tomek176 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam, Całkiem niedawono sprawdzałem dysk Everestem 2006 i zastanawiają mnie wyniki, które ma ww. dysk. Sami zobaczcie ... Czy to normalne czy mam zbierać na nowy dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Mam dokladnie to samo, pare dni temu też miałem szok... Imho jak liczba błedów jest równa liczbie naprawionych przez ECC to jest ok... może 7200 pociąga za sobą takie konsekwencje że dysk nie działa idealnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 No tak, ale na WD nie mam takiego problemu. Tam Errorów jest 0! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Nie wiem czy odczyt ze smarta jest w 100% pewny, i nie wiem czy jest to powód do zmartwień skoro everest oznajmia "w normie"... ja tam i tak szykuje się do raid 1 bo awaryjność dysków 3,5 jest przerażająca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Takie odczyty to norma w dyskach Seagate'a i Samsunga. Nawet dyski prosto z polki maja takie odczyty. Nie ma sie czym przejmowac. Natomiast jesli takie cos zobaczysz w dysku WD to lepiej zacznij zgrywac dane bo w ich przypadku to oznacza agonie. Apropo interpretacji danych przez Everest... mozna wsadzic miedzy bajki. Widzialem odczyty, gdzie ponad 100 realokowanych sektorow bylo "w normie". Dla niewtajemniczonych: 1 realokowany sektor to dokladnie o 1 za duzo zeby uznac dysk za sprawny. pozdro. Edytowane 9 Marca 2006 przez scazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...