Che Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Jako ze jestem chory i dotarł moj zestaw postanowiłem zaczac renowacje blokow ktore dzis dostałem. Do dyspzycji mam tylko keczup. Po rozebraniu jednego z abadonow zastanawia mnie jedna sprawa.... czy jesli wyciagnałem orign to musze jeszce raz zalewac go silikonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Jako ze jestem chory i dotarł moj zestaw postanowiłem zaczac renowacje blokow ktore dzis dostałem. Do dyspzycji mam tylko keczup. Po rozebraniu jednego z abadonow zastanawia mnie jedna sprawa.... czy jesli wyciagnałem orign to musze jeszce raz zalewac go silikonem?tam nie powinno byc silikonu jesli jest oring tylko wkladasz oring w rowek i skrecasz,a jesli bys chcial to moge Ci tak odnowic bloczek ze jego wartosc wzrosnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 dla bezpieczenstwa daj sylikon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) własnie nie podoba mi sie ten silikon - byl nalozony jakos dziwnie - chyba nie jets to robota producentow... apropo gdzie dostac ombus do okrecania tych dzownych srobek mate`a? apropo nicko :D jesli zajmujesz ei blokami: Brak: weży, srubek, sprężynek ,przejsciowki na LGA - chętnie odkupie :) kombinuj.... Edytowane 9 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Kupiłem Cilit Kamien i Rdza ale nic nie daje... - tylko zarozawia miedz ;/ nketchupem tez nie schodzi... a nalanie kehupu do srodka jak wczesniej proponował ggrzechu nie odniosło wiekszgeo efekttu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Po pierwsze nie ggrzechu tylko Grzechu Po drugie do usunięcia śniedzi ketchup sie sprawdza, a blok czyści się głównie mechanicznie bo sam "środek" brudu nie usunie w większości wypadków. Jeśli masz jakąś starą szczoteczke do zębów to jazda. Do czyszczenia dobra jest też pasta do zębów :] Po trzecie nie rozumiem jaki silikon? Silikon daje się żeby uszczelnić złączke z topem i nigdzie indziej (z wyjątkiem bloków, które zamaist oringa gumowego mają uszczelke silikonową) Po czwarte jeśli miedź Ci się zaczęła robic różowa to znaczy że za długo moczyłeś ten bloczek w cilicie. Naładuj pasty do zębów i kroplę czy dwie cilitu i szczoteczką dokładnie wyczyść blok - jesli sie postarasz bloczek będzie wyglądał jak nowy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 najpierw.... to musze go rozkrecic ;/ pozostałe abadony ładni wyczysciłem ... lustra sa z małymi ryskami alke nie chciało mi sie tego dokładniej robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esaj Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 apropo czyszczenia miedzi - sprobujcie takiej mieszanki : 1 łyzeczka cif, 1 łyzeczka domestosa, 0,5 łyzeczki kwasku cytrynowego, 1 łyzka wody zamieszac, wyczyscic szczoteczka lub podobnym czyms ! + automax na koniec ! Ps Uwaga substancja bardzo zraca, uwazac na oczy, nie jesć, ograniczac kontakt ze skóra i sluzówkami ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Srubki,sprezynki ??Dokladnie czego potrzebujesz??zapinke moglbym dorobic tylko potrzebowalbym dokladnych wymiarow i odstepow srubek.Rozstaw wzialbym z vr-zone,podaj ktoś link :rolleyes: a to co mi zostawiles na gg wiadomosc to polecam ocet ;) zalej bloczek poczekaj 20min wylej i na nowo ocet,zalej 20min ,wymien.Rob az caly nalot zejdzie. Edytowane 9 Marca 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) najpierw.... to musze go rozkrecic ;/ pozostałe abadony ładni wyczysciłem ... lustra sa z małymi ryskami alke nie chciało mi sie tego dokładniej robic...Z tym moze byc problem ja odnawialem X3m i nie mogłem odkrecic srubek imbulsy padały okazało sie ze srubki sa wklejone na klej :blink: Edytowane 10 Marca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) wiem misiu bo juz szukalem - zreszta wykryłem to na samym poczatku , ale myslalem ze to tylko jakis nalot na srubce... namordowałem sie z tym niezle , nie idzie i tyle... ;/ kurde nie mam siły juz tego czyscic - rece opadaja jak to producent potrafi utrudnic zycie klientom... i do tego jakis gamoń co to składał nalał tyle silikonu ze to jest poprostu nieestetyczne PS. Jak finalnie sobie z tym dałeś radę? Edit: Mis zobacxz w swoim temacie zostawiłem posta czego potrzebuje... moze moglbys pomoc chcoiaz w tym na odległość :D Mis: jeszce jedno nie podjąłbys sie małych modyfikacji pustych abadonow? mają płaske dna - troche kiszka... :P jakbys jakiegos niskiego jezyka tam podlozyc to by było gut... 2 razy wlałem octu - nie daje rady , cos jest zatkane w srodku ;/ k... a jestem chory i nie moge isc po imbus pozadny ;/ EDIT 2: WłAłEM TROCHE CILITU + OCET - OSAD ZACZYNA SCHODZIC :D ale paskudny silikon w srodku wystaje nadal.... no i jakies paprochy... włoski etc. Edytowane 10 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...