Skocz do zawartości
Doctor No

Mobo Sockel 478

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Musze na biegu wymienic MoBo i zdecydowalem sie na asusa P4P800 Deluxe i juz myslalem ze sprawa bedzie prosta a tu wyskoczyl mi kwiatek ;)

Do wyboru mam wiec dwie :

1. http://cgi.ebay.de/ASUS-P4P800S-E-deluxe-F...1QQcmdZViewItem

2.

http://cgi.ebay.de/ASUS-P4P800-Deluxe-Sock...1QQcmdZViewItem

I pytanka

Ktora plyta bedzie lepsza do podkrecenia P4 3,0 HT oraz ramu ?

Czy ta pierwsza obsluguje dual channel ? I co to znaczy niebuferowana non-ECC ?

Jaka jest roznica miedzy tymi dwoma chipsetami ?

Reszta ktora juz posiadam to 2x1024 MBT Cl 2.5 / asus X850 XT PE / 250 GB oraz Enermax 400W .

Do tej pory to wszystko chodzilo bez krecenia i bylo ok , no moze z wyjatkiem mojej dotychczasowej plyty padalca "made in siemens" , ktora miala taki bios jakby go wogole nie miala.

No i na koniec czy te 400 W pociagnie mi ten zestaw po OC ? Do tego dochodzi jeszcze kilka klamotow typu karta Wlan , dzwiekowa , smiglo jakies dodatkowe tez by sie zdalo.

No i gdyby ktos zechcial mi na to wszystko odpowiedziec to bylbym bardzo wdzieczny. I jak chlopu tlumaczyc bo lamer ze mnie do potegi ...

Pozdrawiam

Edytowane przez Doctor No

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej wstawilem temat nie w ten dzial co trzeba ale wybaczcie to moj pierwszy post i troche jeszcze zagubiony jestem na tym forum ;)

A co do poprzednich pytan to niech chociaz ktos zobaczy te dwie plyty i podpowie ktora powinienem wziac bo czas mi sie konczy :/

I jeszcze jedno , dzis zobaczylem ze mam hd IDE . Czy da sie go podpiac do tej mobo bo widze ze tam jest mowa o SATA .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie p4p800 bez s. duzo lepszy chipset (i865pe). najlepiej było by gdybys sobie sprawił p4c800 (najlepszy z asusów pod s478 z agp).

nie wiem czy p4p800s sobie poradzi z prockiem z fsb800

nie wiem czy warto inwestowac w wersje dlx... no chyba ze masz wiele dysków i potrzebujesz firewire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi