CrazyTomHero Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 jaka wydajnosc (oddawanie ciepla) ma mosiadz ???? jest duzo gorszy od miedzi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 mosiądz jest mieszaniną miedzi i cynku, a cynk ma bodajże 3 razy mniejszą przewodność cieplną od miedzi, więc taki stop jest raczej troche gorszy, ale ile nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 mosiądz jest mieszaniną miedzi i cynku, a cynk ma bodajże 3 razy mniejszą przewodność cieplną od miedzi, więc taki stop jest raczej troche gorszy, ale ile nie wiem :Pten temat był jużporuszany. I mosiądz ma gorsząprzewodniość cieplnąnie tylko od miedzi, ale też od aluminium więc nie warto się w to pchać http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=292...light=aluminium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 biorąc pod uwagę różnorodność stopów mosiądzu (zaw. Cu/Zn/inne) ciężko jest tak po prostu stwierdzić jaką ma przewodność cieplną IMHO. tak czy owak - mam nagrzewnicę mosiężno / miedzianą, dziś testy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 thx - juz wiem ze w mosiadz sie pakowac nie bede :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...