slayn Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Zażyje was trochę modelem. Mam Creativa GD580 (wersja z dekoderem DD, DTS) sprzęt raczej profesjonalny :D Teraz pytanko! Jak mam podłączyć to do kompa po najmniejszych kosztach tak aby uzyskać 5.1 Sorround!? odpada podłączenie samej tuby prosto do karty 5.1 bo wtedy nie będę kożystał z dekodera! A dekoder z drógiej strony musi być podłączony przez Coaxiala lub Opticala żeby uzyskać DD lub DTS! Powiedzcie mi jak uzyskać te sygnały, żeby nie wydawać na jakieś drogie karty!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Mam Creativa GD580 (wersja z dekoderem DD, DTS) sprzęt raczej profesjonalny :D Mam nadzieje, ze to byl joke, bo jesli nie to bedziemy sie smiac, ale z Ciebie a nie z dowcipu ;) Co do wlasciwej tresci posta: nie do konca Cie zrozumialem, ale: chcesz wykorzystac dekoder od glosnikow do dekodowania DD/DTS, tak? W takim razie sam sobie odpowiedziales - musisz podlaczyc karte kablem cyfrowym (coaxial/optyk) do dekodera i w karcie dzwiekowej ustawic "SPDIF Passthrough" (zeby wysylala surowy sygnal na zewnatrz, a nie dekodowala sama). Po powyzszym widac, ze potrzebujesz karty z wyjsciem cyfrowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...