Juice Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Witam. Pozyczylem ostatnio Karte TV (nie znam dokladnego modelu, prawdopodobnie jest to jakis Avermedia) oparta na chipie Conexant BrookTree Corp BT848 Mediastream Controller. Zainstalowalem drivery ze strony http://switch.dl.sourceforge.net/sourcefor...taller5.3.8.zip Sciagnalem i zainstalowalem Program Borg TV Pro. (wersja Trial poki co) Gdy robie wyszukiwanie kanalow po chwili wyskakuje komunikat //Przerwanie VBI nie działa prawidłowo... Program zakonczy działanie...// I oczywiscie konczy;] Sciagnalem porgram More TV jednakze nie znajduje on kanalow. Antene mam zaokienna. Zastanawia mnie tez fakt czy mozna podpiac pod ta karte zestaw anteny Sat. Potrafi ktos pomoc ? ________________________________________________________________________________ _____________ Zdjecia karty. Edytowane 8 Marca 2006 przez Juice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziszek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 1. Sprawdź jakiej marki i jaki model tunera posiadasz (np. Program Everest Home). 2. Spróbuj pobrać oficjalne sterowniki i oprogramowanie ze strony producenta. 3. Tunery zazwyczaj mają kiepski wzmacniacz sygnału Tv, więc warto mieć antenę aktywną + dobrze zarobione końcówki kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnap86 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Zdaje sie, ze mialem podobny tuner, na bt848, ze stanow. Jedyne co pamietam to, ze mialem z nim same problemy, 0 wsparcia pod winda, sterowniki niby jakies byly, ale niestety ogolna kicha, nie szlo wykryc sygnalu, do tego czeso sie wywalal, bsod etc. Jedyne co udalo mi sie zrobic to zmusic go do pracy pod linuxem, niestety NTSC. Jedyna rada z mojej strony, wywal go i kup cos innego, nawet najtansze g :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...