lgolebio Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam Od jakiegoś czasu korzystam z nowo założonego konta gmail. Zainstalowałem sobie również program Gmail Drive na którym mogę trzymać swoje pliki. Problem w tym, że jak umieszczę jakikolwiek dokument, plik muzyczny czy inne rzeczy na "wirtualnym dysku" Gmail'a to wówczas jak sprawdzam pocztę poprzez Outlook Express'a (uprzednio skonfigurowałem go abym nie musiał wchodzić na konto przez przeglądarkę) to plik który wcześniej wrzuciłem na ten dysk przychodzi mi z powrotem na pocztę :mur: . Trochę to irytujące i nie wiem jak to wyłączyć, zwłaszcza jak umieszczam kilkunasto megowy plik na dysku a potem przez 5 minut ściąga się z powrotem na pocztę. Czy jest jakiś sposób aby to ominąć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Tak idzie to ominąć. Wcale to nie jakaś wada GMaila. 1. Wejdź na Gmaila przez WWW 2. Utwórz etykietę o nazwie np. GMAIL DRIVE 3. Wejdź w ustawienia -> Filtry -> Nowy filtr -> Temat: GMAILFS + Zawiera załącznik -> Następny krok -> Wybierz Pomiń Folder Odebrane "Archiwizuj" -> Oznacz etykieta "GMAIL DRIVE"* -> Nowy Filtr KONIEC :) *lub inna jaką utworzyłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...