Skocz do zawartości
ath

Spellforce 2

Rekomendowane odpowiedzi

Pograłem trochę, nie moge się doczekać , uważam , że to będzie gra roku . W 1 grałem z przerwami przez pół roku była bardzo długa i bardzo wciągająca , i jedynka była najlepszą grą w jaką grałem . A teraz 2 z przepiękną grafiką rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika piękna, wymagania spore mój sprzęcior ledwo ciągnie 15fps w full dostępnych w demku detalach, ale ponieważ to nie fps to da się jakoś wytrzymać :P Co do grywalności to wypowiem się jak przejdę demko, narazie gra się świetnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajeranckie gey, jedynkę ukończyłem razem z obiema dodatkami, teraz ściągnąłem demko dwójki - jestem nim zachwycony!

Najważniejsze, że nic nie zmaścili heh, gra się tak samo jak w jedynce.

Cudo ;) Niestety, działa jeszcze gorzej niż jedynka, na maxa w 1024 jest niegrywalne, cienie trzeba ściąć, jest lepiej wtedy, ale niewiele lepiej ;)

Cudo gra, ale nie dla każdego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no grafika jest przepiekna, szczegolnie roslinnosc, te drzewa i trawa, masakra, ale wymagania sa kosmiczne, na swoim radku raczej nie pogram, haczy jak hu. :cry:

Na moim sprzecie, all @ low, 1024x768 i nigdy nie spadlo ponizej 20fps, przewaznie 25-30, wiem, ze to nie rewelacje, ale nasze karty juz swoje maja, spodziewalem sie gorszego rezultatu. ;]

Poza tym to nie fpp i taki framerate za bardzo nie przeszkadza, aczkolwiek przydalo by sie tak z 2x wiecej. : D

A tutaj screen z wiekszoscia na max, niegrywalne. ;]

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeszedlem tutorial i zaczelem grac kampanie i gra jest naprawde dobra , napewno lepsza niz czesc pierwsza i wiele rtsow , edit: przeszedlem troche wiecej misji w kampani i ta gra jest naprawde niezla , da sie tylko grac jak na razie ludzmi :/ pewnie po przejsciu ich kampani odblokuja sie inne rasy , graficznie jest na czym oko zawiesic , szczegolnie jak zmieniaja sie pory dnia itp , jak na razie to kampania jest bardzo dobrze zrealizowana i jest troche zadan pobocznych do zrobienia , gra nie jest podzielona na misje , po prostu wykonujac poszczegolne zadania przechodzimy dalej , bardziej przypomina gre rpg niz rts , oceniam ja na 9/10 a jakby ktos nie wiedzial nie opisuje dema tylko pelna wersje

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez tripsta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeszedlem tutorial i zaczelem grac kampanie i gra jest naprawde dobra , napewno lepsza niz czesc pierwsza i wiele rtsow , edit: przeszedlem troche wiecej misji w kampani i ta gra jest naprawde niezla , da sie tylko grac jak na razie ludzmi :/ pewnie po przejsciu ich kampani odblokuja sie inne rasy , graficznie jest na czym oko zawiesic , szczegolnie jak zmieniaja sie pory dnia itp , jak na razie to kampania jest bardzo dobrze zrealizowana i jest troche zadan pobocznych do zrobienia , gra nie jest podzielona na misje , po prostu wykonujac poszczegolne zadania przechodzimy dalej , bardziej przypomina gre rpg niz rts , oceniam ja na 9/10 a jakby ktos nie wiedzial nie opisuje dema tylko pelna wersje

a jak u Ciebie chodzi? Bo sporo osob narzeka na plynnosc :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie sobie gram i gra sie super. ta muzyka wypas. Nie podoba mi sie troche zmiana konsoli wolałem tą ze starego spellforce. Co do wymagań to już oblivion ma mniejsze , lepiej mi chodzi w przyzwoitych detalach niz spellforce 2 oczywiście shader model maximum a w 1.1 chodzi bardzo dobrze wsio high.pzdr

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę

Mam z grą pewien problem.

Instaluje, klikam na ikonkę lub uruchamiam z autostartu i ...... nic.

Na chwilkę pojawia się klepsydra, po czym wszystko wraca do "normy" tj zwykły pulpit windy, tak jakby nic się nie działo .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instaluje, klikam na ikonkę lub uruchamiam z autostartu i ...... nic.

Na chwilkę pojawia się klepsydra, po czym wszystko wraca do "normy" tj zwykły pulpit windy, tak jakby nic się nie działo .....

Problem częściowo rozwiązany, oczywiście nie przez CD Projekt, ale przez użytkowników - albo trzeba grzebać w rejestrze, albo włączyć tryb zgodności z win2000.

Zaczynam lekko być rozczarowanym - CD Projekt olewa ludzi.

Problemy ze Spellforce 2 (rozwiązane "na lewo" przez użytkowników), problemy z NeverWinterNights 2 - brak ważnego patcha, problemy z Dungeon Siege II (rozwiązane "na lewo" przez użytkowników) .....

Ileż można. I dotyczy to polskich wersji językowych ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy wiecie, ale ze strony CDProjektu można pobrać patch zwiększający wydajność (chodzi o obciążenie proca).

Acha, tyle, że z forum wygląda to tak samo, jak z Dungeon Siege II - te patche poprawiają wydajność wersji PL, aby ....... wersja PL nie była WOLNIEJSZA niż wersja ang - czyli po prostu są to poprawki w lokalizacji błędow, które powodowały zwolnienia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jedno was prosze. Czy jest jakas mozliwosc zdobycia muzyki z tej gry ? To co leci w menu to poprostu dzielo sztuki, gdyby Michal Aniol zyl dzisiaj i tworzyl muzyke, to stworzylby ten kawalek. To poprostu cudo, niesamowite dzielo, ponadczasowy utwor. Blagam was, wymyslcie cos, bo narazie siedze w menu gry non top, a chcialbym w aucie tego posluchac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprostsza metoda - uzyj recordera, ustaw na opcje 'what u hear' (np. creative recorder) nagraj sobie ten kawalek, obrob w programie do edycji, przekonwertuj na mp3 i juz. :]

Ja tak zwykle robie jak potrzebuje jakiegos motywu muzycznego z gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa ze spellforce jest zaje****** ale to zaje****** prosta. Ta gra jak większość produktów ze stajni jowood, ma kosmiczne wymagania (czyt: niedopracowany engine) przy standardowo niskiej ilości polygonów na postać. Każdy ma oczy i widzi, że textury nie są najwyższej jakośc, natomiast wystarczy spojrzec na tego gianta na screenach powyżej żeby to samo powiedziec o polygonach na postać...więc co tu tak że tą moc obliczeniową komputera? To kolejna sprawa do strefy 11 [; Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi