Skocz do zawartości
Reksio

składam zestaw- potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję złożyć zestaw do firmy. Komputer będzie uzywany do obróbki grafiki - Adobe Photoshop, Corel Draw i troche tekstu - Office. Komputer bedzie działał w niewielkiej sieci (2, 3 komputery).

Wybrałem taką konfigurację:

1. Duron 1.3 - (130 zł)

2.GigaByte GA-7VAX (405 zł)

3. DDR-400 256 MB (349 zł)

4. HDD 30 GB Maxtor (375 zł)

5. GF 2 MX-400 (139 zł)

6.Liteon 48x12x48 (264 zł)

7. CD LG 52x (110 zł)

8. Monitor 17'' CTX (520 zł)

9. Obudowa (110)

Klawiatutra+myszka+karta dźwiękowa+FDD+WinME (428zł)

Razem 2952 zł netto.

Ewewntualnie myslalem o segate VI 40 GB.

Nie chciał bym wydac wiecej niz 3000 netto.

Co o tym myslicie??

Za wszelkie propozycje z góry TNX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję złożyć zestaw do firmy.

...

5. GF 2 MX-400 (139 zł)

...

7. CD LG 52x (110 zł)

...

5. bym zmienil na ATI R7000 - po co Tobie jednostka T&L w pracy to nie wiem

7. to bym calkowicie usunal - IMHO styka samo CDRW (o ile pamietam LiteOn dawal 2 letnia gwarancje wiec jak sie zacznie kisic to do serwisu i na nowy) zaoszczedzona kase mozesz wydac na wiekszy HDD - chyba ze non-stop (8h/8h czy ile tam pracujesz) bedziesz potrzebowal CD'ka to wtedy osobny jak najbardziej sie przyda

PS

a po co RAMy PC-3200 przy Duraku to juz zupelnie nie wiem - proc pracuje na magistrali "pseudo 200MHz" wiec nawet jak puscisz asynchronicznie pamieci 3/2 (czy jakie tam sa dzielniki RAM/FSB) to gora co mozna pakowac to PC-2700 (DDR-333) a jak do biura to ja bym bral nawet PC-2100 (DDR-266)

ale nie sugeruj sie i poczekaj na opinnie innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cd - rom raczej sobie odpusc, masz nagrywarke szkoda kasy, odpusc sobie tez ddr 400, za zaoszczedzona kase z ddr400 i cd rom lepiej dorzuc druga kostke 256 ddr 333, skoro bedziesz sie bawil photoshopem to ramu nigdy za wiele, nastepnie lepiej dolozyc 20 zl i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> barracude IV 40 GB, poza tym windows ME to badziew, na XP powinno chodzic jak zloto. Grafika ok, choc na twoim miejscu wolalbym dolozyc z 50-70 zl i kupic radka 7500, po prostu ladniejszy obraz niz klony 2mx, przy pracy w photoshopie przyda sie na pewno, reszta jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...