzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 troche to trwalo... wczoraj od 22 do dzis do 15 o 15 juz bylo zero pwietrza w ukladzieNo zwłaszcza ze ten odpowietrznik (trojnik) to leży prawie poziomo. On powinien sterczeć, to powietrze szybciej znajduje ujście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 odpowietrznik juz poprawilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 1) pomiar temperaturki: wsadź trójnik w układ, a w niego wmontuj jakis czujnik sensowny. Masz kasę, to wsadź DS 8... a jeśłi nie to LM37 mierzy całkiem dokładnie i omomierz/woltomierz styknie do pomiaru. Możesz też kupić termoparę i na niej zrealizować pomiar. Są takie malutkie wersje, bez koszulek, które możesz przykleić do procesora z boku rdzenia. To bardzo dobry pomiar. Wręcz doskonały. 2) a może odpowietrzacz by na samej górze układu zamontować? 3) piękny kolor cieczy. I bardzo dobrze pasuje do reszty: wszystko jest takie niebieskawe, zielonkawe... Fajne! 4) wentyle polecam Fenderki. Dużo słyszałem i sam kupię. Acz sam jeszcze ich nie słuchałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Skądś znam tego Abadona ;) Fajne WC, szczególnie te węże :> Sam bym sobie takie sprawił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 nowe fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 nowe fotki :)Jezeli dobrze widze po tych niewyraznych fotkach to masz tam jedną katode UV ... na grzyba ci ona jak nie masz barwnika w układzie. Polecam jakikolwiek barwniczek z realitynetu. Fajnie świecą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Jezeli dobrze widze po tych niewyraznych fotkach to masz tam jedną katode UV ... na grzyba ci ona jak nie masz barwnika w układzie. Polecam jakikolwiek barwniczek z realitynetu. Fajnie świecą.Polecam lekture postu numer 6 na wezach pisze GOOMAR Milejowo 10x1,5 , węże maja lekko niebieksawy kolor, do wody jest jeszcze dodany niebieksi barnwik z relitynet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Polecam lekture postu numer 6to chyba ktoś porzałował tego barwnika- ciekawe kto sklep czy user :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ja wlalem caly pojemniczek na litr wody destylowanej i nic :/, musze skolowac jakis dobry barnwik ktory swieci w UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ja wlalem caly pojemniczek na litr wody destylowanej i nic :/, musze skolowac jakis dobry barnwik ktory swieci w UVNo niebieski to kiepsko swiecił ... były gdzeis fotki wszystkich. Chyba nie powiesz ze ten zółty albo zielony z realitynetu ktore mam to kiepsko świecą ;) A naprawde u Ciebie wogole nie widac zeby cos tam pływało w układzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 może przez węze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...