merick Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam! Mam zdawałoby się banalny problem, ale to już kolejne forum i nikt nie może mi pomóc. A więc przechodząc do tematu. Mam skrypt, który wygląda tak: <?php $ciastko = $_COOKIE['ciacho']; if($ciastko==TRUE) { echo "Byłeś już na tej stronie !!!"; } else { setcookie("ciacho",TRUE,time()+3600); echo "Jeszcze cię tu nie było !!!"; } ?> Przy pierwszym wywołaniu strony z tym skryptem pojawić się powinno: Jeszcze cię tu nie było !!! i tak się dzieje. Przy każdym kolejnym wyołaniu strony powinno pojawić się: Byłeś już na tej stronie !!! i to się nie pojawia. Pojawia się natomiast to co przy pierwszym wywołaniu strony czyli: Jeszcze cię tu nie było !!! Nie wiem gdzie jest błąd. Przeglądarkę mam ustawioną na akceptowanie ciasteczek.Używam Krasnala 2.7. Za wszelką pomoc z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 sprawdź to, wiem na 100% że działa: if(isset($_COOKIE['ciacho'])){ echo "juz tu byles <br />\n"; echo "ciastko".$_COOKIE['ciacho']."<br />\n";}else{ setCookie("ciacho", TRUE, time() + 3600); echo "jeszcze cie tu nie bylo"} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merick Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Z przykrością stwierdzam że nadal to nie działa. Dodałem tylko średnik do przedostatniej linijki bo wywalało błąd. Nadal jedank nie można odlaleźć ciastka. Tak zastanawiam się że mimo tego, że przeglądarka akceptuje ciastka to coś powoduje że one się nie pojawiają. Nie wiem co to może być, może konfiguracja serwera (używam Krasnala 2.7 ), a może inny problem. Kod wydaj się być oki. Coś uniemożliwia powstawanie ciastek, tylko co? Proszę o wsparcie i z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Bardzo prawdopodobne, że to wina krasnala- jakiś specyficzny konfig może. Spróbuj pogrzebać w konfigu, albo ściągnąć inny serwer (foxserv?), ewentualnie przeinstalować krasnala. Ten skrypt, który podałem, działa na pewno (o ile serwer mu pozwala). Btw - Twój skrypt też działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merick Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Niestety nie mam pojęcia jak się zabrać za konfigurację serwera. Może Ty masz jakiś pomysł, gdzie sprawdzić czy Apache akceptuje ciastka i jak powinna wyglądać poprawna konfiguracja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merick Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Znalazłem przyczynę tego problemu :D . Wszystkiemu był winy firewall, wystarczyło go wyłaczyć i wszystko działa jak należy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...