Che Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Kupiłem zestaw bloków orbital i 2 abadony - wymagaja troche konserwacji... Czy moge oczyscic je w srodku bez koniecznoeśći rozkrecania? Plexa to tworzywo niechciałbym jej uszkodzic... i czym spod ładnie oczyscic ze sniedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 nie boj sie plexy nie uszkodzisz jest gruba rozkrec bloczek to proste i użyj octu i szczoteczki do zebow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) nie boj sie plexy nie uszkodzisz jest gruba rozkrec bloczek to proste i użyj octu i szczoteczki do zebowChyba nie przeczytałes tematu dokładnie .... :angry: Jemu chodzi o to jak wyczyścic blok bez rozkręcania ... czyli jakiej ciszy nalać zeby nei trzeba było rozkręcac bloku. Tylko pytanie jest czy układ jest złożony i to jest powodem niechęci rozkrecenia bloku, czy dwie lewe ręce usera który sie boi, że coś zchrzani. Jeśli to drugie, to radze sie nie przejmowac i rozkręcac bloczek, to nic trudnego, a popsuć naprawde trudno. Jezeli pierwsze .... to moze cilit? albo jaki inny syf. Tylko ostrożnie bo to bardzo żrócy środek. Edytowane 7 Marca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) nie chodiz o sama plexe - chodiz mi o gwinty - moga popekac, lub sie odkształcić... apropo czy za zestaw 2 abadonów + orbital + eheim 1048(brak z przodu tej szarej pokrywki ale be ztego pracuje ok) + Cooltek Single... Wszystko w bdb stanie 350 zł to dobra cena?... Brak elemntow takich jak srubki, sprezynki no i tej osłonki. Miazga: Nie mam odpowiedniego imbusu... jeszce zestaw do mnie nie dotarł nawet... ale mam 1 dzien na przygotowanie go i chciałbym zeby wygladalo to jak najlepiej, a przy tym czas przygotowania nie był długi. Rozumiesz szybka polera spodow pasta polerska + nalewam ciecz w tym czasie przygotowuje juz wez e cybanty etc. Edytowane 7 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 nie chodiz o sama plexe - chodiz mi o gwinty - moga popekac, lub sie odkształcić... apropo czy za zestaw 2 abadonów + orbital + eheim 1048(brak z przodu tej szarej pokrywki ale be ztego pracuje ok) + Cooltek Single... Wszystko w bdb stanie 350 zł to dobra cena?... Brak elemntow takich jak srubki, sprezynki no i tej osłonki. Miazga: Nie mam odpowiedniego imbusu... jeszce zestaw do mnie nie dotarł nawet... ale mam 1 dzien na przygotowanie go i chciałbym zeby wygladalo to jak najlepiej Imho to bardzo dobra cena .... a gwinty nie powinny być problemem. A klucz jeszcze mniejszy ... w pierwszym lepszym sklepie mozna dosać za grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ja czyscilem bloki mieszanka octu z kwaskiem cytrynowym, skutkowalo tylko najpierw dobrze rozmieszaj skladniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) ok... ale czy to moge nalac do bloku czy sama podstawke juz rzkrecona wlozyc do takiego roztworu? Apropo problem jest ... orbital ma te małe srubki niby imbusy ale takie małe ;/ trzeba nalac cos jednak do srodka :/ Edytowane 8 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 najprościej będzie nalać ketchupu do środka i zostawić na 10-15 minut. Jeśli ketchup jest zbyt gęsty radze go troszke rozwodnić. A jak chcesz zaszaleć to kup płyn "TAK" i nalej do środka na dosłownie 5 sekund i przepłucz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Grzechu - czy jesli zostanie odrobina płynu w srodku to nie rozpusci plexy? pozatym mam mało srodkow na czyszczenie , cybanty etc. wszystko wywaliłem na przebudowe kompa - nowa obudowa i czesci wc :) Co myslisz o tym zestawie co w podpisie? czy cena za takie wc - 350 zł jest odpowiednia? zreszta wyzej pisze czego brakuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ten płyn o którym mówie kosztuje jakies 3 zł. I radze dobrze przepłukać, bez tego zostaną przebarwienia na miedzi i będziesz musiał czyścić jeszcze raz. A co do twojego zestawu to za ta cene wg mnie warto. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) tylko gdzie go kupic ? :) I czy nie zniszczy/odbarwi plexy/poliweglanu Edytowane 8 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 A co do twojego zestawu to za ta cene wg mnie warto. Pozdrawiam No nie wiem .... widziałes ile ta chłodniczka kosztuje w sklepie? Dodaj sobie do tego te wszystkie bloczki i pompke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 no wiec napisał ze warto było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) widziałem no i? Wg mnie to warto - może nie jakas super okazja ale warto. Jeśli myślisz inaczej to nie pisz tego do mnie tylko do osoby która to kupuje :wink: PS ten płyn możesz kupić w sklepie z innymi tego typu płynami typu cilit. Edytowane 8 Marca 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 grzechu a zapinke nie wiesz od kogo moge kupic? z socketa a na lga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 widziałem no i? Wg mnie to warto - może nie jakas super okazja ale warto. Jeśli myślisz inaczej to nie pisz tego do mnie tylko do osoby która to kupuje :wink: PS ten płyn możesz kupić w sklepie z innymi tego typu płynami typu cilit. Sorry nie wiem skąd mi sie ubzdurało ze napisałes "nie warto". Małe nieporozumienie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Hyh tak czasem bywa :] Co do zapinki to spytaj usera o nicku Misiu15go - może ma jakieś zapinki jeszcze. PS zawsze możesz sam zrobić :D np z aluminium lub plexy grubszej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 przekracza to moje umiejetnosci. tzn. oczywiscie cos bym mogl zrobic - mam dostep do hurtowni plexy nawet, ale nie mam niczego do jej ciecia. A pozatym chce zeby wygladalo to estetycznie... kiedys widziałem na allegro sprzedawał takie zapinki nijaki pietach... czy wiecie cos o tym człowieku? bo widze u wszystkich userow jego zapinki sa ... chetnie bym zamówił u neigo bo z tego co pamietam cena była bardzo niska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 przekracza to moje umiejetnosci. tzn. oczywiscie cos bym mogl zrobic - mam dostep do hurtowni plexy nawet, ale nie mam niczego do jej ciecia. A pozatym chce zeby wygladalo to estetycznie... kiedys widziałem na allegro sprzedawał takie zapinki nijaki pietach... czy wiecie cos o tym człowieku? bo widze u wszystkich userow jego zapinki sa ... chetnie bym zamówił u neigo bo z tego co pamietam cena była bardzo niskaPietacha znajdzeisz tutaj na tweaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 eh, własnie Pietach juz ich nie produkuje chyba... moze Samhain? z frostów? ja tylko żałuje że kupiłem tylko 10 kompletów, bedą sie kończyć powoli :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 pietach już nie sprzedaje... teraz to albo samhain, albo miś15go albo kyniek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 ile za takie cos sobie licza? potrzebuje komplet srub m2 nakretek etc. do blokow wodnych dwoch czyli 80 kompeltow z nakretkami + zapinka sprezynki itp. tez caly komoplet... czekam na jakas propozycje cenowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 mój bloczek (powerX) sniedzieje sobie od dluzszego juz czasu ;) jest rozkrecony i gotowy do odsniedzania ;) Najlepsza metoda na wyczyszczenie? CilitBANG? ketchup? a moze cos innego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 mój bloczek (powerX) sniedzieje sobie od dluzszego juz czasu ;) jest rozkrecony i gotowy do odsniedzania ;) Najlepsza metoda na wyczyszczenie? CilitBANG? ketchup? a moze cos innego? :) Najłatwiej ... zostaw go na noc w kwasku cytrynowym ... rano powinien sie świecic jak psu jajca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) szeryfoo ,kiedy beda fotki twojego WC? sory za OT Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Kwasek cytrynowy jest naprawde dobry : ) ( oto dowód: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=83663&st=2160 ) a ketchup czysci bo ma ocet ! lepiej poprostu ocet wlac ! ani ocet ani kwasek cytrynowy plexi ci nie zniszcza ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Kwasek cytrynowy jest naprawde dobry : ) ( oto dowód: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=83663&st=2160 ) a ketchup czysci bo ma ocet ! lepiej poprostu ocet wlac ! ani ocet ani kwasek cytrynowy plexi ci nie zniszcza ;) pozdro ty wez w tym temacie chlopie zmiejsz te fotki .. a jak nie umiesz to zamien je na linki .. rozwalasz cale forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ty wez w tym temacie chlopie zmiejsz te fotki .. a jak nie umiesz to zamien je na linki .. rozwalasz cale forum Fotki powinny sie same zmiejszyć ... cos jest nie ten teges i nie działa ... tak samo jak spoiler. Ale to nie rozmowa na ten dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 rozwalasz cale forumZależy jaki ma kto monit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Fotki powinny sie same zmiejszyć ... cos jest nie ten teges i nie działa ... tak samo jak spoiler. Ale to nie rozmowa na ten dział. miazga ... rozdzielczosc sowja droga .. a ladowanie 1mb fotki to przegiecie .. mi to wisi .. lacze 100mbit.. ale na slabych laczach nie macie pewnie tak dobrze Zależy jaki ma kto monit chcesz mi powiedziec ze pracujesz w rozdziałce wiekszej niz 1600x1200? bo taka jest rozdzielczosc fot .. plus obramowanie forum itp ... to daje wiecej jeszcze jeden raz wieksza rozdzielczosc Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...