th0rax Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam, Może podobny temat gdzieś tu już jest ale nie mogę nic konkretnego znaleźć... Więc pytanie moje brzmi czym różni sie płyta Epox 9npa+ od płyty Epox 9npa+ Ultra... ?:> Pytam bo chciałe kupić sobie tą z Ultra ale nie ma jej już na hurtowni i zamówiłem bez ultra. Wg ludzi tam nie różni się niczym, ale w cenie jest jakaś różnica więc pytam tu jaki haczyk w tym jet?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Roznica jest taka, ze 9npa+ ultra ma firewire, a 9npa+ go nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Ultra jest na chipsecie NF4 Ultra, czyli ma dodatkowo NCQ, SATA2.... A firewire mają wszystkie z plusem w nazwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Faktycznie, pomylila mi sie wersja 9npa z 9npa+ :oops: Specyfikacja EP-9NPA+ http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=234 Specyfikacja EP-9NPA+ Ultra http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=271 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 OK wielkie dzięki za odpowiedź ;] teraz tylko powiedzcie mi co to jest ten NCQ :P bo co to sata2 to wiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) th0rax napisał(a): OK wielkie dzięki za odpowiedź ;] teraz tylko powiedzcie mi co to jest ten NCQ :P bo co to sata2 to wiem ;]# Native Command Queuing, NCQ (macierzyste kolejkowanie zadań) to nowa technologia wprowadzona przez firmę Seagate, zdefiniowana w branżowym standardzie jako Serial ATA II pierwsza strona w google kolego bierz ultre bo jest przyszłościowa i daje potworne mozliwości OC znajdz topic. A jak sobie z czasem dokupisz 2 dysk to zepniesz je w raid0 i bedzie śmigało jeszce 2 razy szybciej niz Sata2 Pozdrawiam Janosik Edytowane 10 Marca 2006 przez janosik82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 to nie ten dział...ten topic jest raczej do działu co kupić. Napisz do moda o przeniesienie tematu tam. Cytat Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: Procesory Płyty główne RAM Karty graficzne Gotowe zestawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 janosik82 napisał(a): # Native Command Queuing, NCQ (macierzyste kolejkowanie zadań) to nowa technologia wprowadzona przez firmę Seagate, zdefiniowana w branżowym standardzie jako Serial ATA II pierwsza strona w google kolego bierz ultre bo jest przyszłościowa i daje potworne mozliwości OC znajdz topic. A jak sobie z czasem dokupisz 2 dysk to zepniesz je w raid0 i bedzie śmigało jeszce 2 razy szybciej niz Sata2 Pozdrawiam Janosik A to powiedz mi jeszcze czy na tej płycie bez ultra będę miał możliwości O/C? bo podobno Ultra ma bardzo duze mozliwosci...:> a jak jest z zwykłym plusie... ;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...