LCC Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Czy ktoś testował: jak z głośniością w tym XC-70Al tak samo jak 80Al czy trochę głośniejszy, no bo w końcu 70 ma większe obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MultiLo Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Mam XC-80Al i według mnie jest głośny. Czy są jakieś pasujące cichę wiatraczki do tego chłodziwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Tez mam xc-80 al i na minimalnych obrotach JEST jak dla mnie glosny :) Podczepie sie, myslicie, ze zmiana xc-80al na zalmana vf700 alcu na 5v zmniejszy glosnosc grafy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 to pentagramy są głośne na 5V ? Bo ja chciałem do mojego cichego PC brać XC70 ale jak jest głośny... to hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 To ja musze byc gluchy jak slon poniewaz mam xc-80al i na 5V go nic a nic nie slysze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 to musiałby być wyjątkowo perfidny wiatrak żeby go na 5V było słychać (albo jakaś delta) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Tez mam xc-80 al i na minimalnych obrotach JEST jak dla mnie glosny :) Podczepie sie, myslicie, ze zmiana xc-80al na zalmana vf700 alcu na 5v zmniejszy glosnosc grafy? :) mam XC80AL, i nic a nic go nie słyszę na 5v, nie wiem czy Ty moze masz jakis bardzo wyostrzony słuch czy moze ja bardzo słaby ? :P Może masz wentylator zakurzony bardzo ? wbrew pozorom to takze powoduje zwiększenie hałasu, i to dość znacznie. Edytowane 8 Marca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Przy mocno wyciszonym kompie slychac takie wentylki na 5V (uwierz maciekkk :) ) U mnie VF700 leci sobie tak na 3.5V i jest cichutenko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 u mnie słychać dysk który zagłusza 80tke na 5V która chłodzi grafike(notabene Arctic cooling ma w testach tylko kilkanaście db) procek leci pasywnie do 30C, potem się włącza na 5V AC kolejny... jest wentyl w zasilaczu, ale wszystko zagłusza dysk... teraz musze kupic obudowe i chłodzenie na grafike i na chipset pasywne.... więc XC 70 Alu (6600gt wiec cu nie potrzeba) bedzie na 5V wial na siebie i na niebieskiego zalmana na chipsecie (nforce4) i mysle ze bedzie ok... ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 bierz nowego evercoola turbo2 :) 10db cichszy od pentka na fuull obrotach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Hmm.... 50 zł vs 90 zł, poza tym evercool nie chłodzi mi niebieskiego zalmana na chipsecie... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 ECT2 wchodzi zawsze - mozna go dowolnie wyginać - bierzesz go ustawiasz pod skos i lux a wydajność 5* nizsza od zalmana fatality a można dowalić jeszcze 2 wentyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Przy mocno wyciszonym kompie slychac takie wentylki na 5V (uwierz maciekkk :) ) U mnie VF700 leci sobie tak na 3.5V i jest cichutenko :) A jak Ty go puściłeś na 3.5V? Masz jakiś rozgałęźnik czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Nie o to chodzi... wiatrak chłodzący GPU musi mi wiać choć trochę na niebieskiego zalmana który się będzie stykał z dołem karty... więc orby się do tego idealnie nadają :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 heheym - będzie wiał :) przecie ma w tą strone finy :) i bedzie nad nim gdześ do połowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=145323 na fotkach wyglada niezle... jak bedzie 18 marca w mcs to kupuje razem z buda... nie bedzie, to pentagrama kupie ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 @LCC Regulatorek dla jednego wentylka na LMce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 @LCC Regulatorek dla jednego wentylka na LMce :) Możesz trochę jaśniej bo nie kumam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 LM317 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Ej no co wygadacie, Pentaki XC-80 sa głośne na 5v?? :? miałem Pentgrama XC-80 Cu i na 5 V był nie słyszalny, ba na połowie obrotów również nie było go słychać, dopiero na 12v zaczął wyć B) Edytowane 9 Marca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 A 80Al odpali się na LMce ustawionej na 3.5V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Ej no co wygadacie, Pentaki XC-80 sa głośne na 5v?? :? miałem Pentgrama XC-80 Cu i na 5 V był nie słyszalny, ba na połowie obrotów również nie było go słychać, dopiero na 12v zaczął wyć B) no i tu jest roznica w slyszalnosci u kazdego czlowieka :) Jak wyciszylem proca (SI-97+fander) to slychac bylo hpc-360-302DF. Jak wymienilem szefa ( na fsp 300-60-gtp) to zaczelo slychac pentagrama :) Zaczynam sie zastanawiac nad pasywem+fander... edit: @Xanagaz moge tez kupic zm-80c i fandera 120mm :) Edytowane 12 Marca 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Mam XC-80Al i według mnie jest głośny. Czy są jakieś pasujące cichę wiatraczki do tego chłodziwa.Musisz kupić normalny wiatrak i poprzez pozbawienie go obudowy dopasować do Pentagrama, nic trudnego dla przeciętnego Kowalskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Musisz kupić normalny wiatrak i poprzez pozbawienie go obudowy dopasować do Pentagrama, nic trudnego dla przeciętnego Kowalskiego. To mnie chyba już czeka w najblizszym czasie <_< Nie wiem tylko jak wentylator moge do niego zamontować - Macie może jakies pamysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 XC-80 AlCu jest głośny nie tylko na min obrotach na oryginalnym kontrolerze (czyli na 6V), ale nawet po podłączeniu go na 5V. Po prostu słychać silnik wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) No i po wielu namysłach (80 czy 70 będzie najcichszy) wreszcie zakupiłem XC-70AL. Powiem, że jestem mile zaskoczony! Odpaliłem go na 5V i jest niesłyszalny - a wierzcie mi słyszę upadającą szpilkę z odległości 2 km. Jeśli chodzi o wydajność to jak dla mnie rewelacja. Tak jak już napisałem mam go na 5V na karcie GF 6600GT wykręconą na rdzeń 550 i pamięci 1160 (jest w 100% stabilna) i temperatura na maksa wzrasta do 78-82 stopni, wcześniej na stockowym miałem nawet 105 bez podkręconej grafy bo były arty. A to tylko wersja AL a nie CU. Efekty są widoczne gołym okiem, w Most Wanted na maks detalach z (1280x1024) miałem 34 FPS a teraz 40 FPS. Jak myślicie nad kupnem to brać bez zastanowienia :) Edytowane 16 Marca 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zgadza się mam XC-70Cu na 5V jest nie słyszalny, jest tylko jeden problem nie bardzo pasuje na Radeona GTO2 a konkretnie oryginalne radiatory na pamięci które są z pentagramem zawadzają o radiator GPU. Jeszcze jedno spód xc-70 jest zupełnie płaski co skutkuje duża ilością pasty gdyż nie bardzo się chce stykać z rdzeniem przeszkadza ramka wokół rdzenia. Niestety musze sprzedać to chłodzenie i założyć oryginalne, może ktoś jest chętny??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Panowie tak z ciekawości, jak z montarzen tej siedemdziesiątki? Jest jakaś różnica w porównaniu do 80 - niby przy opisach twierdzą że tak? Napiszcie prosze jeśli macie porównanie, jak nie to opiszcie samą instalacje. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiub1 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Montaż jest banalnie prosty 0 problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Tak, banalnie prosty. Wystarczy od dołu na 2 śrubki nałożyć 2 nakrętki i gumeczki i od góry przymocować je 2 nakrętami i później do tego przykręcamy pentaka i już. Bez wyginania, siłowania się, bania się o złamanie grafy i potrzeby trzeciej ręki :) Normalnie to jakieś 3 min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...