Mazzi Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Zamierzam wlasnie kupic dysk, 200 - 250GB na Sata2. Poczatkowo planowalem wziazc samsunga, jednak widze ze seagate daje 5 lat gwary... Jednak patrze po ofertach sklepow komp i widze, ze u nich jest juz 36m-cy, to co reszte u producenta?? Niech mi ktos wyjasni ta sprawa. A tak poza tym to co lepiej sie sprawuje, sams, seagate a moze caviar... malo testow dyskow o tej pojemnosci, albo slabo szukalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczino44 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ja kupiłem wczoraj samsunga 250 gb i też miałem brać seagate ale koleś w sklepie powiedział mi że mimo dłuższej gwarancji to są one bardziej awryjniejsze od samsungów. Chciałem też z cachem 16mb ale nie było samsungów tylko maxtory a ja uważam że są one gorsze i sprzedawca powidział mi że to ma największe znaczenie przy kopiowaniu plików a przecież tego nie robi się na codzień ;) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ja kupiłem wczoraj samsunga 250 gb i też miałem brać seagate ale koleś w sklepie powiedział mi że mimo dłuższej gwarancji to są one bardziej awryjniejsze od samsungów. Chciałem też z cachem 16mb ale nie było samsungów tylko maxtory a ja uważam że są one gorsze i sprzedawca powidział mi że to ma największe znaczenie przy kopiowaniu plików a przecież tego nie robi się na codzień ;) Pzdr. no wlasnie rozwazam seagate 250GB z 16MB cache'u. wiesz, dla mnie ten seagate moglby popsuc sie i dwa miechy przed koncem gwary, to by mi wymienili na nowy, zapewne duuuzo wiekszy dysk. wiec tlumaczenie typa ze sklepu jest durnowate przynajmniej... 16mb cache'u lubi sie przydac, a kopiowanie to jedna z czestszych operacji na dysku... jeszcze ejdno - sprzedawcom to tak nie wierz, bo zazwyzaj to banda dupkow... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 jeżeli sklep podaje ze udziela gwarancji (rękojmi) o długości 36miesięcy to znaczy ze po tym okresie, dochodzić swojego prawa będziesz musiał u producenta ewentualnie u dystrybutora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...