arielcpu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 mój problem polega na tym że po kilku godzinach od ustawień fabrycznych i konfiguracji ip,dns itp mam spory spadek transferu z 64 kb/s na 3-4kb/s (kilobajty na sekundę). wtedy muszę zrobić restet na tylnej ściance routera lub poprostu wyłączyć ga na 5-10sekund i włączyć ponownie. do routera w gniazdo wchodzi mój kabel od dostawcy internetu i komputer stacjonarny też jest podłączony kabelkiem rj45. mam włączone wifi i czasami korzystam z pocket'a w domu, wszystko działa ale po jakimś czasie mam połączenie jak przez modem telefoniczny (wolno). nie wiem co jest, :mur: przewertowałem instrukcję i próbowałem różnych ustawień. mam ip statyczne, łącze 512/320 kbit/s. aha i jeszcze coś, nie mogę się połączyć z żadnym ftp. reszta działa natet p2p. :lol: :lol: :lol: to ten sprzęcik http://www.cnetusa.com/product/specs/wl_CWR-854.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 a prubowales wgrac inny firmware? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 tak mam wgrany najnowszy ze strony producenta :D doszło trochę nowych opcji ale nic to nie zmeniło. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 to po wgraniu firmware'u tak zamula? u mnie po wgraniu najnowszego wlasnie wystąpily problemy tylko ze ja mam D-linka. Kombinuj z innymi firmware'ami, wgraj jakis starszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) powiem tak, takie objawy miałem do dziś, dziś od rana poczytałem trochę w necie i coś przestawiłem ale nie pamiętam co, narazie nie mam full speed ale do 50kilobytes/s wyciąga czylie nie jest źle, czasami spada do 25kilobytes/s ale potem rośnie, hmmmm dziwne :D:D:D Edytowane 9 Marca 2006 przez arielcpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...