Dijkstra Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Opłaca, to się kupować w japonii - oni tam mają takie kontenery, do których wrzucają stare laptopy, palmtopy i komórki, żeby nie zanieczyszczać środowiska naturalnego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof196 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Niema takiej opcji ja za pobraniem na ebay.com. Płacisz kartą tu najpopularniejszy jest „PayPal” Możesz zapłacić rownierz czekiem w banku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szonek Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 co do karty to idziesz do Bank of America, w kilka minut zakładasz konto (trzeba mieć tylko paszport z wizą) i po kilku dniach (przeważnie mniej niż tydzień) dostajesz kartę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ja w 10min zalozylem darmowe konto debetowe w amcore. Jedynie trzeba miec wazna wize/grenn card, nr ssn i troszke checi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Mam pytanie jak sie ma laptop HP sprowadzany z USA do jego gwarancji w PL. Rozjasniajac czy gwarancja wystawiana w stanach jest respektowana w PL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam pytanie jak sie ma laptop HP sprowadzany z USA do jego gwarancji w PL. Rozjasniajac czy gwarancja wystawiana w stanach jest respektowana w PL?NIE, nie jest respektowana, chyba ze jest to gwarancja Worldwide... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Pozwolę się podłączyć pod temat. Znacie sklep z dobrą ofertą laptopów? Moja wiedza na temat jakichkolwiek sklepów w Stanach kończy się na newegg.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Z tych większych to jest jeszcze Amazon.com: Online Shopping for Electronics, Apparel, Computers, Books, DVDs & more oraz http://www.adorama.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 W unboxingach na youtube najczęściej widać paczki ze sklepu online producenta lub właśnie Amazonu. Nie wiem na ile to będzie dla ciebie pomocne ale jednak napiszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Ja zawsze korzystam z edealinfo.com Codziennie ok 200 ofert z różnych działów, z czego laptopy są mnie więcej na 15-20 ofertach. Polecam również zaglądanie na dell.com co jakieś dwa tygodnie są dobre oferty z promocyjnymi kodami gdzie można sporo taniej kupić (n. netbook dell mini 10v ~$200 czasem refurb, czasem tylko openbox) oraz lenovo.com lenovooutlet, dobre promocje są też czasem na bestbuy'u (ale czasem, szczególnie oferty back-to-school, black-weekend, święto dziękczynienia) oraz newegg. Był jeszcze swego czasu circuitcity, ale po kryzysie upadł i nowi właściciele którzy stworzyli na nowo sklep już nie są skorzy do dużych promocji. Na edeal'u oferty się jeszcze czasem pojawiają ze sklepów typu target, wallmart, ale w dużej mierze są to pick-up-in-store bez wysyłki. Jakbyś chciał więcej info pisz na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Przejrzałem kilka sklepów i znalazłem takiego Asusa Newegg.com - ASUS K52 Series K52DR-X1 NoteBook AMD Phenom II Triple-Core N830(2.1GHz) 15.6" 4GB Memory 320GB HDD 7200rpm DVD Super Multi ATI Mobility Radeon HD 5470 model K52DR-X1. Skupiłem się na firmach które oferują międzynarodową gwarancję i wybór padł na Asusa. Zapytałem się już w sklepie jaką gwarancję ma ten konkretny model, czekam na odpowiedź. Znalazłem podobnie wyposażony model w PL na Allegro w cenie 3tys. w USA on kosztuje 680 dolarów co po przeliczeniu 3,2 = 2176 pln. Możecie tutaj się wypowiedzieć coś na temat mojego wyboru czy założyć nowy temat traktujący o tym Asusie? A może coś jest innego do około 700 dolarów wartego uwagi z międzynarodową gwarancją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Z tego co pamiętam to kupiony przeze mnie dwa lata temu Asus miał gwarancję US&Canada, nie sądzę żeby coś się zmieniło. Co do międzynarodowej to Dell'owska NBD chyba jest międzynarodowa. Istnieje coś takiego w dellu jeszcze cesja? gwarancji. Pamiętam jak przywiozłem na handel to się wypełniało jakiś tam formularz i miała być w PL. Nie wiem czy to wyszło, bo to podawało się maila nowego nabywcy i potem już z nim był kontakt. Szczerze mówiąc to nie wiem czy mu coś przysłali, bo widziałem go parę miesięcy po sprzedaży i nic nie mówił, więc albo wszystko OK, albo zapomniał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Szukałem trochę na temat tej gwarancji i ona może nawet zależeć od konkretnego sklepu w jakim się kupuje lapka. Zależy konkretnie od umowy jaką sklep sobie wypracował z daną firmą. Z tymi gwarancjami to są różne "wałki", dlatego nie chcę się naciąć i zostać bez niczego po przywiezieniu sprzętu do kraju. Nie widzi mi się wysyłanie do z powrotem do Stanów w przypadku awarii. Zanim dokonam ostatecznego wyboru to jeszcze zadzwonię do producenta w naszym kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Z własnego doświadczenia wiem, ze HP też ma międzynarodową gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 A jaki HP'ek? Ja z własnego (Pavulon) mam zgoła inne :) kupione w BB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 HP G60-418CA kupiony w Kanadzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) tez sie podlacze przebywam obecnie w kanadzie i juz zakupilem kompa na czesci lepiej wziac wszystko do bagazu podczas powrotu do pl czy bezpieczniej bedzie to wyslac np. ups czy celnicy beda sie czepiac do np trzech kart graficznych i dwoch prockow stivo z lapkiem z hp nie bedzie zadnych problemow w pl. z gwarancja czy musze miec ta dodatkowa gware np. miedzynarodowa bo wlasnie zakupilem hp g62 Edytowane 2 Września 2010 przez tlusty25041 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 W moim przypadku laptop miał roczną gwarancję USA&Canada. A dodatkowo nie miałem dowodu zakupu ;). Na stronach HP sprawdziłem sobie do kiedy gwarancja jest aktywna, a konsultant na czacie (musiałem wchodzić przez kanadyjską stronę HP, bo ten model nie był przewidziany na Europę, więc go nie wyszukiwało) potwierdził, że nawet mimo braku paragonu gwarancja na terenie Polski obowiązuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 lepiej wziac wszystko do bagazu podczas powrotu do pl czy bezpieczniej bedzie to wyslac np. ups czy celnicy beda sie czepiac do np trzech kart graficznych i dwoch prockow jak wyślesz to jest większa szansa że jednak zapłacisz podatek Jak weźmiesz do bagażu to dobrze zabezpiecz. Ja bym brał do podręcznego, bo nadawanym zwykle rzucają :) A czy celnicy będą się czepiać? Hmm zwykle na ~200 osób w Krk sprawdzają mniej niż 5%. Zwykle młodych typków co to dla każdych służb wyglądają podejrzliwie. Więc odpowiednio przygotowując się można się nie stresować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ok za za co tak naprawde moge zaplacic clo czy tam podadek bo wydawalo mi sie ze za np. czesci nowe/nie uzywane ktore moga isc na sprzedarz w mniemaniu celnikow za nie musze zaplacic a za czesci ktore maja ok 6-12 miesiecy i sa caly czas uzywane a wiec przy pakowaniu ich nawet kurzu nie zetre za nie tez trzeba by zaplacic czy juz nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Znaczy się tak. Jeśli jest to przesyłka o niewielkiej wartości (do €150) to cła nie płacisz. Ale jak to w naszym kraju przepisy celne nie są spójne z "fiskusem", dlatego też z VAT zwolnione są tylko przesyłki do €22. Co oczywiście jest chore, no ale co zrobisz. Przepisy nie precyzują czy chodzi o nowe, czy używane (to jest ważne gdy przywozimy rzeczy osobiście), mówi tylko o przesyłkach zawierających towary o niewielkiej wartości. I to tyczy się np. przesyłek ze sklepów. Jeśli jednak miałbyś kogoś kto Ci prywatnie prześle to tam masz wartość tylko €45 wolne. No i oczywiście są przesyłane "charytatywnie" przez nadawcę do odbiorcy, okazjonalnie i nie mogą nosić znamion chęci dalszego sprzedania. To teoria. Praktyka jest zgoła inna. Czasem przejdzie lapek bez cła i bez VAT, a czasem będą obliczać wg. cenników (u nas ceny wyższe) gdy brak rachunku i można zapłacić, mimo że jakby się dołączyło rachunek i robiło to leg artis byłoby za free. Ot to ceciach!e celnika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 wychodzi na to ze chyba wiekszosc czesci wezme ze soba chyba bedzie mniej problemow ewentualnie zasilke i cos jeszcze do paczki wrzuce i sobie przesle dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...