feluś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Czy ktos wie czy zaznaczając całą drużyne da sie w pasku czarów na dole ustawić czary innych gości niz głownego bohatera? Gram sobie w tą grę i jest wypas , ale jedynka+dodatki była lepsza, interface był przyjaźniejszy i jakoś mi bardziej grafa pasowała - jakaś taka wyraźniejsza była. Co do wymagan mi na x800 gto , sempronie 2500 ghz i 1 gb ramu chodzi ze wszystkim na full - oprócz cieni (średnie ) reszta max , anizo x2 i chodzi w miarę, co prawda spada przy zadymach ponizej 30 fps , ale większość czasu jest ponad 30 fps, da się grać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Nie istnieja slowa, aby opisac niesamowita muzyke w miescie Dun Mora (to gdzie Elfy mieszkaja). Narazie szukam sposobu jak sie dostac do plikow gry, bo jestem pewien, ze muza jest zapisana w MP3, w ktoryms z duzych plikow w katalogu gry. Jak tos zna sposob, to bede wdzieczny. EDIT: A mam przy okazji pytanko. Czy istnieje sposob, aby teleportowac przez te "waypointy" na mapie nie tylko moja glowna postac, ale cala druzyne ? Edytowane 17 Lutego 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Czy ktoś wie w jakiej kolejności należy przełączyć dzwignie w Fire Forge aby z trzech żygaczy popłynęła lawa?? Jakiego koloru muszą być ognie (chyba niebieskie??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Pewnie sprawa sie rozwiązała ale pogadaj jeszcze raz z tym kowalem co cie tam zaprowdził. Właśnie zacząłem grać po zakupieniu gierki w Platynowej kolekcji. Jestem tak wciągnięty że nie moge się oderwać. Grafa jest ok, muz też super, a sama rozgrywka jest świetnie wywarzona. Przejścia pomiędzy rpg a rtsem są nie zauwżalne i płynne. Sprawa jest o tyle rewelacyjna że wyszedł dodatek do tej super i jak ktoś już napisał niedocenianej gierki. Niestety jak widze na forum gierka nie ma rzeszy fanów. :( A szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Ja jestem fanem , przeszedłem 1 część +wszystkie dodatki , obecnie gram w 2 dragon storma i zagram w podstawę 2 jak przejdę dodatek (zacząłem grać w podst. , ale mi savy wcieło dlatego , gram w dodatek najpierw) . Co do 1 części spellforce to chyba najlepsza-najbardziej wciągająca gra w jaką grałem , 2 jakoś nie mogę się za bardzo do interface przyzwyczaić , aczkolwiek gierka jest przednia. Też mnie dziwi , że tak mało osób w to gra, gdyż gra bije na łeb na szyję gry tego typu wydane w ostatnich latach . 1 była dodawana do niektórych kart Palita(ja dostałem z 9800se palit-expertvision) , 2 też więc dziwne jest to trochę biorąc pod uwagę popularność kart Palita ostatnimi czasy :) Edytowane 27 Lipca 2007 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dokladnie mam te same zdanie , gierka jest przednia a niestety niedoceniana ( przynajmniej na tym forum ) :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Ja wlasnie koncze SpellForce 2 (przynajmniej tak mi sie wydaje ;) ), a przy okazji kupilem sobie teraz pierwsza czesc z dwoma dodatkami. Tak na odwrot zagralem ;) Ale gierki sa przednie, naprawde jest do niedoceniana seria. EDIT: Wogole najlepsze jest to, ze ja przez 90% gry w miejsach gdzie trzeba bylo sie przetransportowac Stonem, gralem tylko swoim glownym bohaterem :P:P Centralnie za nic nie moglem wymyslic jak przetransportowac reszte i w koncu poddalem sie i kombinowalem samym Avatarem. Dopiero pod koniec gry znalazlem odpowiedz na jakies zagranicznym forum, ze da sie przetransportowac reszte ;) Nie wiem czy nawet na tym forum nie zadawalem pytania. Edytowane 27 Lipca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boys Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 A mogłbys podac sposob na przetranswportowanie reszty ? Bede bardzo wdzieczny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Ja tez poprosze sposób na przetransportowanie reszty , gdzies czytałem , ze sie przywołuje tylko jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Przenosicie normalnie Stonem swojego glownego bohatera. Pozniej na niego klikacie i jesli dobrze pamietam, to pod jego "obrazkiem", albo pod "obrazkiem" bohatera, ktorego chce sie przywolac pojawia sie ikonka do przywolywania. Tam w lewej gornej czesci ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinsdale Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Tutoriala trzeba było przejść najpierw :P A cała seria Spellforce wymiata, po pierwszej części podstawowej uznałem za bardzo dobrą po Cieniu feniksa już za gienialną. Jak dla mnie ta seria to najlepszy cRPG ostatnich lat mimo że to częściowo strategia. Część druga oczywiście jak najbardziej trzyma poziom. Zmiany głownie techniczne ;] nieco uproszczony system budowy postaci, za to dający większe możliwości tworzenia postaci hybrydowych(szkoda że nie idzie za tym większa liczba zaklęć) no i większe zróżnicowanie jednostek (latające, konne) No i do tego te ceny ehhh.... Jeśli jest niedoceniana no to wielka szkoda, ale ciągle wychodzą nowe części wieć chyba nie jest źle z jej popularnościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Popularnosc tej gry swietnie odzwierciedla ten temat, ledwo 2 strony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinsdale Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 A o czym tu gadać? Ta gra nie potrzebuje kilkugodzinnego ślęczenia nad plikiem ini :P Nie potrzebuje też do instalacji kilkudziesięciu modów aby w to się dało grać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Właśnie kończe giere ale... nie moge przejśc ostatniej mapy czyli stalowego wybrzeża. No jest koszmar. Przymierzam się do wejścia do sali z ołtarzami i tyle w tym temacie. Niestety zostały mi tylko 3 duchy. Chyba powino minium 5 żeby rozwalic te ołtarze. Zrezygnowany na maxa zacząłem nawet szukac kodów do gry!!! Pomocy!!! Z grą jest niby poradnik ale nie napisali tam nic czego bym nie wiedział. Sprawa jest jasna a problemem jest to że poprostu gine!!! :) Jedynym mankamentem gry jest to że postac może się rozwijac tylko do 30 poziomu. to mi tu nie pasuje wogóle. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...