Skocz do zawartości
frejzer

Thermaltake Aquabay M2 Radiator 5.25

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość odkupienia takiej chłodnicy od kumpla za mnijeszą kase niż w sklepie, ale zastanawiam sie czy jest sens. W moim układzie wykorzystuje juz nagrzewnice od Renault 19 ( niestety : Al - Cu), ale czasami przy max obciążeniu ( chłodzę cpu, gpu, dysk ) nie daje rady i musze rozkręcać wentyle na max obrotów, dlatego przydała by mi się druga chłodniczka.

Pytanie do użytkowników tego thermaltak`a, albo do kogoś kto się z nim zetknął, jak się sprawdza, jaki jest głośny ( bo z danymi producenta różnie bywa - niby 16db - wentyl 12x12 @ 1300rpm) i czy jest sens ??

Cena to około 70-80 złoty, myślałem nad kolejną nagrzewnicą, ale znowu musiałbym latać po szrotach i złom-skupach, szukać , czyścić i pieścić :) a tu miałbym gotowe rozwiązanie. Poza tym gdybym się zdecydował na nagrzewnice ( 20 - 30 zł ) musiałbym kupić jakiś cichy wntyl ( kolejne 20 - 30 zł ).

linki z dokładnym opisem modelu:

http://www.4max.pl/default.asp?g=81&produkt=1906

http://www.thermaltake.com/watercooling/cl...M2/cl-w0021.htm - strona producenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie mam tej chłodniczki, ale posiadam identyczne 2 wentylatory na swojej. Muszę przyznać że są ultra ciche i te 16db to raczej prawda. Co do reszty niestety Ci nie pomogę.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi