Skocz do zawartości
Shreader

Blokowanie Historii W Internet Explorer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich

Używam jeszcze takiego programiku jak Dr Tweak XP do blokowania różnych rzeczy w Win XP

Ale nie wszystko można w nim zablokować, dlatego też ręcznie edytuje rejestr.

Pare rzeczy już sobie poustawiałem ale mój problem polega na tym że chciałbym zablokować dostęp do HISTORII w internet explorer.

Chodzi o to że historia wyświetlanych stron ma się normalnie zapisywać ale chcę zablokować możliwość jej wyświetlania w przeglądarce internetowej aby nik nie mógł mi jej usunąć.

Dostęp do folderów w których hisoria się znajduje już zablokowałem i pozostała już tylko możliwość usunięcia historii z poziomu przeglądarki.

Żeby było jasne to opcje internetowe już zablokowałem ale cięgle jest możliwoś usunięcia historii po kliknięciuprzycisku historia po lewel stronie się ona pojawia i można ją z tamtąd usunąć.

czekam na propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuc przycisk i zablokuj dostep do ustawien paskow narzedzi TYM programem.

Niestety TEN program nie otwiera się - błąd strony :(

Ale robiłem już coś podobnego.

Mianowicie usunąłem ten przycisk i zablokowałem, edytując rejestr, możliwość edycji paska narzędzi.

I faktycznie nie można go edytować, ale niestety są wszystkie domyślne przyciski łącznie z historią :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuc przycisk i zablokuj dostep do ustawien paskow narzedzi TYM programem.

Zrobiłem jak mówiłeś ale efekt jest ten sam.

Blokuje dostęp do dostosowania pasna narzędzi ale resetuje ustawienia paska i przywraca z powrotę przycisk historii :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi