Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ale dla sportu moglbys zrobic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tam do Maselowych mi dokładnie 0,4MHz brakuje (mowa o SPI16M) jakoś to przecierpię bo za oknem za ciepło na extreme zabawę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Myślę, że na nowym SD dotrzymasz do następnej zimy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Myślę, że na nowym SD dotrzymasz do następnej zimy :lol: Mimo iż to nie temat o tym to napiszę ci w „tajemnicy” że raczej na pewno nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Prędzej od przekręcenia padnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Kolejny wynik bez Sandry z powodu nadmiernego wykastrowania systemu :D Fotkę pamięci może dodam później bo mi kabelek od aparatu zaginął pamięć: 2x256MB CORSAIR CMX256 PC3200LL (bez radiatorów) <kości: WINBOND BH-5 0340WF> mobo: DFI NF4 Ultra-D proc: Opteron 144 CABGE 0536VPAW bios: 704-2bta 282mhz 3,7 vdimm (z biosu) 2-2-2-5-7-14-2-2-2-2 jeszcze z nimi nie skończyłem ale z braku czasu nie będę miał pewnie na razie możliwości żeby z nimi bardziej powalczyć - w sumie to bardziej z braku odpowiednich temperatur :lol: <no tak imageshack znowu nie działa...> pozdr Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam Kolejny wynik bez Sandry z powodu nadmiernego wykastrowania systemu :D Fotkę pamięci może dodam później bo mi kabelek od aparatu zaginął pamięć: 2x256MB CORSAIR CMX256 PC3200LL (bez radiatorów) <kości: WINBOND BH-5 0340WF> mobo: DFI NF4 Ultra-D proc: Opteron 144 CABGE 0536VPAW bios: 704-2bta 282mhz 3,7 vdimm (z biosu) 2-2-2-5-7-14-2-2-2-2 jeszcze z nimi nie skończyłem ale z braku czasu nie będę miał pewnie na razie możliwości żeby z nimi bardziej powalczyć - w sumie to bardziej z braku odpowiednich temperatur :lol: <no tak imageshack znowu nie działa...> pozdr no nieeeezłe ramki :D gratulsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @myrddin669: No, no bardzo ładnie ;) Jeszcze z 2MHz i będę musiał ruszyć swój tyłek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 no mam nadzieje :D chociaż jak zima znowu nie zaskoczy drogowców w połowie kwietnia to bardzo marne szanse żebym zdziałał coś więcej :( a wcale nawet słowem nie wspomniałem żeby zakładać nowy topic o SD :P <mam często głupie wtręty wynikające z chęci pożartowania ale w necie żarty bywają często niezrozumiałe> ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @myrddin669: MHż życzę jak najwięcej :) Dzięki tego rocznej zimie mój max w SPI16M z 286MHz podskoczył do 289MHz i nadal nie jestem pewien czy to jego koniec czy wtedy już CPU nie dawał rady z powodu zamrożonej wody w WC (szerzej o tym pisałem w temacie o SPI) tak czy siak nie mam już możliwości aby sprawdzić z przyczyn oczywistych. * Co do SD chodziło mi o pewnego pana z # w Nicku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Test: 2x256MB Geil UltraX Samsung TCCD SPi32M...9x312=2800MHz/mem 280MHz 2.5-4-3-8 1T 2,8V Sandra...9x312=2800MHz/mem 280MHz 2.5-4-3-8 1T 2,8V 2,8V jest spod BIOS'u. W windzie pokazuje 2,74/2,75 No to kolejny teścik do kategorii CL2.5 ode mnie. Więc tak - pamięci są średniawe, może gdybym miał większy zakres napięcia (np. do 3,0V) to by się coś lepszego wywalczyło. Może będzie vdimm mod. Chociaż jak na sumkę którą za nie zapłaciłem to są naprawdę nienajgorsze pamięci :) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez arczi- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Może jeszcze przed podniesieniem napięcia spróbuj bypas max=7 mal/rp=8/5,5 może będzie lepiej.powodzenia. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Widze, że musze z moimi hynixami sie pobawić. Może uda mi się 265Mhz wyciągnąć przy 2.5-3-3-7 Szkoda, że nie mam wiecej niz 3.2V na ramy bo pobawił bym się moimi twinmosami na bh-5 utt - leżą i się marnują. Także może jutro powalcze i podeśle wyniki. Pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Widze, że musze z moimi hynixami sie pobawić. Może uda mi się 265Mhz wyciągnąć przy 2.5-3-3-7 Szkoda, że nie mam wiecej niz 3.2V na ramy bo pobawił bym się moimi twinmosami na bh-5 utt - leżą i się marnują. Także może jutro powalcze i podeśle wyniki. Pozdrawiam Grzechu Nie pekaj... Zrob Rail moda + moda zasilki i juz masz bardzo przyzwoite napiecia na pamieciach :)... Ja zaniedlugo dodam wyiki po takim modzie leciutkim (w sumie sekundy lutowania)... i praktycznie majac zerowego skila mozna to uczynic :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Wyjątkowo kiepskie TCCD :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wyjątkowo kiepskie TCCD :? Ale lepsze od poprzednich pamięci arcziego, zawsze jakiś postęp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 wykonałem dziś pomiary napięcia i na vdimm jest realne 2,72v.. a to max, niedługo będzie mod to napewno będzie coś lepszego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 3,3v nie dawaj na TCCD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 3,3v nie dawaj na TCCD... 3,3v ? 3,0v to już TCCD lubią padać na 3,3v strach pomyśleć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Dokładnie, aczkolwiek zdażały się przypadki, gdy TCCD na 3,3v fikały na 250 MHz 2-2-2-5 1T TEST ONLY [2x256 MB] :wink: Szczerze to w twoim przypadku chyba trudno podbić napięcie do 2,9v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 no jak patrze na tego screena to moze jeszcze bys sprobowal cos pozmieniac i wiecej pocisnac ;) trfc bym jeszcze poluzowal miedzy 14 a 16, a trc nawet przycisnal na 9-10. no i MAL na 8 chyba, na div183 powinno już być 8, tak mi sie wydaje. i alphy trrd->3 a trtw->3. procek chyba wiecej pociagnie jak patrze na vcore :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 no jak patrze na tego screena to moze jeszcze bys sprobowal cos pozmieniac i wiecej pocisnac ;) trfc bym jeszcze poluzowal miedzy 14 a 16, a trc nawet przycisnal na 9-10. no i MAL na 8 chyba, na div183 powinno już być 8, tak mi sie wydaje. i alphy trrd->3 a trtw->3. procek chyba wiecej pociagnie jak patrze na vcore :) pozdr Tak tylko pamiętajmy że to 2x256MB a one powinny z 300MHz na 2.5-3-3-x robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) 3,3v ? 3,0v to już TCCD lubią padać na 3,3v strach pomyśleć ;)eee ja na geile dawałem raz 3,4v i nic im nie było :] w końcu BP to BP. na codzień chodziły na 3v przez rok i też nie wykazywały żadnych oznak niezadowolenia :> fakt że były moocno schłodzone i bez radiatorów moje były 2x512 i 310 2,5-3-4-8-1t ;] ;] Arczi posiedz z alphami , bo umnie była masakra. Na początku były niestabilne nawet na 260 3-4-4-8, stopniowa zabawa z alphami/biosami spowodowała proporcjonalny wzrost OC :) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Oczywiście ram ramowi nie równy ale większość TCCD z ledwością znosiła 3,0v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 3,3v nie dawaj na TCCD...napisałem gdzieś że chce tyle dawać na TCCD? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) napisałem gdzieś że chce tyle dawać na TCCD? ;] To miała być tylko taka mała uwaga ale nie wiem czemu całą dyskusja się z tego zrobiła ;) Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Tak tylko pamiętajmy że to 2x256MB a one powinny z 300MHz na 2.5-3-3-x robić. dokładnie, dlatego napisałem, że są "SŁABE" :? napisałem gdzieś że chce tyle dawać na TCCD? ;] a jak wyobrażasz sobie moda? chyba chcesz podpiąć linie 3,3v pod mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zawsze potencjometr może dać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 tez o tym myślalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 tez o tym myślalem Robiłem tak dla kupla z Epoxem s939 i NF3 działało nawet znośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...