Mewosh Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ello, Dzieje sie juz tak od kiedy pamietam(chyba... :? )... Po pewnym czasie, czasami 5 min czasami wogule, "zacina" mi sie internet ale w ten dziwny sposob ze DC++ dziala, Torrent dziala, ping dziala, lecz web(otwieranie stron internetowych) NIE!! :blink: Uzywam routera Netgear 108Mbps (802.11g) oraz modemu Zyxel Prestige 650(chyba :-| ) Restart routera i modemu rozwiazuje problem... Prosze o odp jak rozwiazywac problem bez restartowania routera? dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Witam , mam ten sam problem na routerze d-link g604t, objawy takie jak mowisz, gg działa a przegladarka nie chce zaskoczyc, na poczatku nie mialem takiego problemu ale teraz sie strasznie nasilil i musialem resetowac router co kilka godzin bo to pomagalo, Wgralem do niego nowego firmware i mam nadzieje ze to rozwiaze problem, jeszcze nie stestowalem bo w domu bede w weekend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Jest to problem z ilością połączeń, które może obsłużyć router... Sieć P2P nawiązuje bardzo dużo połączeń, które router musi obsłużyć, a uruchomiona przeglądarka to kolejne połączenie do obsłużenia i w tym szukałbym problemu ;) Edytowane 8 Marca 2006 przez Disruptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 A może zmiana DNSa coś by pomogła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Jest to problem z ilością połączeń, które może obsłużyć router... Sieć P2P nawiązuje bardzo dużo połączeń, które router musi obsłużyć, a uruchomiona przeglądarka to kolejne połączenie do obsłużenia i w tym szukałbym problemu ;) Ja nie korzystam z programów P2P tylko maximum gadu gadu i thunderbird jest wlaczony , a z "sieci" korzysta 1 komputer :] wiec to chyba nie w tym rzecz. dodam ze uzywam firefoxa- moze to on ma jakies bledy ? A dostawca internetu to tpsa i neostrada 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 A ping jaki działa ? ping 1XX.XXX.XXX.XXX czy taki ping wp.pl ? Jesli działa ci tylko ping 1XX.XXX.XXX.XXX to znaczy że nie masz ustawionego DNSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 A ping jaki działa ? ping 1XX.XXX.XXX.XXX czy taki ping wp.pl ? Jesli działa ci tylko ping 1XX.XXX.XXX.XXX to znaczy że nie masz ustawionego DNSa. Mozesz wytlumaczyc to niewtajemniczonemu uzytkownikowi jak i gdzie sprawdzic ten ping i jak i na co zmienic DNS, bo w tym jestem zielony. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 "pinga" robimy w lini komend konsoli start uruchom cmd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Mozesz wytlumaczyc to niewtajemniczonemu uzytkownikowi jak i gdzie sprawdzic ten ping i jak i na co zmienic DNS, bo w tym jestem zielony. dzieki Akcesoria>wiersz polecen> i wpisujesz "ping wp.pl" DNSa zmieniasz klikajac: panel sterowania>polaczenia sieciowe>kontekstowym wlasciwosci>protokol TCP/IP i klikasz wlasciwosci :) A tu masz podstawowe DNSy tepsy : Podstawowy DNS: 194.204.152.34 Zapasowy DNS: 194.204.159.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Nowy soft wgrany dnsy ustawione ale router jest bardzo niestabilny co chwile traci polaczenie a potem samoczynnie wskakuje . pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Tutaj zalaczam zdjecia ustawien , czy cos moze przekombinowalem w ustawieniach routera DHCP i DNS a jak sprawdzam ten ping to odpowiedz przychodzi w formie 212.77.100.101 DNS.bmp 3.bmp DHCP.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) 1. Zdjecia :kijem: zmien ja na jpg :angry: 2. Jesli masz wlaczone automatyczne przydzielanie DNSa, to zrob tak samo w karcie sieciowej. 3. Natomiast jesli recznie przydzielasz DNSa to wszedzie wpisuj te same dane. 4. Jak w konsoli piszesz ping wp.pl i oddaje ci adres IP <_< to znaczy ze DNSy działaja ! Edytowane 11 Marca 2006 przez piotraspoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Jezeli tak to nie w tym rzecz, router jest niestablny tylko przez wi-fi na LAN ie dziala bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 odinstaluj stery od zintegrowanej karty sieciowej na nforcie, u mnie to bylo powodem, nie weim czemu alo jakos sie gryzly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 odinstaluj stery od zintegrowanej karty sieciowej na nforcie, u mnie to bylo powodem, nie weim czemu alo jakos sie gryzly Mozesz mi jeszcze powiedziec co to jest "nfort" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastek20 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...