Kzar Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 AMD Athlon 64 3000+ Venice Gigabyte GeForce 6600 128MB 128bit PCI-E AsRock 939Dual-SATA2 (Uli 1695) [DDR, PCI-E, AGP] -226 zl DDRAM 512MB x 2 Samsung 160GB 8MB SP1634N Czy Tagan TG380-U01 Black wystarczy ? Przy zalozeniu, ze bede chcial troche podkrecic karte i procesor :) Zasilacz wydaje mi sie przystempny w stosunku jakosc/cena, w zasadzie nie wypatrzylem nic rownie ciekawego. Chcialem sie skusic na Chifteka, ktory jest czesto zachwalany, ale z drugiej strony spotkalem sie z dosc krytycznymi uwagami na jego temat, co mnie troche odstraszylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 HuntKey HK-350AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kzar Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Ale czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie czy sila 380 W starczy, przy wyzej podanej konfiguracji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 HuntKey HK-350APJa też polecam. Trzeba szukać, ale się opłaci. :wink: Ewentualnie Fortron FSP350-60MDN - znacznie taniej i tylko na Allegro. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksyho Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 AMD Athlon 64 3000+ Venice Gigabyte GeForce 6600 128MB 128bit PCI-E AsRock 939Dual-SATA2 (Uli 1695) [DDR, PCI-E, AGP] -226 zl DDRAM 512MB x 2 Samsung 160GB 8MB SP1634N Czy Tagan TG380-U01 Black wystarczy ? Przy zalozeniu, ze bede chcial troche podkrecic karte i procesor :) Zasilacz wydaje mi sie przystempny w stosunku jakosc/cena, w zasadzie nie wypatrzylem nic rownie ciekawego. Chcialem sie skusic na Chifteka, ktory jest czesto zachwalany, ale z drugiej strony spotkalem sie z dosc krytycznymi uwagami na jego temat, co mnie troche odstraszylo. Wystarczy i to ze sporym zapasem (zobacz moją sygnaturkę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Po pierwsze, to wcale nie trzeba szukać, bo ostatnio pojawiły się w paru dużych sklepach. Po drugie, to zupełnie się nie opłaca, bo HK-350AP kosztują teraz ~200zl, a za tą kwotę można kupić np na allegro nowego Neotec Maximusa 440W, który to jest tym właśnie Huntkeyem, tylko ulepszonym i z dłuższą gwarą. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Chieftece nie są złe, tylko troche głośnawe IMO Ten Tagan będzie dobrym wyborem Fortrony i HuntKeye to nie ta klasa "jakościowa" Edytowane 11 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) IMO Ten Tagan będzie dobrym wyborem Fortrony i HuntKeye to nie ta klasa "jakościowa" O ile chcesz się założyć że wydajnościowo Huntkey 350W rozjedzie, zniszczy i znokautuje Tagana 380W ? BTw to jakbyś nie wiedziałem to Fortron ma w ofercie takie zasilacze że by ci szczęka opadła... a że w polsce jest tylko złom sprzed 2-3 lat to nie nowość. http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...id=52&proid=498 ale nie... fsp to tandeta... w końcu tagan - to jest to... Edytowane 11 Marca 2006 przez maciekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 O ile chcesz się założyć że wydajnościowo Huntkey 350W rozjedzie, zniszczy i znokautuje Tagana 380W ? BTw to jakbyś nie wiedziałem to Fortron ma w ofercie takie zasilacze że by ci szczęka opadła... a że w polsce jest tylko złom sprzed 2-3 lat to nie nowość. http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...id=52&proid=498 ale nie... fsp to tandeta... w końcu tagan - to jest to... Nie mówie że Fortron to tandeta - sam mam Fortrona FSP250-60GTA(MDN) O nowszych Fortronach sie nie wypowiadałem HuntKey 350W daje realne 400 Ale Tagan to klasa sama w sobie, gdybym miał teraz kupować dla siebie i do swojego kompa nową zasiłke to tylko Tagana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ale Tagan to klasa sama w sobie, gdybym miał teraz kupować dla siebie i do swojego kompa nową zasiłke to tylko TaganaTa, bo ma ładną rozreklamowaną nazwę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ej ty dio tego kompa masz fortrona 250 W ? :wink: a do semprona 2600 box z o/c k8ns rev 1.1 wdc 80 gb 7200 obr geforce 2 i 512 ramu wystarczy logic 400 W mam okazje kupic za grosze 30 zł (zreszta jest temat) POZDRO s4t1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ej ty dio tego kompa masz fortrona 250 W ? :wink: a do semprona 2600 box z o/c k8ns rev 1.1 wdc 80 gb 7200 obr geforce 2 i 512 ramu wystarczy logic 400 W mam okazje kupic za grosze 30 zł (zreszta jest temat) POZDRO s4t1n Nie, do 2nd (patrz link w sigu do 2nd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja za 20 zł kupiłem Huntkey 300W... To co w sygnaturce - 12V = 12,01V B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Ja za 20 zł kupiłem Huntkey 300W... To co w sygnaturce - 12V = 12,01V B)Akurat w tym kompie w którym mam Fortrona proc jest zasilany z linii 5v 5V load: 5.01 - 5.05 :D 12V load: 12.19 - 12:30 :oops: (tylko dyski, napędy i chłodzenie jest podpięte do 12v) Mierzone miernikiem Edytowane 11 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ktoś tu niezłe bzdury gada. Że HK zmiażdży Tagana , a moze jeszcze bedzie lepszy niż każda zasiłka. He he niezły ubaw. Radzę popatrzyć na bebechy a potem wyrażać swoje opinie. Nie ta jakość mości panie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 No, tagan ma śliczne bebechy i 12V które coś co w niejednym teście wyszło... na tweak na przykład Huntkey na obciązeniu miał 12,1 a Tagan... 11,4V... to chyba nie wymaga komentarza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) miałem fortrona 350W który był suszrką i miał 3 molexy :mur: miał problemy z takim sprzetem który jest zapasowy celeron d 2.53 asrock s478 512ram 9200se cd-rw tuner tv dodatkowy lan no i stary dysk seagate 20GB miałem ciągłe restarty dysku właczał sie i wyłaczał, myślałem że kończy swój żywot. nie pomyślełem że to może być zasiłka bo config pobiera najwyżej 250W a fortron 350W ma podobno prawie 400, ale podpiołem tagana i już cały tydzień komp śmiga bez restartu, a na fortronie co poł godziny, godzina był restart. No, tagan ma śliczne bebechy i 12V które coś co w niejednym teście wyszło... na tweak na przykład Huntkey na obciązeniu miał 12,1 a Tagan... 11,4V... to chyba nie wymaga komentarza... ta chyba w speed fanie Edytowane 11 Marca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) maciekkk z całym szacunkiem ale seria U1 czyli ta 380W co najwyzej minimalnie zawyza 12v a nie zaniza. kolo 12,2 12,3v winien miec czyli akuratnie. Tagan da rade i zdecydowanie jego bym brał! A jesli chodzi o znajomosc zasilek to Benito chyba wystarczajaca ilosc ich przerobił zeby moc sie wypowiadac o nich. KAMILcom może był uszkodzony ten fortron? Edytowane 11 Marca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 NIe bedę tutaj robił komuś wykładów, ale Tagan zachowuje się zupełnie inaczej przy przeciążeniu niż HK. Poza tym 1 linia +12v a 2 to zasadnicza różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 maciekkk z całym szacunkiem ale seria U1 czyli ta 380W co najwyzej minimalnie zawyza 12v a nie zaniza. kolo 12,2 12,3v winien miec czyli akuratnie. Tagan da rade i zdecydowanie jego bym brał! A jesli chodzi o znajomosc zasilek to Benito chyba wystarczajaca ilosc ich przerobił zeby moc sie wypowiadac o nich. KAMILcom może był uszkodzony ten fortron? fortron ok na tym co w podpisie działa stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 A co mnie to obchodzi ? Jeśli modele Tagana 430, 480 i 530W mają napięcie na granicy normy ATX (12-10%=11,4V) to znaczy że coś tu nie jest tak, no chyba że tagana obowiązują inne normy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 A co mnie to obchodzi ? Jeśli modele Tagana 430, 480 i 530W mają napięcie na granicy normy ATX (12-10%=11,4V) to znaczy że coś tu nie jest tak, no chyba że tagana obowiązują inne normy....zacznij rozgraniczac serie U1 od U22 itp!! U1 ma tyci tyci ponad 12v! a ta 380W to U1!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 I ma też 80tki które znacznie pogarszają wentylację w obudowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 I ma też 80tki które znacznie pogarszają wentylację w obudowie...Istota tych 80-tek jest cichość! a nie wyciąganie powietrza z obudowy. Czy Ty chcesz za wszelką cene udowodnic ze Tagan to syf? może jeszcze go nie ma brać bo jest brzydki? Albo kolory rzepów dodawanych w zestawie są obleśne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Czy Ty chcesz za wszelką cene udowodnic ze Tagan to syf?O nie, ja po prostu uważam że do tańszego Huntkeya 350W nie ma startu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Z tym że tego HuntKey'a już praktycznie nie ma w sprzedaży (a HuntKey'ów 400W też jest mało) :lol2: Jakoś w proline jest ich pełno na centrali... dobry argument Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja własnie korzystam z drogiego juz Tagana 380W Uo1 i musze powiedziec ze jestem zawiedziony.Pierwszy pojechał na gware bo wył jak głupi iteraz wymieniony Tagan tez jest głośny-tak głośny!!!Nie jestem maniakiem ciszy w zadnym wypadku ale wiem ze ta seria Taganów jest do du.. Jak tylko uda mi sie go spzredac to zaraz kupie cos lespzego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Haha, jak widać masowa stereotypowa opinia może być zwodnicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Haha, jak widać masowa stereotypowa opinia może być zwodnicza.dotykales tego chociaz? czy każdy HuntKey był idealny? Miałem przyjemność się pobawić tym taganem i złego słowa powiedzieć nie mogę. O huntKeyu się nie wypowadam bo nie dotykałem. A Ty sie starasz udowodnic ze Tagan to codegen czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 czy każdy HuntKey był idealny?Oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...