Killer_su Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Witam! Co i czy w ogóle coś zmienia zmiana taktowania PCI-E? Mam GF7800GT. Czytałem opinie, że nie, ale jeżeli dać by wiarę to, w takiej sytuacji po co te ustawienia w biosie? Pozdraiwam Killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 W Biosach masz blokade PCI-E na 100MHz bo jak zwiekszasz magistrale FSB to i taktowanie PCI-E idzie w gore. Po to jest blokada aby ta wartosc nie byla za duza to jak wiadomo im wiecej tym gorzej znosi to grafa, dyski itp... Tak samo jest z blokada PCI/AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer_su Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Ja w biosie blokady nie mam. Mogę taktowanie PCI-E podnieść do ~140MHz. Nie mniej rozumiem, że lepiej nie ruszać :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Co i czy w ogóle coś zmienia zmiana taktowania PCI-E?tak zmieni, karta PCI-E nie będzie działać poprawnie lub zostanie uszkodzona :mur: w takiej sytuacji po co te ustawienia w biosie?możliwość zmiany taktowania PCI-E jest wypadkową możliwości zmiany takotowania FSB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...