Gość Bari Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam mam zamiar kupi mobo DFI Infinity lub Gigabyte K8NE i mam pytanie poniewaz kupill bym ja i mam karte PCI 2mb czy ona bedzie na tych mobo chodzic ?? Poniewaz dopiero pozniej bym sprzedal na allegro ta grafe na AGP + Mobo i kupil cos na PCI--e ?? Czy tak moze byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam mam zamiar kupi mobo DFI Infinity lub Gigabyte K8NE i mam pytanie poniewaz kupill bym ja i mam karte PCI 2mb czy ona bedzie na tych mobo chodzic ?? Poniewaz dopiero pozniej bym sprzedal na allegro ta grafe na AGP + Mobo i kupil cos na PCI--e ?? Czy tak moze byc ??tak bedzie (patrz sygnaturka) działa na 1024 i 16 bit jest dość rozmazany obraz ale do netu starcza a tak ogólnie to już chyba wciągu tego tygodnia załorzyłeś tu w tym dziale 10 postów ! zrób sobie temat pt. "problemy i pytania bariego" <_< :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Dzieki :] pomyle o tym ale mam ostatni jeden dylemat ktora z w/w mobo wziac ?? jest roznica 20 lz na strone DFI??i nie wiem co wybrac i mysle ze narazie bedzie to koniec zakladania moich tematow na Tweaku :] az do kupna grafy heh :D Edytowane 9 Marca 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Dzieki :] pomyle o tym ale mam ostatni jeden dylemat ktora z w/w mobo wziac ?? jest roznica 20 lz na strone DFI??i nie wiem co wybrac i mysle ze narazie bedzie to koniec zakladania moich tematow na Tweaku :] az do kupna grafy heh :Dja bym niebrał ani jednej ani drugiej bierz asrocka dual SATA 2 albo powiedz ile masz kasy na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Polecam DFI Infinity, sam sie zastanawialem jaka plyte kupic do 350zl i mysle, ze to byl najlepszy wybor. Ma bardzo duze mozliwosci OC, przez jakis czas tez mialem karte na PCI i zero problemow. Gigabyte'a nawet pod uwage nie bralem. Propozycja KAMILcom'a tez jest dobra. Edytowane 9 Marca 2006 przez Mapet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Polcam DFI Infinity, sam sie zastanawialem jaka plyte kupic do 350zl i mysle, ze to byl najlepszy wybor. Ma bardzo duze mozliwosci OC, przez jakis czas tez mialem karte na PCI i zero problemow.nie miałem tej płyty ale ja bym dał szanse asrockowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Dodam tylko, ze przesiadlem sie na te DFI z MSI K8N Neo4 Platinum i pod wzgledem OC ta pierwsza jest duzo lepsza choc gorzej wyposarzona, ale za to tansza. Bralem pod uwage tez asrocka i epoxa nf4ultra (nie mam jej tylko przez problemy z dostepnoscia w sklepach). Wybor pozostawiam Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Dodam tylko, ze przesiadlem sie na te DFI z MSI K8N Neo4 Platinum i pod wzgledem OC ta pierwsza jest duzo lepsza choc gorzej wyposarzona, ale za to tansza. Bralem pod uwage tez asrocka i epoxa nf4ultra (nie mam jej tylko przez problemy z dostepnoscia w sklepach). Wybor pozostawiam Bari jeśli sie tego epoxa trafi w tej cenie to ja bym go brał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Tak ale DFI Infinity jest na 754 a asrock na 939 :] a ja wlasnie potrzebuje na 754:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 To mnie teraz rozwaliles:PP Ja pisalem o wersji na 939, choc z tego co wiem ta na 754 jest w 100% taka sama jak 939 tylko, ze jest na 754:)) (To samo pudlo, wyposazenie, az bylem zdziwiony). Asrock tez jest na 754. Tylko nie kupuj Gigabyte'a, same skargi do mnie docieraja. hej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Podobno ten DFI ma glosny wentylator ? oraz sa jakies problemy w dzwiękiem . A ten epox to podajcie mi normalna nazwe zebym mogl ja znalezc na necie albo jak macie linki .Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Mam tą DFI Infinity, najkrócej mówiąc rewelacyjna. Jeśli chodzi o wentylator, wymontowujesz go i wsadzasz Zalmana NB-47J (niebieski radiator). Jej osiągi: - HTT ok. 392, czyli prawie dwukrotna magistrala ! - mnóstwo ustawień timingów RAM-u - napięcie na RAM do 3.2V, po przeróbce do 4.0V Jej wady: - słaby dźwięk i sieciówka - jak dla mnie tylko 3 sloty PCI Niemniej Gigabyte też jest świetną płytą ok. 340 HTT. Co do wyboru między nimi to uważam że GB jest lepszy jeśli masz kartę AGP i nie planujesz wymiany, a procek to Sempron pow. modelu 2500. DFI to wybór dla maksymalnych overclockerów, zwłaszcza dla Semprona 2500, niemniej jest słaba pod względem reszty wyposażenia. No i jesteś skazany na PCI/PCI-E. Zatem jeśli zaczynasz z o/c wybierz GB, DFI oczywiście też możesz wziąć, ale wtedy szykuj pieniądz na pamięci BH-5 lub TCCD ;) P.S. Ten Zalman kosztuje 18 złotych, więc to minimalna dopłata do absolutnej ciszy z tej strony Edytowane 12 Marca 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...