andree82 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 klaniam sie nisko moze w koncu sie dowiem... czy jest mozliwosc polaczenia BEZPRZEWODOWO 2 kompow (1 - pc z z netem przez lan, 2 - laptop; 1 - wlan usb pentagram hornet, 2 - atheros AR5005G, oba na XP home SP2, norton internet security 2005) tak aby sie wzajemnie widzialy i zeby laptop mial dostep do internetu???? aha bez zadnych routerow itp. jezeli tak baaaardzo prosze o jakies szczegolowe wskazowki. ja juz wymiekam w tym temacie, nie wiem co mam robic... mam nadzieje ze znajdzie sie ktos tko orientuje sie w tym temacie dobrze... z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam. Możliwość połączenia jest. Zakładam, że 1- ma działający dostęp do internetu przez LAN 2(laptpo) - ma działające połączenie przez WiFi-LAN (widać kompa nr 1 w otoczeniu sieciowym) Przy wykorzystaniu "udostępnianie połączenia internetowego" Kliknij w połączeniach sieciowych "konfiguruj sieć w domu lub w małej firmie" , wybierz udostępnianie połączenia i postępuj wg wskazówek. Jak będzie chciał stworzyć plik do ułatwienia konfiguracji na podległych kompach - będzie chciał go nagrać na dyskietkę - to pogrzeb w opcjach i nagraj go na dysk (nie pamiętam dokładnie). prześlij ten plik na laptopa siecią i uruchom. Jest jeszcze wiele innych sposobów, ale ten wydaje się najprostszy. I jeszcze jedno - XP Home ma ograniczenie w ilości zainstalowanych kart sieciowych. Taka jest polityka M$. Popróbuj, a jeśli nie idzie, to tutaj może być problem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andree82 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 male sprostowanie: karty sie lacza ze soba, ssila sygnalu znakomita jednak kompy sie nie widza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Co taki niecierpliwy <_< Poczytaj to i wszystko bedziesz wiedzial 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...