theMany Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Koszty nowego kompa ograniczone przez rodziców :) ja widze to w ten sposób jednak nie potrafie zdecydować się na jaką kolwiek p.główną prosze o jakieś propozycje z argumentami: CPU: Athlon 64 3000+ fsb800 s754 newcastle Mobo: -------------- ~250 pln Grafika w zależności od złącza: - AGP - Gigabyte radeon 9550 128MB/128bit - PCIex - Sapphire Radeon x550 j/w Dysk: Samsung 80Gb 7200 8mb SATA II Napęd DVD-RW: Nec 3540A Pamięć: w zależności od łaskawości rodziców 0.5-1GB Obudowa: Techmaster aus allegro ;p Zasilacz: tu kompletnie nie wiem co powinno być:? myśle o MODE COM aus allegro tylko który 300/350? Taką mam wizje. Karty graficzne nie wchodzą droższe w gre ponieważ karte kupie lepszą w wakacje, chciałbym tylko uzyskać jakąś opinie na temat reszty, pomoc rady etc. głownie interesuje mnie to mobo jakie miało by być? Z góry dziękuje za jakąś pomoc laikowi :P:P:) Edytowane 9 Marca 2006 przez theMany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Według mnie za mały dysk... ja mam bardzo podobną konfigurace i 120 to za mało Płyta hmm najlepiej Gigabyte na chipie Nforce3 ( ja takiej uzywam ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theMany Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Dysk to nie jest priorytet... większy może dojść później P.głowna może Gigabyte K8NE ale ona chyba ma fsb400? to chyba nie będzie to dobrze razem chodzić z cpu? Pytam bo się nieznam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@zr Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Ja mam płyte główna Gigabyte ( nie pamiętam dokładnie modelu ) własnie pod socketa 754 z fsb 400 i działa wszytko super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) R@zor: Bez urazy ale straszne glupoty piszesz, dysk twardy to raczej indywidualna sprawa.Plyta glowna na nf-3, tez niewypal z twojej strony. Widac ze znasz sie nie wiecej niz kolega ktoremu doradzasz.Wiec nie wprowadzaj go w blad. theMany: Ile masz kasy na kompa? Newcastle to zly wybor.Nie pakuj sie w 754. Edytowane 9 Marca 2006 przez Cael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Dokładnie ile masz kaski ... co do tego żeby niepakować się w s754 to niejestem pewien ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theMany Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Wiecie wszystko zależy od mojej bajery... ale więcej jak 2000pln napewno odpada... najlepiej jakby cena oscylowała tak gdzieś ~1600-1700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 W takim razie: Sempron 3000+ s.939(jesli jakis znajdziesz:)) AC Freezer 64 pro Asrock DualSata2 2*512 patriot kh Samsung 80GB NCQ Co do karty to w tym przedziale cenowym nie mam pomyslu. zasilka Fortron 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theMany Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) dużo strace na wydajności kupując tańszy ram? np. kingstone semprona cieżko znaleźć a może athlon 64 3000+ venice? Edytowane 9 Marca 2006 przez theMany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Hmm jeżeli grafe kupisz dopiero w wakacje to moge polecić ci zestaw na intelku ... Poki co wystarczy praktycznie do wszystkiego ale poważnie będziesz mogł pograć dopiero z grafiką ... Procesor Intel Pentium D 805 2,66GHz/2MB/533 - 525 zł - apollo Cooler na procesor Scythe SCKTN-100 Katana (462/754/939/370/478/775) - 85 zł - apollo Płyta Asrock 775Twins-HDTV mATX -225 zł - apollo Pamięć DDR2 1GB PC4200 533MHz - 276 zł - apollo Dysk Samsung 80GB 7200 8MB NCQ HD080HJ - 192 zł - apollo Nagrywarka DVDR BenQ DW1650 OEM - 143 zł - apollo FORTRON FSP400-60PFN 400W - 96 zł - allegro OBUDOWA LCD MERCURY WYŚWIETLACZ 3 CZUJNIKI TEMP - 119 zł - allegro Razem wszystko 1661 zł Sprzęt jak najbardziej przyszłościowy. Niewiele będziesz musiał zmieniać , po grafice dokupisz drugą kość 1 gb ... innych modernizacji niewidze ... A co do zestawu to narazie będziesz musiał pomęczyć się na zintegrowanym X300 , chodzą na nim wszystkie gierki ale o wysokich detalach zapomnisz do wakacji. Intel dlatego że ma 2 rdzenie a to dziś zaczyna być coraz bardziej przydatne , najbliższa gierka wykorzystująca strukture 2 rdzeniową to Quake 4 ... w tej gierce ten proc wyprzedza Atchlona FX60 ... Wszystko dzięki 2 rdzenią , pozatym spore możliwości OC ( aż do 4 ghz na rdzeń ) i niesamowity komfort pracy , odpalisz 10 rzeczy naraz a klepsydry niezobaczysz. Zresztą teraz już coraz więcej procesorów będzie miało strukture wielo rdzeniową i coraz więcej programow będzie je wykorzystywać ... Sądze że to optymalna opcja na kompa za te pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theMany Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Czy zamiast sepmrona s939 dobrym wyjściem będzie athlon 3000+ venice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Czy zamiast sepmrona s939 dobrym wyjściem będzie athlon 3000+ venice?tak @Ower_lolek ten zestaw co podałeś jest dość mierny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Czy zamiast sepmrona s939 dobrym wyjściem będzie athlon 3000+ venice? Wyjscie dobre,ale kosztowniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...