Skocz do zawartości
Caleb

Chłodzenie Chipsetu Do Epox 9npaj+sli (939)

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam nabyc sobie niebawem MoBo Epox 9NPAj+SLI, płytka spox, mozliwości OC duże etc. Jedna tylko rzecz mnie martwi - mianowicie aktywne chłodzenie chipsetu - głośne, no i czasami lubi padać :? - więc od razu chciałbym zmienic je na coś pasywnego żeby się elegancko między slotami PCIEx16 mieściło. Co byście polecili? Oczywiście z uwzględnieniem OC, wiec musi byc w miare wydajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą mobo, ale wersje Ultra, nie SLI. Jeśli chodzi o chłodzenie chipsetu nie jest ono tak strasznie głośnie. Można bez problemu wytrzymać i to bez bulu. Możesz też zmniejszyć zasilanie wentyla na 7V, podobno bez problemu wystarcza.

Do mojej wersji pasuje też bez problemu niebieski pasywny zalman, nie wiem jak do SLI

PS. Jeżeli chodzi o możliwości podkręcania, to te są piękne. Xtreme Addict wyciągnąl na niej wczoraj, czy dziś 465 MHz na HTT

Edytowane przez Efyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij sobie do tematu:

http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=70&t=149856

Jest on co prawda głównie o Epox 9npa+ Ultra, ale ta, którą wybrałeś, chyba zbytnio się nie różni. Nie wiem co oznacza te J u Ciebie przy nazwie, ale to chyba tylko wyposażenie. A SlI od Ultry to już prawie bez różnicy :razz:

Zapytaj tam, może też Ci coś tam ludzie doradzą.

Edytowane przez Efyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi