Skocz do zawartości
bober777

Zepsuty Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem na allegro procesor AMD Sempron 3000+ 939s

Ma on skrzywione bodajże 7 nóżek.

Stan skrzywienia jest taki, że te nóżki już leżą.

Czy jest jakas możliwość naprawienia go? Jaka była by tego cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to nie wina sprzedającego, bo sprzedał jako uszkodzony.

Lutowanie wcodzi w grę, ale bardzo ciężko coś przylutować na tak małej powierzcni.

A nie ma takiej możliwośći aby tylko wymienić te wszystkie ząbki a rdzeń zostawić w spokoju?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej idź od razu do złotnika/zegarmistrza zaoszczędzisz sobie sporo nerwów.

Kiedyś prostowałem kilka nóżek w Xeonie (a to cudo ma chyba 603 nóżki), na te powyginane jedna się ułamała ale procek chodzi full stable 24h/7. Prostowałem kilka nóżek około dwóch godzin pęsetą, nożem do tabel i pod lupą :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :-). A tam odrazu do jakiegos fachowca i 30 zl w plecy. Ja kiedys w pracy przyapadkiem upuscilem na ziemie semprona jeszce na soc A i zgieła sie cala jedna strona. Ale wyprostowalem to palcem i nic sie nie połamało wbrew pozorom te nóżki sa nawet mocne :). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :-). A tam odrazu do jakiegos fachowca i 30 zl w plecy. Ja kiedys w pracy przyapadkiem upuscilem na ziemie semprona jeszce na soc A i zgieła sie cala jedna strona. Ale wyprostowalem to palcem i nic sie nie połamało wbrew pozorom te nóżki sa nawet mocne :). Pozdrawiam

ale zauważ że w procach na s939, te nóżki są dużo cieńsze niz w procach na sA i są ułożone gęsto obok siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@123Frytki - A Ty widziałes jakie nóżki ma procek na s939 a sA ?? Jak nie to powiem tyle - te na sA wygladaja jak kołki przy tych na s939.

No tez racja zapomnialem hehe.no ale spróbowac paluchami mozna najwyzej sie polamią :). AMD moglo by zacząc robic te socki jak Intel i by nie bylo problemu z nóżkami.Pozdrawiam i wybaczcie mi moją skleroze:) hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi