*amator* Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 W swojej obudowie mam panel usb i nie wiem jak go podłączyć? [dwa wejscia usb 2.0] Takie oto kabelki są i tak sie nazywają. Są jakby dwie wiązki i w każdej 4 małe kabelki: (+); (-); Port -; i Port+ Z intrukcji wyczytałem gdzie mam te wejscia usb na płycie, ale nie wiem w jakiej kolejnosci itp itd to podłączyć. Pomozecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) A jak masz opisane złącze na płycie i jaka to płyta? Zarzuć więcej szczegółowych danych, w dzisiejszych czasach trudno o dobre wróżki. Podejrzewam, że (+) to zasilanie VCC, Port - i + to Data - i +, a (-) to uziemienie GND, ale wróżką nie jestem jak to sobie u ciebie producent wymyślił - sięgnąłem po prostu do SWOJEJ instrukcji ;-) Jedna wiązka to jeden port, na płytach często są zgrupowane po dwa - piny parzyste dla jednego i nieparzyste dla drugiego, choć w różnych starszych różnie to bywało - do dziś nie wiem jak należało podłączyć je w mojej starej MSI - na szczęście jestem już po wymianie płyty. Edytowane 9 Marca 2006 przez maclaska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*amator* Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Epox EP-9NPA+ Ultra tez tak mysle a co z jednym pustym 9 pinem? mam tylko 8 kabelków. Zostaje jeszcze oznaczenie 'NC' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 NC - Not Connected :) Tu nie trzeba nic podlaczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 1czerwony 1bialy 1zielony 1czarny nic 2czerwony 2bialy 2zielony 2czarny nic kolory kabelkow moga sie roznic np: zamiast zieloonego- niebieski zamiast bialego- zolty czarny i czerwony zawsze sa. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 szukanie nie boli: Panel USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...