Doctor No Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Witam Musze na biegu wymienic MoBo i zdecydowalem sie na asusa P4P800 Deluxe i juz myslalem ze sprawa bedzie prosta a tu wyskoczyl mi kwiatek ;) Do wyboru mam wiec dwie : 1. http://cgi.ebay.de/ASUS-P4P800S-E-deluxe-F...1QQcmdZViewItem 2. http://cgi.ebay.de/ASUS-P4P800-Deluxe-Sock...1QQcmdZViewItem I pytanka Ktora plyta bedzie lepsza do podkrecenia P4 3,0 HT oraz ramu ? Czy ta pierwsza obsluguje dual channel ? I co to znaczy niebuferowana non-ECC ? Jaka jest roznica miedzy tymi dwoma chipsetami ? Reszta ktora juz posiadam to 2x1024 MBT Cl 2.5 / asus X850 XT PE / 250 GB oraz Enermax 400W . Do tej pory to wszystko chodzilo bez krecenia i bylo ok , no moze z wyjatkiem mojej dotychczasowej plyty padalca "made in siemens" , ktora miala taki bios jakby go wogole nie miala. No i na koniec czy te 400 W pociagnie mi ten zestaw po OC ? Do tego dochodzi jeszcze kilka klamotow typu karta Wlan , dzwiekowa , smiglo jakies dodatkowe tez by sie zdalo. No i gdyby ktos zechcial mi na to wszystko odpowiedziec to bylbym bardzo wdzieczny. I jak chlopu tlumaczyc bo lamer ze mnie do potegi ... Pozdrawiam Edytowane 8 Marca 2006 przez Doctor No Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor No Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Najprawdopodobniej wstawilem temat nie w ten dzial co trzeba ale wybaczcie to moj pierwszy post i troche jeszcze zagubiony jestem na tym forum ;) A co do poprzednich pytan to niech chociaz ktos zobaczy te dwie plyty i podpowie ktora powinienem wziac bo czas mi sie konczy :/ I jeszcze jedno , dzis zobaczylem ze mam hd IDE . Czy da sie go podpiac do tej mobo bo widze ze tam jest mowa o SATA . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 zdecydowanie p4p800 bez s. duzo lepszy chipset (i865pe). najlepiej było by gdybys sobie sprawił p4c800 (najlepszy z asusów pod s478 z agp). nie wiem czy p4p800s sobie poradzi z prockiem z fsb800 nie wiem czy warto inwestowac w wersje dlx... no chyba ze masz wiele dysków i potrzebujesz firewire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...