yotomeczek Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Neta z kablówki MULTIMEDIA Od wczoraj :) 128kbs za 79zł miesięcznie Podłączenie 1 zł Jaki speed przy ściąganiu powinienem osiągać ? Jaki serwerek do ściągania na testy szybkości polecacie ? Jak to dokładnie zmierzyć ? Pozdrówka Tom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Więc 128bps (bo chyba o takie łącze Ci chodzi) to 16kb/s. Do testów polecam serwerek www.wp.pl albo jakiś pliczek z ftp.task.gda.pl . Możesz jeszcze wejść na www.numion.com i zmierzyć prędkość ale bardziej polecam wp.pl. Pozdrawiam Grinch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Wejdz na www.tpsa.pl u nich tez mozesz predkosc sprawdzic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 I jak sie sprawuje siec? zastanawiam sie tez nad instalacja i chcialbym najpierw wiedziec czy nie ma jakis zaciachow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Więc 128bps (bo chyba o takie łącze Ci chodzi) to 16kb/s. coś czytałem że do 8bitów informacji właściwej dochodzi po jednym bicie startu i stopu czy jakoś tak więc chyba to jest 12,8kB/s, ale głowy nie dam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Wejdz na www.tpsa.pl u nich tez mozesz predkosc sprawdzic :DZdrajca! gdzie ty surfujesz :PPP p.s. nie moge znalezc teog na stronie tepsy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Więc 128bps (bo chyba o takie łącze Ci chodzi) to 16kb/s. coś czytałem że do 8bitów informacji właściwej dochodzi po jednym bicie startu i stopu czy jakoś tak więc chyba to jest 12,8kB/s, ale głowy nie dam Ja skorzystałem z kalkulatora do przeliczeń jednostek na www.numion.com. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 I jak sie sprawuje siec? zastanawiam sie tez nad instalacja i chcialbym najpierw wiedziec czy nie ma jakis zaciachow.... Na razie spoko (ale mam od czwartku :) ) Przy ściąganiu transferki osiągają do 15 KB/s (pod koniec kilkumegowego pliku) Jest fajno - jestem w lekkim szoku - jak to były modemowiec POZDRÓWKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 I jak sie sprawuje siec? zastanawiam sie tez nad instalacja i chcialbym najpierw wiedziec czy nie ma jakis zaciachow.... Na razie spoko (ale mam od czwartku :) ) Przy ściąganiu transferki osiągają do 15 KB/s (pod koniec kilkumegowego pliku) Jest fajno - jestem w lekkim szoku - jak to były modemowiec POZDRÓWKA Hiehiehiehiehie :lol: ja też byłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 jezeli masz 15kB to znaczy ze ustawili ci na serwerze troszke wiecej niz 128kb bo trzeba odjac zawsze te 20% na naglówki itp itd co dawało by właśnie ~12kB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 jezeli masz 15kB to znaczy ze ustawili ci na serwerze troszke wiecej niz 128kb bo trzeba odjac zawsze te 20% na naglówki itp itd co dawało by właśnie ~12kB No to na razie fajno. Szczerze mówiąc to nawet te 15KB/s to troszku mało ... Myślę że 512kbps byłoby OK :D No ale 79zeta/mc da się przeżyć (MÓJ REKORD NA MODEMIE 380ZETA - jeszcze bez ryczałtu) Heyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 512 kb daje teoretycznie (po odjeciu 20%) jakies 56kB a w praktyce 52kB (neo+) ale szczerze mówiąc przydał by sie 1mb :twisted: albo 2 bo wtedy filmy można oglądać na żywo :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Ja mam to samo i mam średnio 13kb jak ścigam z jakiś szybkich serwerow..... Tylko upload mam 64kbps przydalo by sie wiecej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...