R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Obecnie posiadam Athlon 64bity 3 Ghz ( newcastle ) socket 754 2x 256 DDR ( nie Dual zwykłe 2 kosci ) Maxtor 7200 obrotów 120 GB 8 MB Cache Gigabyte Radeon 9250 ( 128 MB ) Płyta Gigabyte z chipsetem Nforce 3 ( nie pamiętam dokładnej nazwy ) Chciałbym zmienic to na Płyta Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 Procesor Athlon 64 3.2 Ghz ( venice ) Dysk Maxtora 300 GB Grafika Gigabyte 6600GT PCIe 128 MB 1024 MB DDR w dualu Kingstona czy będzie widac znaczaca róznice po takiej przesiadce ?? mam tez dylemat czy lepiej wziąc Dual 1024 czy 2 x 1024 i miec 2 GB Czy wybrałem dobra płyte i karte ?? Jaką karte dzwiękową warto kupic do gier?? Aha nie mam zwykłych kolumn podpiętych pod PC tylko wierze Technicsa ze wzmacniaczem 5 x 100W i 2 kolumnami heco 400 W kazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Ja bym Ci radził wziąc płyte Asrocka Dual sata2 i do tego jeszcze GF6800GS, będzie on dużo szybszy. Nie zapomnij o jakimś dobrym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) EEEE...Skad takie gigantyczne zegary przy tych athlonach :blink: chyba cos ci sie pomylilo kolego ;) Ja proponuje tak: Opteron 144 s.939 Ac freezer 64 pro Epox 9NPA+ 2x1GB Patiot GF 6800gs 250GB samsung NCQ Topower 400W +buda Pozdr. ps. Dobrze by bylo jak bys napisal ile masz na to kasy. Edytowane 9 Marca 2006 przez Cael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Zawsze zapominam o + przy wartosci zegarów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Cael napisał(a): EEEE...Skad takie gigantyczne zegary przy tych athlonach :blink: chyba cos ci sie pomylilo kolego ;) Ja proponuje tak: Opteron 144 s.939 Ac freezer 64 pro Epox 9NPA+ 2x1GB Patiot GF 6800gs 250GB samsung NCQ Topower 400W +buda Pozdr. ps. Dobrze by bylo jak bys napisal ile masz na to kasy. Nie jest mala przesada ladowanie 2 GB ramu ? ;) Reszta ok ;) Edytowane 9 Marca 2006 przez Ecuadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 RAM to jedyna rzecz ktora mozna pozniej bez stresow dokupic, wiec pewnie masz racje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Opterony to według mnie procki do serwerów a nie do gier :? Mam rozumiec ze pamięc lepiej w singlu niz dualu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) I tu sie myslisz ;) Akurat nie ten opteron, wiele osob go posiada i podobno swietnie sie kreci.Obecnie nawet lepiej niz oslawiony venice. (Serwerowe opterony sa na innym sockecie, 940 bodajze) Zle mnie zrozumiales niekoniecznie lepiej w singlu,ale np. w wypadku braku gotowki mozesz kupic 1gb i potem dokupic drugi. Edytowane 9 Marca 2006 przez Cael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Takie małe pytanko gdzie moge kupic ( najlepiej sklep internetowy ) w pełni przezroczystą obudowe do PC ? Ta płyta Epoxa na allegro kosztuje 599 zł :? Nie ma jakiejs do 350 zł godnej polecenia ? Edytowane 9 Marca 2006 przez R@zr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Hmm..napewno dobrze szukales? chyba jednak pomyliles oznaczenia. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Tak moja pomyłka nie zauważyłem ze ta na allegro była + SLI ta z linku którego podałes nie obsługuje SLI Kolejne pytanko, jaka jest maksymalna czestotliwosc procków jakie obsługuje ta płyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Patrz po sockecie jakie procki obsluguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Ale chodzi mi o maksymalne taktowanie procka, np w instrukcji do mojej obecnej płyty pisze ze obsługuje procki tylko do 3200+ Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaretP Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Pisze tak bo pewnie kiedy instrukcje pisano to takie byly najwyzsze dla danego socketu procki. Sprawe obslugi zalatwia bios wiec wgrywasz nowszy bios i z reguly jest po sprawie. P.S. Jesli piszesz symbol procka np: "3200+" to nie pisz po tym "Mhz" bo to sie nic do tego nie ma i wprowadza pewna konsternacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...