bober777 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam! Kupiłem na allegro procesor AMD Sempron 3000+ 939s Ma on skrzywione bodajże 7 nóżek. Stan skrzywienia jest taki, że te nóżki już leżą. Czy jest jakas możliwość naprawienia go? Jaka była by tego cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Dzis byl temat, ze gosciowi polamaly sie nozki.... W odpowiedzi polecano zlotnika...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Pójdź z nim do zegarmistrza jeśli nie wyprostuje i odpadną możliwe, że da się przylutować. Co na te powykrzywiane nóżki powiedział sprzedający ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober777 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Nie to nie wina sprzedającego, bo sprzedał jako uszkodzony. Lutowanie wcodzi w grę, ale bardzo ciężko coś przylutować na tak małej powierzcni. A nie ma takiej możliwośći aby tylko wymienić te wszystkie ząbki a rdzeń zostawić w spokoju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 jesli sa tylko skrzywione nozki to wyprostujesz je peseta tylo rob to ostroznie. A jesli zlamia sie przy prostowaniu to idz od jubilera/zlotnika i za 30zł powinien ci przylutowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Lepiej idź od razu do złotnika/zegarmistrza zaoszczędzisz sobie sporo nerwów. Kiedyś prostowałem kilka nóżek w Xeonie (a to cudo ma chyba 603 nóżki), na te powyginane jedna się ułamała ale procek chodzi full stable 24h/7. Prostowałem kilka nóżek około dwóch godzin pęsetą, nożem do tabel i pod lupą :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober777 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Dziekuje za odpowiedzi jutro z rana wybieram się dp jubilera. Jak się uda macie u mnie duuuuuże piwo:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam :-). A tam odrazu do jakiegos fachowca i 30 zl w plecy. Ja kiedys w pracy przyapadkiem upuscilem na ziemie semprona jeszce na soc A i zgieła sie cala jedna strona. Ale wyprostowalem to palcem i nic sie nie połamało wbrew pozorom te nóżki sa nawet mocne :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam :-). A tam odrazu do jakiegos fachowca i 30 zl w plecy. Ja kiedys w pracy przyapadkiem upuscilem na ziemie semprona jeszce na soc A i zgieła sie cala jedna strona. Ale wyprostowalem to palcem i nic sie nie połamało wbrew pozorom te nóżki sa nawet mocne :). Pozdrawiam ale zauważ że w procach na s939, te nóżki są dużo cieńsze niz w procach na sA i są ułożone gęsto obok siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrStachu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) @123Frytki - A Ty widziałes jakie nóżki ma procek na s939 a sA ?? Jak nie to powiem tyle - te na sA wygladaja jak kołki przy tych na s939. Edytowane 9 Marca 2006 przez MrStachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Kupił Semprona 939 więc widział :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 @123Frytki - A Ty widziałes jakie nóżki ma procek na s939 a sA ?? Jak nie to powiem tyle - te na sA wygladaja jak kołki przy tych na s939.No tez racja zapomnialem hehe.no ale spróbowac paluchami mozna najwyzej sie polamią :). AMD moglo by zacząc robic te socki jak Intel i by nie bylo problemu z nóżkami.Pozdrawiam i wybaczcie mi moją skleroze:) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...