Skocz do zawartości
Tomekkkkkkkk

Radeon 9000Pro podkrecanie-jak to w końcu z tym jest.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem było juz pare razy ale w dalszym ciagu nic nie wiem raz piszecie ze mozna raz ze nie jek to w koncu jest. Zaznaczam ze mam 9000Pro Sapphire jak w podpisie. :?:

no wlasnie jak podkrecac?? a nie blokowac posty bo wkoncu napisalem ze nic nie znalazlem w innym poscie to go ktorys z moderatorow zablokowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to smiem powiedziec że saphire 9000 pro to kupa złomu w podkrecaniu.

mój gigabyte 9000pro z radiatorkami na pamięciach smiga na maxa do konca skali na v tunerze od gigabyte 331/331mhz. gdyby był inny program a niechce bo to mi wystarcza poszedłby jeszcze troche więcej .TOMASZ CHWASTYK mozna spokojnie krecic programowo radki 9000pro nic im nie bedzie a wzrost wydajnosci gwarantowany.pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie ja niestety mam wersje nie PRO :((( i nie moge jej podkrecic (chyba ze wiecie jak:) ) 

czy jak zaloze radiatory na pamieci to cokolwiek mi pomoze ???

pzdr

W którymś z postów wyczytałem że z Radków 9000 kręcić się dają jedynie wersje Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie ja niestety mam wersje nie PRO :((( i nie moge jej podkrecic (chyba ze wiecie jak:) ) 

czy jak zaloze radiatory na pamieci to cokolwiek mi pomoze ???

pzdr

W którymś z postów wyczytałem że z Radków 9000 kręcić się dają jedynie wersje Pro.
No wersje pro podobniesz sa lepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem

zle sie wyrazilem

chodzi mi o to czy jak zaloze radiatory na banki pamieci to karta bedzie lepiej chodzic np po dlugim okresie (no jak wlacze kompa rano a zaczne grac wieczorem :P) albo czy przez mniejsza temperature na pamieciach zyska na wydajnosci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem

zle sie wyrazilem

chodzi mi o to czy jak zaloze radiatory na banki pamieci to karta bedzie lepiej chodzic np po dlugim okresie (no jak wlacze kompa rano a zaczne grac wieczorem :P) albo czy przez mniejsza temperature na pamieciach zyska na wydajnosci ?

nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już nie wiem co to ma znaczyć. Czy mam 275/275 czy 290/290 dalej tylko 141 fps w Quaku. Chyba sobie będe musiał odpuścić. Może ja coś źle robie . Specjalnie przeinstalowałem system żeby numerów nie było, stery mam AtiCatalyst 2.50 a do kręcenia używam Rage3d tweaka albo PowerStripa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie prosciej sprawdzic to empirycznie / organoleptycznie ?

Dołączona grafikaDołączona grafika

hahaha niezle no dokladnie - widze ze forum to sie guru stalo - nie sprawdzi sam tylko sie pierw spyta.... hahaha niektorzy userzy sa wyjatkowo bojazliwi jesli chodzi o kompy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie prosciej sprawdzic to empirycznie / organoleptycznie ?

Dołączona grafikaDołączona grafika

hahaha niezle no dokladnie - widze ze forum to sie guru stalo - nie sprawdzi sam tylko sie pierw spyta.... hahaha niektorzy userzy sa wyjatkowo bojazliwi jesli chodzi o kompy :lol:
Sorry zapomniałem napisać że jak ja sprawdzałem to był problem, i dlatego napisałem tego posta żeby sie dowiedzieć czy ci ktorym sie udało to modyfikowali swoje Radki czy tylko programowo próbowali tak jak ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale w dalszym ciągu nie wiem czym mam ją krecic. Probowalem PowerStipem , Rage 3D Tweakiem i dalej to samo.

Krecenie tej karty na duronie 1100 nic Ci nie da-ona dopiero rozwija skrzydla gdzies na atlonie 1,8 takze daj sobie spokuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...