bortas Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 wiesz wogole co oznacza hades ??? qrcze rozbrajasz mnie doszczetnie: 1) w mitologii greckiej, bóg świata zmarłych, syn Kronosa i Rei, brat Zeusa, Posejdona, Hery i Demeter, mąż Persefony córki Demeter. 2) podziemne państwo zmarłych, otoczone rzeką Styks, przecięte rzekami: Acheront (rzeka boleści, otoczona błotami i grzęzawiskami), Lete (rzeka zapomnienia), Kokystos (rzeka lamentu) i Flegeton. Przed wejściem do Hadesu roztacza się smutna równina, porosła z rzadka wierzbami i topolami okrytymi czarną korą. jakos nazwa "nowe zycie" dla zakładu usług pogrzebowych nie wydaje mi sie byc taka zwykla i potoczna, by przejsc koloniej obojetnie, poprostu nazwa inna niz kazdy inny "zaklad pogrzebowy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 wiesz wogole co oznacza hades ??? qrcze rozbrajasz mnie doszczetnie: 1) w mitologii greckiej, bóg świata zmarłych, syn Kronosa i Rei, brat Zeusa, Posejdona, Hery i Demeter, mąż Persefony córki Demeter. 2) podziemne państwo zmarłych, otoczone rzeką Styks, przecięte rzekami: Acheront (rzeka boleści, otoczona błotami i grzęzawiskami), Lete (rzeka zapomnienia), Kokystos (rzeka lamentu) i Flegeton. Przed wejściem do Hadesu roztacza się smutna równina, porosła z rzadka wierzbami i topolami okrytymi czarną korą. jakos nazwa "nowe zycie" dla zakładu usług pogrzebowych nie wydaje mi sie byc taka zwykla i potoczna, by przejsc koloniej obojetnie, poprostu nazwa inna niz kazdy inny "zaklad pogrzebowy" wiesz nie zrozumiales mnie niepotrzebnie wyjechales z definicja hadesu bo mnie nie o to chodzilo nie bede nic wiecej pisal bo zakladam ze w tym momencie wiesz co mam na mysli a co do nowego zycia .. no tu moge sie zgodzic nom looz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 buhahaha... jak pewnego razu przemieszczałem się po moim "pięknym" mieście zauważyłem auto jakiejś firmy "Pupek" producent papieru toaletowego... jak to zobaczyłem to myślałem że padne hehehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Heh, a co powiecie na miejscowosc "Sforne Gacie" i "Zle mieso"?? Obydwie w Borach Tucholskich, niedaleko Czerska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 KUROZWĘKI wiocha siakies 30 km od kielc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 jak jechałem na mazury to widziałem wiochę 'Wąglik' :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 jednak wiedze najlepsze nazwy miejscowosci to sa wioski, moja babcia mieszka na wiosce "kotły" kiedys jak z nia jechalem stala rekalam "Kotły C.O" wyslala ze to cos o jej wiosce pisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 niepotrzebnie wyjechales z definicja hadesu bo mnie nie o to chodzilochodzi mi oto ze dla wiekszosci ludzi jednak hades nie kojarzy sie z kraina zmarłych a raczej z piekłem (nieuwazali an polskim?:) pozatym chyba zadko nazwy z mitologi sa stosowane do nazywania społek sklepów czy zakładów usługowych :) mi to przypadlo do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 hehe... a ja jechałem przez wieś Kosowo, ale jakoś wybuchów nie słyshałem buhahahaha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 W polsce jest wiocha Betlejem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 jak juz jestesmy w borach t. to dorzucam Męcikał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 w Niemczech jak byłem znajmy zabral nas do małej wioski za Postdamem "Caputh" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Na trasie Łomża - Grajewo jest drogowskaz pokazujący 2 miejscowości o nazwach budzących u niektórych wiadome skojarzenia: Kurejwa Kurejewka Osobiście mam dużo szacunku dla mieszkańców takich miejscowości. Dzisiaj ich nazwy budzą być może śmieszne skojarzenia ale jutro dowolna nazwa może taką się stac bo język jest przecież żywy. Sympatycznie brzmi nazwa z trasy Ełk - Pisz: Kociołek Szlachecki. We Włoszech (Bolonia) można spotkać nazwę sklepu budzącą uśmiech u Polaków: Pupa Straci Edytowane 25 Czerwca 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Archeolog............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 w Ciężkowicach ul. Wydymaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 umnie jest sklep co na paragonie widnieje sklep spozywczy ANAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Wiśniówka, taka wieś A zaraz obok niejj Pogorzała :D A tak wogóle, to te wasze przystanki na rządanie to skąd sie wzieły ? raczej żądanie [; Edytowane 25 Czerwca 2006 przez FoX 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) kolo Nasielska jest miejscowosc "Piescirogi" Edytowane 25 Czerwca 2006 przez ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Niedalego Czestochowy jest wies Kalmuki, a o rzut kamieniem od mojego miejsca zamieszkania jest wies Gorzelnia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ^elektrodobyt :) - widzieliscie taki sklep^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 O Piekle na śląsku pewnie slyszeliscie ;) Ale Niewypuszcze na pomorzu jest swietne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benus9 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ostatnio gdzies widzialem supermarket "Płać i spadaj" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Gnojnica - wieś do której drogowskaz dumnie sterczy przy krajowej 4-ce mięczy Ropczycami a Sędziszowem Młp. Anegdota zasłyszana: Nowa nauczycielka przedstawia się uczniom- "Dzień dobry, nazywam się Genowefa Wypierdek, pochodzę z Gaci". Gać to miejscowość niedaleko Rzeszowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Gdzieś byłem przejazdem, anwet nie wiem co to za miejscowość była, sklep nazywał się - delikatesy "Galeria Alkoholi" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Kiedyś gdy byłem w Ciechanowie u znajomych widziałem sklep Kat Mat (monopolowy chyba) :D A i jeszcze widziałem gdy byłem na podlasiu drogowskaz na wieś Skajzgiry, wogóle w tamtej okolicy mieli fajne rejestracje (BSE, powiat Sejiński czy jakoś tak) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Najlepsze są nazwy firm/sklepów z koncówką -EX. To jest normalna plaga: Kazex, Parasolex, Budolex, Budimex, itd. Praktycznie każdy wyraz goście zmieniaja na ten z koncówką -EX. Nie wiem co za mania. To chyba ludziom z czasów PRL zostało. Taka spuscizna po Pewex-ie, jedynym miejscu gdzie było cos super, extra jak na owe czasy. Taka analogia. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 mam dzialke za miastem, jedzie sie do niej przez wioske Gnojna .... Swoja droga kiedys u mnie w warzywniaku pod blokiem byly ziemniaki o nzwie mineta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 jak sie jedzie na zakopane to jest karczma "na bani" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 W warszawie widziałem dom pogrzebowy Galaxy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Na mazurach - Ruska Wieś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...