GreenGo Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Witam. Dotąd miałem połączone 2 komputery w ten sposób: internet idzie do mnie a potem odemnie do brata. Teraz kupiłem router EDIMAX i oba kompy do niego podłączyłem. Niestety zauważyłem, że po takiej operacji pingi w CS skoczyły mi dwukrotnie a torrent się prawie z nikim nie łączy:/ Czy to może być wina routera ? jest jakaś możliwość aby to "naprawić" ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 jezuuuu co to za badziew kupiles ? pierwsze slysze taka firme. torrent si nei laczy bo pewnie masz porty na routerze poblkowane, co do cs'a to tez mzoe byc wina portow, jakie masz ip ? zalogoj sie na dane ip, odpal internet explorer wpisz 192.168.2.1 i login admin bez hasla albo tez admin jak nie bedzie takie ip chodzilo to poszukaj instukcjiobslugi w necie do niego i sobie go skonfiguruj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Ok zacząłem konfiguracje i mam pytanie :] Jakie połączenie mam wybrać? Fixed-IP xDSL, PPPoE xDSL, PPTP xDSL, L2TP xDSL czy Telstra Big Pond ? Moje łącze to 2Mbsp/384 UPC czyli stałe IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 ja bym wybral Fixed-IP xDSL ale nie wiem czym one sie charakteryzuja i co w ustawieniach sie zmienia, nie ma tam jakiejs konfiguracji recznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Przekieruj porty na routerze (tutaj instrukcja) albo dodaj oba kompy do strefy DMZ (jeśli router taką posiada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Niestety za słabo znam angielski aby zrozumieć tą instrukcje :( może ktoś pomóc ? mój router to edimax BR-6104K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Niestety za słabo znam angielski aby zrozumieć tą instrukcje :( może ktoś pomóc ? mój router to edimax BR-6104K Odezwij się na gg/tlen to coś pomyślimy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoBossBB Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 rowniez mam problem z tym routerem i nie wiem jak mam sobie poradzic ?? działa mi tylko gg a jak chce załadowac jakąs stronke kicha pewnie sa poblokowane porty ale nie wiem jak je odblokowac jezeli mozecie to help !!! GG 2726879 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...