Skocz do zawartości
tomasz_lbn

Msi Kt4v

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich! posiadam plyte msi kt4v z procesorem barton2500+, ram kingston512 400 (plyta na 333 :( ), grafa asus GF5600256/256. przejde do rzeczy.. ostatnio cos sie dzieje z moim kompem, chodzi o to ze strasznie go muli.. np. zestaw: nagrywanie plyty w nero i chce wlaczyc gg, wlacza sie strasznie dlugo, a raczej nie powinno byc problemu, albo w grach.. gry ktore powinny ladnie smigac tną sie. podejzewam ze moze to byc wina tego, ze kiedys plyta przezyla skok napiecia z sieci, co spowodowalo popalenie wszystkich tasm, od dysku i od napedow, w sklepie powiedzieli ze wymiana tasm wszystko zalatwi.. ale ja mam wrazenie ze cos wiecej sie uszkodzilo.. plyta dziala ale strasznie marnie, innym objaw ktory zauwazylem to np kopiowanie plyt na dysk, nie zawsze mi sie naped rozkreca i kopiowanie plyty dvd potrafi trwac 20min, a jak sie rozkreci to szybciutko, jak kiedys:( co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze sie cos przegrzewa, napiecia sa dobre..

Krecilas sprzet....

nie krecilEm sprzetu,i nic sie raczej nie przegrzewa.. a co do napiec to ja tam nie grzebie, powinny byc dobrze.. a tak w ogole to jakie najlepiej ustawic skoro juz poruszyles ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram kingston512 400 (plyta na 333 )

no właśnie, jak masz ustawioną pamieć w BIOS-ie - na mojej płycie (trochę podobnej), jak ustawię 400-tke na 400 to albo wcale nie wstaje albo "muli". Teraz mam ustawioną jako DDR333 i podkręconą przez FSB na 352 MHz, i chodzi jak trzeba na 2-2-2-6/1T.

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie, jak masz ustawioną pamieć w BIOS-ie - na mojej płycie (trochę podobnej), jak ustawię 400-tke na 400 to albo wcale nie wstaje albo "muli". Teraz mam ustawioną jako DDR333 i podkręconą przez FSB na 352 MHz, i chodzi jak trzeba na 2-2-2-6/1T.

Pozdr. :D

ja mam u mnie ustawione pamieci na 333 w biosie.. a co do wczesniejszych rad.. przelecialem antyviruskiem (kasperski) i ad-aware i nie bardzo pomoglo:( mozliwe ze mam walniete w plycie kontrolery dyskow?? bo tak mi sugerowal znajomy gdy mu powiedzialem o objawach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...