Skocz do zawartości
arczowsky

2x256 Mb - Testy Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

...

czekam na odzew ;) pokaż co potrafi kontroler na SanDiego :)

pozdr

To pewnie do mnie ;) Póki co nie mam kiedy podjąć wyzwania, gdyż walczę z SP2k4 oraz w rankingu SPI16M. Jak tylko znajdę chwilę na pewno sprawdzę czy uda mi się pobić twój wynik którego oczywiście bardzo gratuluję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały update z mojej strony ;)

do poprzedniego wyniku na pamięciach corsair

285mhz @ 3,8V

2-2-2-5-8-16-2-2-2-2

obrazek

czekam na odzew ;) pokaż co potrafi kontroler na SanDiego :)

pozdr

Ładnie, tylko V duże, ja mam na stepingu WF khx na bh-5 dokładnie to 336WF, ciekawe ile by pociagly przy takim v... :D Tej zimy robily pi16M 283MHz @ 3,55v na ostrzejszych alphah :D

A wracając do corsairów, mam w domu jedną kostke 256 na dwustronnym PCB :/ Dokładniej XMS-PC3200C2 Rev1.1 na 220DD BH-6, nie zgadniecię ile nie robily! :blink: Miały problemy z załadowaniem windy na 240 @ 3,5V przy poluzowanych alphah... Na pierwszy rzut oka myślałem że będą gites, mam kvr na 230DD i zrobiły tak samo jak wspomniane wyżej bh-5, dziwne ale cóż, może jeszcze w wolnej chcwili cośz nich sprubuje zrobić, ale wątpie żeby dużo zrobiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic tyle ze singiel jest łatwiejszy więc wynik OC nieporównywalny

Nie musisz mi mówić :wink:

Edit:

tomcat, tak gwoli ścisłości te twinki to ch-6 nie ch-5 :wink:

Na memkach 333 to raczej nikt nie dawał winbondow [x]h-5 ;]

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wczoraj wrweszcie moje twinmoski 2x 256 333 aa4t stestowane wstepnie u enta(pzodrawiam i dzięki za pilsy na kreche :wink: )

ogólnie zaczeło sie spoko-na 3.4 v za 1 podejściem poszły 250...potem było gorzej max to 257...

Jest jednak dziwna sprawa -po 1 pamiatki trafuiły na sciane- 1 mhz z góre i na 1m sie wywala na początku a 1mhz mniej i spi 16 idzie :mur:

Druga sprawa to dziowne zachoeanie jak na ch-5. Wstawienie 3 nic nie dało... Zastanawiamy sie nawet z entem czy ten nagły koniec kości to ich wina czy cos jest z platformą testową. Bh-5 enta podobno coś sie podbnie zaczeły zachowywać ostatnio....

Tak czy siak 250 w miare stabilne(pare pętli godmemory itp) raczej mnie zadowala. tak 260-265 w spi 16mb to była by dla mnie pełnia szczęścia :wink:

@hary...jak zwał takz wał ja spcjalista nie estem 1 winbondy w kojej karierze :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz czy one chodzą 2-2-2 200 na 2,6V?

Hm szczerze powiedziawszy nie mam pojecia, nigdy nie chodzily na takich ustawieniach, ale moge to sprawdzic :) Na codzien dzialaja na 312x9 div 160, a wiec 255mhz przy 3.4V. 300x9 div 180, a wiec 270mhz przy trc=7 i trfc=12 robia na 3.55V. Dalej zaczynaja sie schody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm no to ja tez wrzuce sie w ranking :-)

Kosci 2x 256MB OCZ PC3500 EL BH-5, wygladaja tak:

OCZ

Poki co zrobilem cos takiego:

271,9MHz 2-2-2-5 1T 3.6V SPI32

271,9MHz 2-2-2-5 1T 3.6V SANDRA

Pozdrawiam :-)

No Kupos „Gód Dżob” witam w klubie OCZ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciśnij! masz jeszcze zapas voltów :wink:

Ano zapas mam ale chyba im za goraco jest.. na 275mhz w okolicach 19-22 loopa sie wysypuje, a gdy powtarzam pi to coraz krocej leci, chyba ze dam im czas ostygnac i wtedy 19-22loop i kaplica. Hym poczekamy na lepsze (zimniejsze) czasy ;) Pozdro

Edytowane przez Kupos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ja dolacze sie do tematu :rolleyes:

dzisiaj doszly do mnie pamiątki TwinmoS 2x256MB 1A4T czyli na winbondach bh5 utt

mam infinity a na nim 3.2V myslalem ze chociaz z 240 na 2-2-2-X zrobie a tu pupa zbita :sad:

max na 2-2-2-5 1T to 215mhz, oznaczenie kostek to M.Tec 05124TTD7608F8E50B koleczka sa wytloczone czyli winbondy. ale nie podejzewalem ze az tak nisko pojda na 3.2V, jutro zabiore sie za universal 3.3 i vsense wiec sie zobaczy co z tego bedzie

jak narazie bardzo sie zawiodlem moze bedzie lepiej na wyzszych V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi